Sitadela |
|
(19.2.2014 17:17:15) Dnes jsem koupila u řezníka zadní hovězí, prodavačka ho odkrojila z velkého kusu, který vypadal pěkně. Doma jsem ho rozbalila a mě prostě trochu smrdí, hlavně na místech, kde je nějaký tuk. A já teď přemýšlím, jestli je na vyhození, nebo jsem jen přecitlivělá. Cena příšerná. Dříve se mi to také občas stalo, ale pak jsem začala maso kupovat balíčkované, takže vidím datum spotřeby. Jak se vlastně pozná, že maso je ještě dobré, vypadá dobře, ale už trochu zavání..A jak je nebezpečné ho spotřebovat?
|
Škopková |
|
(19.2.2014 17:31:24) asi i podle barvy ne? je hezky červené nebo zašedlé?
|
|
Pollyenka |
|
(19.2.2014 17:31:29) Zkazene maso smrdi.
|
|
Hanka | •
|
(19.2.2014 17:33:16) Já se řídím svým instinktem. Jakékoli, i jen trochu, zapáchající maso bych vyhodila. Cena necena.
|
|
angrešt |
|
(19.2.2014 17:38:15) Poznáš po čichu, po hmatu (čerstvé při zatlačení docela rychle vyleze, ve zkaženém zůstává dolík).. podle barvy moc ne, leda zelená, nebo "hraje duhou" - takové ty duhové odlesky bývají často bekteriální. Správně je maso tmavohnědé, špatná barva je červená, ta značí maso příliš dlouho okorávající.
Když trochu smrdí, zkus ho umýt (u hovězího nehrozí kontaminace kuchyně) - někdy totiž smrdí ne to maso, ale když mají v řeznictví obecně nečisto, tak maí nože a tácy zasmrádlé od předhcozích zkažených mas a pak se to opatlá tím páchnoucím šlemem. Pokud bude cítit i umyté, tak záleží na Tobě, jak moc je cítit. Ono lehce "zamřelé" maso ti neublíží, pokud ho důkladně uvaříš, ale bude v chuti znát ten ocásek. V hospodách to přerážejí spoustou česneku, to funguje. Funguje i citronová kůra a rozmarýn. Je to otázka Tvého nastavení .eslti jíš běžně v hospodách maso na česneku, tak budeš mít tělo zvyklé Pokud je cítit víc, tak byhc ho vyhodila.
|
Černá kronika |
|
(19.2.2014 17:46:10) A co to maso odnést zpátky do obchodu? Já se jednou naštvala a odnesla jsem zpátky do obchodu nakrájený šunkový salám, který mi smrděl. Brala jsem ho docela hodně na víkend a 50 Kč vyhodit mě naštvalo. Prodavačka říkala, že tomu nic není, ale pak mi nakrájela znovu ten samý, ale z jiný šišky a ten voněl normálně tak jak má.
|
Jája | •
|
(19.2.2014 18:47:18) Já jsem takhle odnesla paštiku ve staniolu. Zepředu se tvářila, že jí nic není, po odendání staniolu byla zelená a smrděla. Vzhledem k tomu, že koupě byla před několika minutami, dostala jsem novou.
|
|
|
|
Babsi+2 |
|
(19.2.2014 18:54:47) Já se tak bojím těch bab v řeznictví, že hned po odchodu z obchodu čuchám. Pan majitel má výborné a poctivé výrobky, ale jeho prodavačky . Stejně tak čuchám k tomu, co přinese manžel - jemu by nesmrděla ani měsíc stará mrtvola.
|
Babsi+2 |
|
(19.2.2014 18:55:30) Jo a reklamovat bych šla jen po pár minutách od prodeje. Jinak si myslím, že neuspěješ. Můžou říct, žes to nechala přes noc venku.
|
angrešt |
|
(19.2.2014 19:02:45) Na účtence je datum, tak ten samý den klidně i později. Druhý den už si to taky moc neumím představit.
|
|
|
|
Hanka36 |
|
(19.2.2014 21:05:18) zkus odkrájet ten tuk, ten to může taky dělat. A kal radily holky vyprat, pak usušit utěrkou. Hovězí maso může být trošku zamřelé ale jenom trošku.
|
|
*Owls* |
|
(20.2.2014 12:05:14) Sitadela a vážně myslíš, že když koupíš balíčkované maso, koupíš čerstvější maso? Víš ty, co obchodníci někdy umí zabalit? Já zase vůbec balíčkované maso nekupuju. Ale netroufnu si říct, která z nás dělá líp Maso doma důkladně omyj. Pod blankama se drží krev a tekutina, a to může rychleji zapáchat. A když ti nebude vonět ani po těchto opatřeních, tak to prostě nevař a nebo lépe..., jdi vrátit
|
|
|