karma |
|
(8.9.2014 23:06:57) podobné téma se tu objevuje asi často, ale třeba mi ráno někdo poradí i tak: prvnáčci slaví narozeniny, sladké nemám problém, ale jaké slané pohoštění byste vymysleli? Nějakým slaným štrůdlem bych je asi moc nepotěšila, ne? Potřebuju pohostit cca 40 dětí (jen tak "na zoubek, bude to mezi sváčou a obědem), povezu busem, připravím den předem. Moje dcera třeba nejí ani různé pomazánky, takže jednohubky s pomazánkou taky asi ne...Takže kdyby tu kápla nějaká rada, budu neskonale vděčná. Dík!
|
hgfjdmh |
|
(8.9.2014 23:11:51) slany strudl asi ne, ale u nas vzdycky rychle zmizi tycinky z listoveho testa (posypane ruznymi druhy koreni), sneci z listoveho testa, miniparecky nariznute na jezky taky obalene v list. teste. jinak ted u nas frci tortily ale pro 40 deti to by mne kleplo... co treba jeste popcorn?
|
karma |
|
(8.9.2014 23:16:05) No ten mě taky napadl, ale otec jednoho dítěte je "popcornový král". Rozuměj dováží popcorn, obchoduje s ním...prostě ten asi děti mívaji nadstandard.
Právě to množství dětí je limitující (mám za zadkem furt nespící mimino, nemůžu přípravě věnovat neomezený čas.)
|
Anni&Annika |
|
(8.9.2014 23:20:41) znama dela na detskou oslavu sneky z listoveho testa a da se to jist i dalsi den....zabali jako strudl sunku, syr, zatoci, nakraji na kolecka, polozi na pecici papir, potre zloutkem a pece....je to hned hotove a chutna to i me. Detem taky.
|
karma |
|
(8.9.2014 23:25:37) hm, to jsem nikdy nedělala, ale tohle zvážím, listkové bych koupila, což běžně nedělám, ale asi by to bylo dobré. Dík.
|
|
Anni&Annika |
|
(8.9.2014 23:31:04) pisu jak hotenthot....vyvalej listove, poloz na to sunku a syr /muze byt i strouhany/ a zabal to /sroluj/. nakrajej na kolecka, poloz na plech a potri zloutkem...a nech pect....
|
karma |
|
(8.9.2014 23:32:58) neva, noční hodina je omluvou pro ledasco...já si klidně recept najdu...tohle by asi šlo....a listové těsto je bezva inspirace. dík.
|
Anni&Annika |
|
(8.9.2014 23:37:41) https://www.google.de/search?q=sneky+z+listoveho+testa&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=com.yahoo:de:official&client=firefox&channel=sb&gfe_rd=cr&ei=2CAOVMKbEoaH8Qfi2oGgAg#rls=com.yahoo:de:official&channel=sb&q=%C5%A1neci+z+listov%C3%A9ho+t%C4%9Bsta
|
Anni&Annika |
|
(8.9.2014 23:38:57) ad...ja v tom miluju uzeny....
|
|
|
|
Fren |
|
(9.9.2014 0:01:01) nevytece při pečení z toho ten sýr? Jsem asi 2x zkoušela šátečky z list.těsta vevntř s mermeládou a při pečení,i když to bylo extra pečlivě zadělaný,všechny otvory,tak ten džem mi pokaždé vytekl,jak to
|
Anni&Annika |
|
(9.9.2014 0:07:56) ne, on to cele hezky zapece...navic to je potrene tim zloutkem...
|
|
NovákováM |
|
(9.9.2014 0:37:51) Fren, spojíš-li otvory bílkem, fakt ani omylem.
Když přeplníme šátečky se sýrem, tak spíš prasknou, než aby se rozpojily.
|
|
Lei |
|
(9.9.2014 9:27:59) Fren, pro mne byl velký objev, když mi teta, vynikající kuchařka, řekla, že některé marmelády - myšleno z některých druhů ovoce - tečou a jiné ne. Že dávat na koláče malinovou není dobrý nápad, poteče, bude-li uvnitř buchet, s velkou pravděpodobností je roztrhá a vyteče - a taky že se mi to opakovaně stávalo, ale já mailnovou miluju, tak jsem ji dávala znova a znova...Nějak mě nikdy předtím nenapadlo si to tečení spojit s konkrétním ovocem...říkala kdyžtak zahustit třeba piškotovými drobečky trochu. Trochu OT, jen jsem si na to teď vzpomněla .
|
neznámá |
|
(9.9.2014 9:30:34) Možná by to spravilo trošku škrobu do marmelády.
|
|
|
|
|
|
hgfjdmh |
|
(8.9.2014 23:20:43) Kdyz udelas ty tycinky z listoveho testa bude toho hromada, teda pokud chces vubec neco tvorit. Moje dcera nosi s oblibou na party takove ty susenky jak jsou zafoliovane treba 4 druhy najednou (rybicky, precliky, tycinky...) a vzdy se po nich jen zapráší. Ne vzdy je radost umerna vynalozenemu usili
|
karma |
|
(8.9.2014 23:24:36) tak možná na tom něco je. Fakt to děti tak rády, přijde mi to suché. Je mi jasné, že brambůrky by děcka ocenily, ale to mi přijde příliš pokleslé.
|
Monika |
|
(8.9.2014 23:27:50) Jako něco "mezi" domácí výrobou čehokoliv a brambůrky mi přijdou takové ty keksy typu "telka" - např. s mákem - není to tak mastné, kořeněné taky ne, celkem levné ... Ale pokud chceš domácí, hlasuju pro to listové těsto, dají se na to nasypat různá semínka (mák, kmín, sezam ...) a dětem to většinou dost chutná ...
|
karma |
|
(8.9.2014 23:29:02) jp jo, to listové zvážím. Mám tu sesam i slunešnici, kmín....to by asi šlo a zapojila bych i děti.
|
|
Monika |
|
(8.9.2014 23:29:57) Jo, koukám, že jsem nějak nesledovala celé vlákno. Ty moje "telky" jsou cca to samé jako "rybičky" a spol.
|
|
|
Kamisi |
|
(9.9.2014 7:30:28) My máme rádi křupky, ale jen značku Canto, nejsou chemické a zároveň nejsou drahé. Děti mají rády pizzu, tak něco na ten způsob?
|
|
|
|
|
|
karma |
|
(8.9.2014 23:27:56) Dobrou noc, jdu spát, třeba mi ráno někdo ještě něším přispěje. Za tip na koupi i tip na šneky dík.
|
|
Mikita.miki |
|
(9.9.2014 0:25:17) dělala jsem mini pizzy, mámevšichni rádi i studené. těsto si zadělávám v robotu, nechám kynout v lednici a pak rozválím a vykrajuju hrnkem. sugo se dá taky koupit, ale jde i kečup, děti ho mají rády a jednou za šas se to nepo.... a pak co najdu v lednici - paprikový salám, nebo šunka, mozzarella, tuňák, špwnát. šneci jsou taková klasika, já dávám sýr dovnitř i trochu sypu navršek, nejraději čedar nedávno jsem taky měla muffiny s uzeným - třený těsto bez cukru, kostky uzeného a psmažená cibulka a vršek sypaný sýrem
|
|
Danik78, P+D 7/09, H 4/11 |
|
(9.9.2014 7:15:14) Ještě ke zmiňovaným šnekům měly vždy úspěch tyčinky z tvarohového těsta - klasicky vyválet a nakrájet radýlkem narychlovku. K tyčinkám jsem dělala různé druhy pomazánek na namáčení - i když tvoje dcera nemá ráda, tak třeba se někdo z těch 40 dětí najde kdo ocení
|
|
Cimbur |
|
(9.9.2014 8:20:56) Moje děti milují čerstvé, ještě teplé tyčky z listového těsta. Buď dlouhé kroucené, nebo malé obdélníčky. Sypu solí, sezamem, mažu žloutkem nebo jen mlékem.
|
|
Františka85 |
|
(9.9.2014 8:33:26) Škvarkové placky s kmínem.
|
|
Jepepa |
|
(9.9.2014 8:42:36) Domácí nekynutou rychlou pizzu na plech, dala bych tam kupu sýra(zeleninu), pokrájela na čtverečky..
|
Jepepa |
|
(9.9.2014 8:43:39) nebo udělat malý "muffinky" - na slano, něco jako nákyp, nádivka..ale s tím je dost práce..
|
|
|
Luciga |
|
(9.9.2014 8:55:54) Sýrové tyčinky - http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3945
dělávám je krátké, cca 10-15cm, je toho hodně a moje děti resp. většina návštěv je mají rády a dožadují se jich při téměř každé příležitosti
|
karma |
|
(9.9.2014 10:35:09) jo, tj vono, tohle by šlo...a budou dobré i další den?
|
Anni&Annika |
|
(9.9.2014 10:37:33) no oni jdou i ty sneci delat na zpusob pizza...na tech strankach jsou. Taky jsem je jedla a chutnaly i druhy den. Nevim, ale to listove testo proste chutna i dalsi dny.
|
karma |
|
(9.9.2014 10:44:43) ano, máš vlastně pravdu, ten "tuk" zajistí chut i druhý den, kynutá pizza by asi byla nejistá (chleba je taky nejlepší čerstvý)
|
Anni&Annika |
|
(9.9.2014 10:49:36) no koukni i na pizza sneky. Fakt mi chutnaly. Myslim, ze to kamoska delala tak, ze jen vyvalene testo potrela nejakyma drcenyma rajcatama, koreni na pizzu, sunka, syr a zabalila....
|
|
|
|
|
|
karma |
|
(9.9.2014 10:36:44) všem hrozně moc velký dík, spousta inspirace, uidělám asi pizzy, tyčinky, možná iá listkové....ženy, jste zlaté. Pěkný den všem, udělaly jste dobrý skutek.
|
koa |
|
(9.9.2014 12:31:10) Akorát pozor na to sypání, třeba můj syn je alergický na sezam a nevím, jestli prvňáci, když se na tyčinky sesypou - a to se sesypou - budou tohle rozlišovat. Takže při podávání bych se snažila mít třeba různé druhy v různých obalech, aby si hrábnutím alergik nevylosoval svůj alergen.
|
|
|
|