svynka+2 |
|
(13.5.2014 11:37:25) Aké sú prednosti štvorcového tvaru (ktorý vidím častejšie)? Vy máte akú? Štvorcovú? Okrúhlu? Akú značku? Okraj vysoký, nízky?
Zatiaľ mi do oka padla táto:
Neviem však či z dovodu priestorovej úspory by som sa nemala uspokojiť s touto:
Nie sú úplne lacné, a tak by som sa pred konečným výberom rada poradila...
Ďakujem
|
karku |
|
(13.5.2014 11:54:55) Já bych radila spíš větší a hranatou. Malá je otravná, strávíš u toho půl dne. Zdá se mi fajn, pokud má sundavací držadlo - jednak to líp uklidíš, jednak se to případně dá použít na zapečení v troubě. O tu kulatou na obrázku si akorát perfektně spálíš ruce. Ale třeba to někdo vidí jinak.
|
svynka+2 |
|
(13.5.2014 12:24:24) To s tým držadlom je dobrý postreh, večer pozriem. Díky.
|
|
Vítr z hor |
|
(13.5.2014 13:17:43) Ha, Svynko, vitej v klubu obdivovatelu Staubu
Rukojet u tech Staub panvi, ktere jsem videla, sundat nejde. Litinovou panev s litinovou rukojeti ovsem nacpes do trouby bez problemu. Sama nemam ani jednu litinovou panev, ale uz jsem si je asi pred rokem vyhlizela a potezkavala. Zasadni je, ze je to opravdu tezke jako krava, tj. pohazovani apod. nepripada v uvahu. Polozis to na sporak a jedes. Co se tyce kulatych usi - podle recenzi se rozpaluji, ale daji se na ne koupit silikonove navleky primo od vyrobce. Osobne jsem si oblibila spis tu kulatou v cervene barve, ale nemam pro to racionalni duvod. Mozna misto? Nebo tak nejak verim, ze se kulata na kulate plotne rozpali drive/rovnomerneji? Ja proste nevim.
|
Vítr z hor |
|
(13.5.2014 13:45:56) Oprava - tak uz jsem je videla prodavat rovnou s temi silikonovymi navleky.
|
|
svynka+2 |
|
(13.5.2014 13:54:39) Veveru, tak sme obe "trefené", lebo tá červená guľatá mi ako prvá padla do oka. Chcela som tu hodiť obrázok, no potom som ju už nenašla, tak som dala inú guľatú. A ani ja nemám pre ňu racionálny dovod. S tými chňapkami na úchyty by to bolo fajn. A ešte uvažujem, či vobec pánvicu potrebujem, pretože mám grilovacie víko. Lenže je obrovské a ja neviem, či sa rozloží rovnomerne teplota, keď ho položím na klasickú guľatú platničku? Skúsim nájsť to víko, pozri naň a raď (stačilo by, aby som to konečne skúsila, a nepoužívala víko len na pečenie v trúbe, že...)
rozmer je 33x21cm...
|
svynka+2 |
|
(13.5.2014 14:01:13) A nie je to litina, ale titán. Verím, že tiež kvalitné. (BAF)
|
|
Veveru | •
|
(13.5.2014 14:27:56) Poradit neporadím, bo z titanu nemám nic... jen mám takový tušení, že titan zas tak zázračně teplo nevede a není tak masivní. Prostě bych zkusila mrsknout víko na sporák a něco cvičně posmažit - uvidíš, jestli to půjde všude stejně rychle. Jenže to asi nebude mít ty proužky, co?
Zkrátka litina je litina... Teď jsem našla na ty americké hranaté pánve něco mezi pokličkou a zátěží, na ty kulaté nic takového asi není. Štastné rozhodování! (Jestli to nemusíš mít nutně teď hned, tak v cizině ceny Staubu dost kolísají, občas se to dá koupit v DE nebo FR levněji než u nás. Anebo na Dny Marianne o 1/4 levněji, když teda PB dá a bude zase sleva.
|
|
|
|
|
neznámá |
|
(13.5.2014 13:05:48) Mám čtvercovou titanovou, není grilovací. Příště půjdu zase do hranaté, víc se do ní vejde, jídlo na pánvi se líp srovná.
|
|
Moncaka |
|
(13.5.2014 13:34:26) Tak já pánev koupila hranatou v IKEA, ale nevím jak na tom grilovat. Neporadí někdo?
|
Vítr z hor |
|
(13.5.2014 13:44:44) Hranatou na steaky (se strafkama) z Ikea jsem mela, ale dala jsem ji pryc v ramci tazeni proti teflonu - byla totiz teflonova. Pracovalo se s ni uplne normalne, jen je teda fakt, ze nerovnomerne roznasela teplo - nejvic nad plotynkou, v tech rozich to bylo horsi. Ale zase byla obrovska, se skladaci rukojeti a delala pekny prouzky.
|
|
|
LaDa_A (2 deti) |
|
(13.5.2014 14:18:12) Ja mam radeji hranatou, mam dojem ze do tech rohu se toho vic vejde. A pak hlavni problem je drzak - bud musi byt sundavaci nebo celokovovy, proste tak aby to slo dat i do trouby.
|
neznámá |
|
(13.5.2014 14:30:54) Já mám úchyty plastové, radši se dojdu podívat, nikdy jsem to až tak nezkoumala, do trouby můžou.
|
|
|
|