Jarmilka. |
|
(2.8.2014 8:22:09) Sklidila jsem 2 kg fazolek, jsou trochu přerostlé (byli jsme na dovolené), ale ještě půjdou použít celé lusky, ale na přílohu už mi to nepřijde, tam jsou lepší mladé, tak jsem si říkala, rozmrazím kližku a udělám nějaký eintopf, gulášoid a teď nad tím nadělením stojím a nic moc mne nenapadá, leda jako klasicky guláš s bramborem a přidat lusky ke konci? Tak prosím o nějakou inspiraci nebo potvrzení, že to není zas tak blbý nápad
|
Skapik,Ráďa93,Hanek97,Maty06 |
|
(2.8.2014 8:58:39) a co udelat fazolky na smetane a k tomu hovezi na stave ? u nas teda fazolky na smetane vedou u vsech deni , na gulas by se mi vyprdli
|
Jarmilka. |
|
(2.8.2014 9:47:06) Hovězí na šťávě z kližky nevymodlím fazolky na smetaně moc nemusíme, ale hlavně na to jsou lepší mladší, tyhle jsem sklidila za pět minut pozdě. Ale díky za tip! Jinak mladší má takový odpor k masu a zelenině, že bych mi z toho mohla leda upéct koláč
Blbý je, že kližka se musela rozmrazit celá, takže musím uvařit něco, co jde přihřívat a napadá mne jen guláš... Co jsem si to na sebe ušila
|
Katka a 2 výrostci |
|
(2.8.2014 10:23:57) Já fazolky někdy přidávám do buřtguláše,nebo do houbového guláše... Tak si myslím, že když ke konci vaření hovězího guláše přidáš fazolky, že to nebude nejedlé... U nás to teda tak jako tak jíme jen já s mužem, děti by si nevzaly ani jedno z výše uvedeného. Ale třeba nemáš takové prevíty mlsné jako já
|
Jarmilka. |
|
(2.8.2014 10:40:09) Mám, Katko, oni by mi nejedli ani ten quiche... Tak když to projde v buřtguláši, tak určitě i v normálním, díky.
|
|
|
|
|
angrešt |
|
(2.8.2014 9:58:46) Z kližky třeba dušené hovězí na brusinkách nebo ostružinách (nebo jiném drobném ovoci, kteér te´d máš) a z fazolek (k tomu nebo zvlášť k večeři) upéci quiche, tam se dost propečou a změknou a přitom není zelenina tak vidět.
|
Jarmilka. |
|
(2.8.2014 10:43:24) Angrešte, díky, s ostružinami to musí být super a zrovna jsem nasbírala ze zahrady, ale muž nesnese kombinaci slané a ovoce :-( myslíš, že ten guláš by byl moc ujetý? Péct se mi moc nechce, malej si k snídani nadiktoval bábovku s ovesnými vločkami a právě jsem dopekla.
|
angrešt |
|
(2.8.2014 10:49:43) Guláš je lahůdka, z kližky ho mám nejradši, a fazolky v něm taky v pohodě.
|
Jarmilka. |
|
(2.8.2014 11:10:30) Taaak super, díky, potřebovala jsem požehnání. já vařím hodně pocitově, "mám pocit, že by se to dalo" a 99 % dle surovin (na trhu, v obchodě měli hezké/levné, na zahradě je ..., nebo ve spíži mi zbylo ... respektive ve spíži nic nezbylo )
|
Jarmilka. |
|
(2.8.2014 15:52:30) Byla to hokna, ale je to naprosto báječná kombinace nechala jsem to jen kližka na cibulce do hněda, lžíce protlaku, koření a fazolky na krátko, nakonec se v tom mísa fazolek ztratila a naopak v guláši sedí ty přerostlé asi lépe než mladé.
|
|
|
|
|
|
|