Annie01 |
|
(19.11.2014 15:01:10) Tady se ví všechno, takže se táži: pokud chce někdo ve fungujícím e-shopu (nepotravinářského charakteru) nabízet potravinářské zboží (konkrétně vakuově balené maso + mléčné výrobky dodané druhou stranou) je k tomu třeba nějaké ohlášení, schválení hygienickou stanicí, certifikát.... Prostě jaká se s tím pojí legislativa? Nebo prostě dotyčný začne sortiment prodávat bez předchozího povolení a schválení? Předem moc díky za odpovědi.
|
Žžena |
|
(19.11.2014 16:26:17) Jde asi i o to, jaká je cesta toho masa k zákazníkovi. Jestli přímo od výrobce k zákazníkovi a e-shop funguje jen jako forma zprostředkování prodeje, tak by to problém být neměl. Pokud ten provozovatel e-shopu bude někde fyzicky skladovat, sám expedovat, tak do toho má hygiena zajisté hodně co mluvit, musí mít chlazení a spol.
|
Annie01 |
|
(19.11.2014 18:56:39) Žženo, ten e-shop by měl převzít maso od dodavatele (resp. výrobce, tzn. z farmy) vakuově balené, skladovat ho a následně expedovat koncovému zákazníkovi. Taky myslím, že tam prostě musí být nějaké povolení hygieny apod. Ohlašovací povinnost atd. Pokud by někdo tušil konkrétní paragraf či nařízení budu moc ráda.
|
Simeona+3 |
|
(19.11.2014 21:00:49) Hledej ve veterinárním zákoně. Pokud jde jen o výrobky živočišného původu, bude třeba ohlášení na Státní veterinární správě. http://eagri.cz/public/web/svs/portal/
|
Annie01 |
|
(19.11.2014 21:54:05) díky moc, už jsem tam něco objevila
|
|
|
|
|
|