Edysha |
|
(24.7.2014 21:38:33) Prosim nemate napad cim ozvlastnit ostruzinovou marmeladu? Samozrejme mame radi klasiku (ostruziny, cukr), ale letos je ostruzin tolik, ze bych chtela udelat i trosku jiny druh ostruzinove marmelady. Vzhledem k vyraznosti ostruzin spis mozna nejake koreni, bylinky? Netusim.
Nasla jsem jen recept s jablky, ale u toho mi prislo, ze jablka spis funguji jako neco, co ma ty ostruziny nastavit, a to opravdu nee Neco podobneho pouzivam u bezinkovych povidel.
Diky za rady a napady.
|
Manul |
|
(24.7.2014 21:51:25) My teda nic extra nedavame, jen sem tam kousek skořice, badyanu, možná jsme zkoušeli i zázvor apod. Ale strašně rada bych se dozvěděla něco o těch bezinkovych povidlech. Prosím.
|
Edysha |
|
(24.7.2014 22:01:20) Bezinky rozvarim, propasiruju, pridam jablka a varim do zhoustnuti (cca 1:1). Podle potreby dosladim, zalezi na jablkach. Dobre jsou take jen propasirovane bezinky zahustene pernikem a zalite rumem (dle chuti cukr). Pak teda sterilizuju. Nebo by se muselo rumu dat vice, ja davam jen trosku kvuli aroma.
Prvni je vyborne do jogurtu, druhe do lineckeho kolace.
|
Manul |
|
(25.7.2014 23:28:00) Děkuji, myslím, ze to zkusíme.
|
|
|
|
TiNiWiNi |
|
(24.7.2014 22:08:45) A co takhle je propasírovat, udělat hladký "jam".
|
Edysha |
|
(24.7.2014 22:26:32) To ja delam, propasiruju a pak pridam par ostruzin v celku, aby to vypadalo hezky ve sklenicce. My rikame vsemu marmelada
Chutney zkusim (z dalsi davky ostruzin, tyhle uz mam zasypane cukrem).
Laka me zkusit je nakombinovat s medunkou, ta by se k nim mohla hodit.
|
TiNiWiNi |
|
(24.7.2014 22:33:05) Našla jsem recept s vanilkou a alkoholem "bourbon". Oni dávají ten bourbon do hodně jamů/marmelád. Tvůj nápad s celými ostružinami zní super. Fakt to musí vypadat nádherně.
|
Vr | •
|
(25.7.2014 8:23:22) To není bourbon jako alkohol, ale druh vanilky http://www.pravavanilka.cz/page.html?id=4
|
TiNiWiNi |
|
(25.7.2014 9:32:48) Fakt se jedná o "whisky"...ne o druh vanilky.
|
|
|
|
TiNiWiNi |
|
(24.7.2014 22:38:18) A teď jsem našla recept se šalvějí. Na cca 200g ostružin 10 čerstvých lístků šalvěje, plus šťáva a kůra z 1 citrónu.( + cukr)
http://www.driscolls.com/recipes/view/9353/Blackberry-Sage-Jam
|
Edysha |
|
(24.7.2014 22:45:42) Salvej mam! To zitra zkusim, diky!!!!!!
|
Edysha |
|
(25.7.2014 12:03:38) Uz se vari cast se salveji, cast s medunkou a mini porce s bazalkou. Voni to hezky, jsem zvedava, ktera bude nejlepsi, az se ulezi Dalsi varka ostruzin pujde na ten sirup s levanduli. Ten myslim bude i super darek, lahvicka sirupu a k tomu pytlicek s nasusenou levanduli.
Jeste jednou diky moc za bezva odkaz na webovky.
|
Edysha |
|
(25.7.2014 14:01:21) U deti zatim vitezi s bazalkou a limetkou.
|
TiNiWiNi |
|
(26.7.2014 15:20:39) kdyby šlo poslat vůni přes net, hned bych tě požádala
|
|
|
|
|
Edysha |
|
(24.7.2014 22:56:02) Tam jsou moc hezke recepty. Jeste me zaujal ostruzinovy sirup s levanduli. Taky vyzkousim.
|
|
|
|
|
TiNiWiNi |
|
(24.7.2014 22:15:48) A k masu dělávám chutney... tady je recept ( já dělám, meruňky a třešně) http://kramlik.blogspot.cz/2008/08/chutney.html
|
Tragika |
|
(26.7.2014 14:35:31) Ostružinové chutney nemá chybu.
|
|
|
Anadar |
|
(28.7.2014 17:39:22) S těmi jablky bych to úplně nezatracovala.My jsme dělávali kompot ostružiny - jablka.Dvě třetiny jablek,třetina ostružin,střídat ve vrstvách.Zalít spíš sladším cukrovým sirupem a sterilovat.Kompot je snezační.Samotný ostružinový je moc ostrý,ale s jablky je akorát a jablka mají nádhernou barvu.Není to přímo to,co chCeš,spíš jen inspirACE a nostalgická vzpomínka
|
|
|