Leena+Michalka listopad 09 |
|
(8.1.2014 14:08:18) Casto doma delam nejake susenky ala Bebecka (jen doufam, ze zdravejsi), ze surovin tam je vetsinou mouka, vlocky, maslo, cukr, slad nebo med,... akorat je beru detem do misticky na cesty a nedavno me napadlo jakou to ma vubec "zivotnost", tak aby zdrave zustalo zdravym . Kupovane susenky vydrzi dlouho, ale u HOME MADE nevim nevim, pokud se tady objevi Angrestka, tak uvitam i chemicky rozbor, vzdycky uplne hltam info od ni
|
Zuuuza |
|
(8.1.2014 14:29:32) Jo, to bych taky ráda věděla. Také peču. Naposledy jsem pekla domácí sušenky podle Angrešt, co tu jednou dávala.
|
|
Krabatka | •
|
(8.1.2014 15:05:11) Já bych nějaké nechala zkušebně zezelenat a od tohoto termínu bych odečetla cca týden (na vývoj té plísně).
|
Leena+Michalka listopad 09 |
|
(8.1.2014 15:18:41) aby me driv nezezelenaly deti , dyl jak tyden to skladovat ani nechci, spis jestli to bez uhony prezije ty vylety nebo je mensi zlo nakonec nejaka tatranka,.. .-)
|
Colombi |
|
(8.1.2014 15:36:19) Jéé, tak to ti doporučuju nejnovější d-test na oplatky a trubičky. Tam zjistíš, že domácí sušenka je mnohem zdravější .
|
Leena+Michalka listopad 09 |
|
(8.1.2014 16:26:51) to jo, ale kdyz budou prolezle plisni, ktera nebude treba jeste videt, tak zlaty Ecka a ztuzeny tuky, ale jako pevne verim, ze je delam lepsi, jinak bych je nedelala, jen me to skladovani trapi, a receptiky, zadej do googlu domaci susenky, ja totiz to fakt delam tak podle toho co mam po ruce .-), ale nekdy to udelam ukazneneji s merenim a pak napisu, ktery nam chutnaji nejvic .-)
|
|
|
|
|
Hanka-1978 |
|
(8.1.2014 16:05:38) Jé a mohla bych poprosit o nějaký ten odzkoušený recept na domácí sušenky?
|
|
angrešt |
|
(8.1.2014 17:03:37) Záleží, mkolik je v nich cukru. Čím víc, tím líp pro trvanlivost. Málo sladké jsou málo trvanlivé, cukr je chrání. Sladké vydrží v neutěsněné nádobě v rozumné teplotě (špajz, nebo pokud nemáš, tak třeba chladná ložnice) vydrží bez problému týden, možná i déle, to záleží na konkrétním složení (třeba ANZAC cookies vydrží klidně i roky).
Na cesty je lépe dávat je třeba do papírového pytlíku, nebo prostě něčeho prodyšného, aby se nezapařily v nějaké plastové piksle. V prodyšném možná ztvrdnou, ale tak těch 5 dní vydrží bez plísně určitě. V uzavřené plastové piksle na cestách v teple už bych je nedávala dětem druhý den. Ty domácí totiž mají mnohem vyšší kazivoast než kupované. jednak jsou bez konzervantů, jedka (i ty sladké) obvykle méně sladké, jednak obsahují víc vlhkosti (kupované se víc vysouší a hlavně balí v nízké vzdušné vlhkosti), a v neposlední řadě s mnohem více kontaminují manipulací. prostě na co se šahá, vyskytuje se to v kuchyni společně se vším možným...se kontaminuje mnohm víc než na sterilních výrovních linkách.
|
borovice + 5 |
|
(8.1.2014 20:08:34) taky moc prosím o recepty já jsem dělala máslové, sýrové a perníčky na naší "expedici" do Anglie, do perníčků se nám dali moli
|
|
|
|