Tatramelka+3 |
|
(26.5.2014 17:42:07) Holky,
potrebuji nejakou chytrou radu. Vcera jsme byli cesat ovoce, mame toho spousty. Pustila jsem se do marmelady,ale mam malo sklenic. Muzu nechat marmeladu pres noc v hrnci a zitra ji znova povarit a zalahvovat? Nebo nejaky jiny napad?
|
Tatramelka+3 |
|
(26.5.2014 17:56:52) No, Buchli, tak ten nemam. Jsmem marmeladovy amater. Nikdy marmelady nesterilizuji. Rikala jsem si, ze to zitra zase povarim, dam do sklenic otocim dnem vzhuru a bude... .
Ne???
...nemam v tom ani pektin neb nevim, jak tay v cine vypada a asi bych se ho neodvazila koupit, stejne. Tak ze jsem si nasla jak zavarovat bez chemie. Jenze jsem nejak necekala, ze toho zustane az tolik, sakra!
|
Skapik,Ráďa93,Hanek97,Maty06 |
|
(26.5.2014 18:14:32) a z jakeho ovoce ? treba jahody se kazi rychle , svestky nebo rybiz si myslim ze by vydzel moje macecha je barbar a bezne to na plotne nechava a dodela az ma zase cas a silu (mysleno na druhy den)
|
Tatramelka+3 |
|
(26.5.2014 18:21:23) Zaklad je pipa, doplnila jsem mangem a rozdelala na karemelu. No, na co stacily sklenice jsem udelala a zbytek, bohuzel, zitra.Uz asi nic vic nevymyslim. Ale u na jde marmelada velmi rychle naodbyt, tak tyhle chuderky zpracuji prvni.
Mam to priklopit nebo strcit do lednicky? Mame v byte tak cca 30C, kdyz vypnu klimu. Achjo! ...dneska mi dosel nahle plyn a jeste se mi zblindilo ditko, nestihla jsem vubec dojit na nakup a nechtela jsem uz ovoce nechavat do dalsiho dne, to by nevydrzelo..
|
Skapik,Ráďa93,Hanek97,Maty06 |
|
(26.5.2014 18:30:50) teda ingredience zni luxusne priklop, nebo dej do nejakeho sacku cisteho , aby jsis to nekontaminovala a urcite dej do lednice a jestli je pak povezes do CR tak ja se hlasim na ochutnavku vymenim za nasi jahudkovou na kterou se chystame
|
Tatramelka+3 |
|
(26.5.2014 18:37:00) Nejdrive jsem se desila co s tim a pak jsem na netu projela par zavarovacich stranek a napadla me tahle kombinace. Zatim to chutna dobre! Tak ja jeste nejakepipa vysomruju a navarim marmelady i pro CR. Mame ted dovoleno o 10kg vic na kazdou osobu do letadla, tak toho hned vyuziju.
|
Skapik,Ráďa93,Hanek97,Maty06 |
|
(26.5.2014 18:50:12) no a nebo zjisti postu z ciny teba bude za par korun , i kdyz to by mozna ty sklenky neprezily
|
|
Hadice a hadi |
|
(26.5.2014 19:27:53) Nemáš normální zavarovacky? Od okurky nebo tak. Je to tuším 0,7 l. Taky se mi stalo , ze jsem neměla skleničky, dala jsem to do velkých, pokud jste marmeládovy, ujite to. Asi bych zkusila poprosit i sousedy, kdyby fakt nic nebylo.
|
Tatramelka+3 |
|
(26.5.2014 19:48:22) No, zacala jsem zavarovat v pul jedenacte v noci, tak ze sousedi nehrozej a neb jsme se meli za 3 tydny stehovat, pred tydnem jsem vyhazela vsechny sklenicky. Posbirala sem tu takove co v nich maji deti pastelky, vyklidila dokonale lednicku, vyskrabala 2 marmelady co byli uz po dne a kdyz zitra udelam k snidani palacinky, tak bude uroda zasklenkovana azbytek sneden a hned rano vyrazim po sklenicky s vickem na dalsi varku pneb manzel se oblizuje az za usima.
Diky,holky!
|
|
|
|
|
angrešt |
|
(26.5.2014 20:20:17) Tyjo, to zní dobře! Druhý den bys mohla pokračovat tak, že bys z toho udělala ne marmeládu, ale povidla. tj. do úplného odparu. Marmeláda jen převařená by nemusela být dostatečná, ono tam přes noc naleze kdeco (zvlášť v tropech) a musela bys ji pak vařit docela dlouho, aby to bylo pořádně převařené, řekněme aspoň 15 min poctivého varu.
|
|
|
|
Tatramelka+3 |
|
(26.5.2014 20:10:32) Pipa samotna nejaky pektin obsahuje. Dala jsem cukr, mango, pipa fruit a varila asi 3/4h. Ma samo dost vody. Na jedne dskusi jsem vycetla ze hmotu nejlepe zkontrolujes lzickou na talirek a zatim to vypada, ze to tuhne dobre.
|
|
|
|