karma |
|
(20.1.2014 13:12:31) Dcerka objevila nutelu na pečivu a vyžaduje ji koupit. Včera jsem přečetla složení a nic moc, i vzala jsem vedle ležící arašídové máslo. Dcera i manžel však pohrdli, že tj "hnusné"...no, mně to přijde jak ambrosie, čili se ráda obětuju a výše zmíněné hodlám sežrat. Přijde mi škoda vybagrovat skleničku jen tak lžící...z anglosaské literatury vím, že mažou na pečivo....jaké? tmavé, světlé? jak se jí "tradičně"? popř,je i jiný způsob využití, krom mazání? Dík
|
Kivík |
|
(20.1.2014 13:19:08) Já to jím namazané na tom chlebu co je vlastně suchar, na obyč pečivu jsem nezkoušela. A je to dobrý
|
karma |
|
(20.1.2014 13:24:09) já právě nechápu, jak jsem mohla celých 38 žit bez něj...mnam! právě mě zajímá, jak to jedí třeba amíci. na wc čtu často betty mac donald a tam to jí jako sendviče...ale překlad snese lecjakou odchylku, žejo...no, mám to já starosti, při pondělku
|
Kivík |
|
(20.1.2014 13:30:44) já mám dojem že v usa to jedí namazaný na toustovým chlebu. ale oni mají jiný než my, takový mokřejší. ty sendviče znamenají, že si to namažou na toustový chleba a druhým připlácnou ale nevím, jestli si do toho ještě něco dávají nebo to jedí jen s tím máslem. pro mě je teda hnus nutela, speciálně namazaná na klasickým českým chlebu šumava
|
|
lampetra |
|
(20.1.2014 14:00:02) Jedí často jako "jelly sendvič" - plátek chleba, arašídové máslo, navrch potřené jelly - něco jako ovocný rosol. Já to dělám po česku - opeču toustový chléb (celozr.), potřu tence arašídovým máslem, potřu tence rybízovou marmeládou. Americký chleba je jiný, ale takhle mi to chutná víc. Jinak - dávám třeba do rohlíčků místo ořechové náplně.
|
|
|
|
Černá kronika |
|
(20.1.2014 13:24:17) Jedla jsem kdysi takový bombóny, byla to arašídová pomazánka v čokoládě a bylo to strašně dobrý. Myslím, že by šlo vymyslet něco na ten způsob, namazat na sušenku (např. BEBE) a namočit do čokolády a nechat zaschnout.
|
karma |
|
(20.1.2014 13:25:57) hm, to zní přepychově, to by snad ti holomci doma neodolali. ale já jím už hodlám nedat...už je moje!
|
|
angrešt |
|
(20.1.2014 15:01:07) To byly asi peanut butter cups
Tady můj recept na domácí: http://www.celorocnikucharka.cz/zima.html#peanutcup
|
|
|
Ropucha + 2 |
|
(20.1.2014 13:27:25) Chce-li dcerka nutelu (což je jen obarvený sladký tuk, schvaluji ti, že jsi odmítla zakoupit), lepší složení najdeš u zn. Alnatura - ta má opravdu krém z lískových oříšků, kde tvoří nadpoloviční většinu obsahu oříšky. S obyčejnou nutelou nesrovnatelné. (I cenově ovšem, pochopitelně.)
S burákovým máslem neporadím, předpokládám, že anglosasové to mažou hlavně na bílý toustový chléb a ty jejich nasládlé housky, ale nikdy jsem to nezkoušela a ani to nemám v plánu
|
karma |
|
(20.1.2014 13:45:59) díky za tu alnaturu, to vyzkouším. Zkus to, nevíš, o co přicházíš!!
|
Ropucha + 2 |
|
(20.1.2014 13:58:19) sisan, možná jo, ale mě to nějak odjakživa odpuzuje - ta barva a konzistence a ta představa těch tlustých Amíků, jak si to patlají na ty tousty ... Je to iracionální, já vím, věřím, že to může ve skutečnosti chutnat dobře. Buráky mi jinak ve všech možných úpravách chutnají.
|
karma |
|
(20.1.2014 14:28:39) tak mimino se probudilo a vyprodukovalo mnoho hmoty, ehm fakt trochu jako penuts butter vypadající, leč nebylo to peanuts... ale to o čem jsme povídaly prve, to vypadá to mnohem huř, než chutná
|
|
Velšice |
|
(20.1.2014 22:27:58) Anett, já sním snad všechno. Ráda ochutnávám cizokrajný pokrmy, červa bych snědla , ale arašídový máslo pro mě bylo snad největším zklamáním. Fuj fuj fuj. Děti jsou stejného názoru a tak jsme ho vzdali
|
|
|
|
Vanka |
|
(20.1.2014 16:26:23) A z čeho přesně je ta Altanura složená?
Já si tedy dělám oříškovo čokoládový krém doma (opražím oříšky, rozemelu, přidám kakao, olej a cukr) - nejvíc mi na kupovaných vadí palmový olej, tak by mě docela zajímalo zda je v té Alnatuře tady.
|
|
|
Lei |
|
(20.1.2014 13:38:45) V USA jedí klasiku - PB Jelly Sandwich neboli peanut butter + jelly (marmeláda) na pečivu, já to mám strašně ráda, mně osobně zažene i velký hlad - spíš to jím než mlsám (to je u mě co říct). Kolegové to nosili normálně na oběd zabalené v ubrousku. A také používám araš. máslo do peanut butter cookies, ty má rád i muž.
|
karma |
|
(20.1.2014 13:49:15) s marneládou?!! ty jo, no to by mě nenapadlo, to zkusím taky dceři podstrčit.
|
mlsoun | •
|
(20.1.2014 15:45:23) Jo jo, s marmeládou. U nás frčí jednohubky - rohlík na kolečka, arašídová pasta, kolečko banánu a navrch bobeček výrazné (nejlépe rybízové) marmelády. Je to sežráno dřív, než se stačím otočit. A přinesla jsem to i na ples ke stolu, aby přísedící mohli koštnout. No, koštli a jen se po nich zaprášilo (tedy po jednohubkách, ne přísedících). A někteří z nich se po nás začli opičit. :-D
|
|
|
|
Vítr z hor |
|
(20.1.2014 13:47:46) Neco jako arasidove maslo vyrabim doma s cibuli a ji se to s bramborovo-syrovyma placickama. Ale odvazana z toho nejsem...
|
|
RachelGreen |
|
(20.1.2014 13:50:43) Ségra mi z Aljašky přivezla čokoládové bonbony plněné slaným arašídovým máslem a to bylo táááááááák strašně dobrý, že to ani není možný.
A tohle taky bude dobrota:
http://www.toprecepty.cz/recept/19884-pikantni-rizky-s-arasidovym-maslem/
|
RachelGreen |
|
(20.1.2014 14:05:35) Jsem si nevšimla, že jsem ve Vegetariánství, pardon za odkaz
|
|
Lei |
|
(20.1.2014 14:31:44) Jojo, já mám ráda tyhle: http://en.wikipedia.org/wiki/Reese%27s_Peanut_Butter_Cups.
|
RachelGreen |
|
(20.1.2014 15:20:00) No to jsou přesně ony
|
|
|
|
TiNiWiNi |
|
(20.1.2014 14:05:33) Obchod candy-store.cz má americké produkty s peanut butter ( stačí zadat "peanut"), např. namíchané jelly s PB, a jsou tam i M&M´s s peanut butter, tak je příště vyzkouším. Já tam tedy nakupuji jídlo z Británie. A je pravda, že je originál chuťově jinde.
|
Pavla | •
|
(20.1.2014 14:27:50) muzes to z toho udelat omacku k masu. Na chleba si tonamez jaky chces, muzes to kombinovat s cokoladou. Mne z toho chutnan omacka. receptu na omacku je spousty..
|
|
|
|