Hanka 75 |
|
(19.10.2014 16:20:55) Myslela jsem si, že ji nakrájím na kousky a budu v zimě přidávat do polévky (samotnou nebo polévku přímo z ní mi děti nejedí), tak jediný důvod je, že budou jíst zdravější polévku obohacenou o pár kousků dýně. Nevím, jak mám dýni zamrazit, zda předvařit, či nikoli. A asi neloupat že ? neloupu ani při normálním vaření z dýně.
|
angrešt |
|
(19.10.2014 16:26:10) Na kostičky, neloupat, vařit netřeba. Akorát buď předem předmrazit na tácu, nebo mrazit v malých pytlíčkách po porcích, zmrzlá se strašně poslepuje, jak je vlhká a zmrzne na ní ta voda, a nedá se z ní odsypávat.
Ale teda hokkaido je k dostání většinu zimy, takže uchovávání v mrazáku má smysl, pokud uchováváš vlastní úrodu, kupovat ji teď kvůli zmrazení je celkem zbytečné.
|
Hanka 75 |
|
(19.10.2014 17:06:04) díky, ona pak už bývá později v zimě u stopky plesnivá, tak já nevím, zda je to OK nebo na závadu ?
|
angrešt |
|
(19.10.2014 17:31:18) plesnivá na závadu je, ale u nás mají normálně neplesnivou i v zimě, asi njaká blbě skladovaná.
|
Hanka 75 |
|
(19.10.2014 21:49:23) u nás v obchodě mají i hezkou, ale stopka je plesnivá tak nevím, zda vadí či nevadí, že je plesnivá ta stopka (stejně tak u paprik se to stává, paprika samotná dobrá, ale stopka je na konci plesnivá)
|
|
|
|
withep |
|
(19.10.2014 21:33:34) Mně loni vlastní úroda vydržela až do jara, a to nemáme žádnou nevytápěnou chodbu, takže normálně na parapetu okna v pokojové teplotě. Poslední jsme jedli v březnu. Je tak trvanlivá, že podle mě nemá smysl ji mrazit, leda by bylo v mrazáku více místa než kde jinde.
Pokud jde o kupovanou, tam má smysl nakoupit si ji do zásoby kvůli ceně. Teď se prodává kolem 20 Kč za kus, v zimě to bude minimálně dvojnásobek.
|
|
|
Violetina |
|
(19.10.2014 18:21:20) Skladuju ji jako pyré, zamrazené po porcích. Přijde mi tak využitelnější (přidat do polévky lze i toto a je to víc maskované, nebo do špagetové omáčky...). Při vaření pyré nesolím ani nijak neochucuji.
|
Hanka 75 |
|
(19.10.2014 21:45:59) To pyré je dobrý nápad - zabere víc místa a fakt ji propašuju do více věcí
|
|
|
nordica |
|
(19.10.2014 20:05:31) Zkusila jsem jednou na kostičky, ale byl z toho po rozmrazení strašný blemtanec. Takže spíš jako pyré a nebo hotovou polévku. Píšeš ale, že u Vás ji děti nejí. Zkoušela jsem i uchovávat dýni vcelku ve špajzu, vydržela zhruba do Vánoc.
|
Hanka 75 |
|
(19.10.2014 21:47:08) už ji mám na kostičky v mrazáku, tak uvidíme. já pak pár kostiček přidávám do nějaké polévky, třeba čočkové, zeleninové apod. a děti ji nesnědí, ale mají ji alespoň ve vývaru té polévky jinak teď na podzim jí přidávám do perníku, to jedí
|
|
|
|