| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Čím ozvláštnit ostružinovou marmeládu?

 Celkem 18 názorů.
 Edysha 


Téma: Čím ozvláštnit ostružinovou marmeládu? 

(24.7.2014 21:38:33)
Prosim nemate napad cim ozvlastnit ostruzinovou marmeladu?
Samozrejme mame radi klasiku (ostruziny, cukr), ale letos je ostruzin tolik, ze bych chtela udelat i trosku jiny druh ostruzinove marmelady. Vzhledem k vyraznosti ostruzin spis mozna nejake koreni, bylinky? Netusim.

Nasla jsem jen recept s jablky, ale u toho mi prislo, ze jablka spis funguji jako neco, co ma ty ostruziny nastavit, a to opravdu nee :-) Neco podobneho pouzivam u bezinkovych povidel.

Diky za rady a napady.
 Manul 


Re: Cim ozvlastnit ostruzinovou marmeladu 

(24.7.2014 21:51:25)
My teda nic extra nedavame, jen sem tam kousek skořice, badyanu, možná jsme zkoušeli i zázvor apod. Ale strašně rada bych se dozvěděla něco o těch bezinkovych povidlech. Prosím.
 Edysha 


Re: Cim ozvlastnit ostruzinovou marmeladu 

(24.7.2014 22:01:20)
Bezinky rozvarim, propasiruju, pridam jablka a varim do zhoustnuti (cca 1:1). Podle potreby dosladim, zalezi na jablkach.
Dobre jsou take jen propasirovane bezinky zahustene pernikem a zalite rumem (dle chuti cukr). Pak teda sterilizuju. Nebo by se muselo rumu dat vice, ja davam jen trosku kvuli aroma.

Prvni je vyborne do jogurtu, druhe do lineckeho kolace.


 Manul 


Re: Cim ozvlastnit ostruzinovou marmeladu 

(25.7.2014 23:28:00)
Děkuji, myslím, ze to zkusíme.
 TiNiWiNi 


Re: Cim ozvlastnit ostruzinovou marmeladu 

(24.7.2014 22:08:45)
A co takhle je propasírovat, udělat hladký "jam".~R^
 Edysha 


Re: Cim ozvlastnit ostruzinovou marmeladu 

(24.7.2014 22:26:32)
To ja delam, propasiruju a pak pridam par ostruzin v celku, aby to vypadalo hezky ve sklenicce.
My rikame vsemu marmelada :-)

Chutney zkusim (z dalsi davky ostruzin, tyhle uz mam zasypane cukrem).

Laka me zkusit je nakombinovat s medunkou, ta by se k nim mohla hodit.

 TiNiWiNi 


Re: Cim ozvlastnit ostruzinovou marmeladu 

(24.7.2014 22:33:05)
Našla jsem recept s vanilkou a alkoholem "bourbon". Oni dávají ten bourbon do hodně jamů/marmelád.
Tvůj nápad s celými ostružinami zní super. Fakt to musí vypadat nádherně.~w~
 Vr 
  • 

Re: Cim ozvlastnit ostruzinovou marmeladu 

(25.7.2014 8:23:22)
To není bourbon jako alkohol, ale druh vanilky :-)
http://www.pravavanilka.cz/page.html?id=4
 TiNiWiNi 


Re: Cim ozvlastnit ostruzinovou marmeladu 

(25.7.2014 9:32:48)
Fakt se jedná o "whisky"...ne o druh vanilky.
 TiNiWiNi 


Re: Cim ozvlastnit ostruzinovou marmeladu 

(24.7.2014 22:38:18)
A teď jsem našla recept se šalvějí. Na cca 200g ostružin 10 čerstvých lístků šalvěje, plus šťáva a kůra z 1 citrónu.( + cukr)

http://www.driscolls.com/recipes/view/9353/Blackberry-Sage-Jam
 Edysha 


Re: Cim ozvlastnit ostruzinovou marmeladu 

(24.7.2014 22:45:42)
Salvej mam!
To zitra zkusim, diky!!!!!!
 Edysha 


Re: Cim ozvlastnit ostruzinovou marmeladu 

(25.7.2014 12:03:38)
Uz se vari cast se salveji, cast s medunkou a mini porce s bazalkou. Voni to hezky, jsem zvedava, ktera bude nejlepsi, az se ulezi :-)
Dalsi varka ostruzin pujde na ten sirup s levanduli. Ten myslim bude i super darek, lahvicka sirupu a k tomu pytlicek s nasusenou levanduli.

Jeste jednou diky moc za bezva odkaz na webovky.
 Edysha 


Re: Cim ozvlastnit ostruzinovou marmeladu 

(25.7.2014 14:01:21)
U deti zatim vitezi s bazalkou a limetkou.
 TiNiWiNi 


Re: Cim ozvlastnit ostruzinovou marmeladu 

(26.7.2014 15:20:39)
~R^~R^~R^~R^ kdyby šlo poslat vůni přes net, hned bych tě požádala~t~
 Edysha 


Re: Cim ozvlastnit ostruzinovou marmeladu 

(24.7.2014 22:56:02)
Tam jsou moc hezke recepty. Jeste me zaujal ostruzinovy sirup s levanduli. Taky vyzkousim.
 TiNiWiNi 


Re: Cim ozvlastnit ostruzinovou marmeladu 

(24.7.2014 22:15:48)
A k masu dělávám chutney... tady je recept ( já dělám, meruňky a třešně)
http://kramlik.blogspot.cz/2008/08/chutney.html
 Tragika 


Re: Cim ozvlastnit ostruzinovou marmeladu 

(26.7.2014 14:35:31)
Ostružinové chutney nemá chybu.
 Anadar 


Re: Čím ozvláštnit ostružinovou marmeládu? 

(28.7.2014 17:39:22)
S těmi jablky bych to úplně nezatracovala.My jsme dělávali kompot ostružiny - jablka.Dvě třetiny jablek,třetina ostružin,střídat ve vrstvách.Zalít spíš sladším cukrovým sirupem a sterilovat.Kompot je snezační.Samotný ostružinový je moc ostrý,ale s jablky je akorát a jablka mají nádhernou barvu.Není to přímo to,co chCeš,spíš jen inspirACE a nostalgická vzpomínka~z~

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.