Bouřka |
|
(13.11.2014 11:32:53) Kvásku je to vcelku jedno, několik let jsem měla nevytápěnou kuchyň, běžná teplota kolem 16 stupňů a nijak mu to nevadilo, i teď má kolem 20. Mám ho teda hodně vyzrálý, kupovala jsem ho na trhu od pekaře a mám ho víc jak 2 roky. Žádnou zvláštní péči mu nevěnuju, peču ob den, takže ani průběžně nepřikrmuju, před pečením namnožím a pak si kus nechám. Náš recept je jednoduchej 300 g vody, 300 g kvásku (od oka tam naleju většinu své sklenice, bývá to spíš víc), 300g chlebové žitné a 300g chlebové pšeničné (plus minus, poměr často mírně měním, mouku používám Babiččinu), 3 lžč soli (mám nerafinovanou mořskou, jinak míň), kmín, mletý len. Program na těsto, pak nechám několik hodin kynout a občas mrknu - celkem to bývá v našich podmínkách kolem 5-6h, když je vykynutej zapnu pečení a peču 1h 20min. Teď mi odešla pekárna do věčných lovišť, na novou není, takže to patlám v ruce, z trouby je samozřejmě ještě lepší.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(13.11.2014 12:01:31) Já jsem si kvásek zakládala sama http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3483 , tak se s ním už moc necrncám, ale hledala jsem možný důvody, proč to někomu nejde.
|
|
|