pearl |
|
(28.11.2014 18:59:17) Ahoj,
Tak si tady sepisuju seznam a suroviny na letosni cukrovi. Pecu tak nejak klasiku, rodinne recepty a kazdemu, co ma rad.
A pro sebe bych chtela neco hodne moc cokoladoveho, muze byt s kremem, slepovane, plnene do formicek, to je jedno, hlavne ta cokolada nebo hodne kakaa.
Mate tip? Plus pripafne i nejakou kokosovou dobrutku?
Lanyze a brownies znam, taktez kulicky salko a kokos.
Díky;-)
|
lampetra |
|
(28.11.2014 19:14:55) Letos budu dělat po delší době zase čokoládové košíčky plněné arašídovým krémem. Čokoládou vyliješ papírové košíčky ( malinké), naplníš krémem - vyšlehat 1/2 másla, přidávat arašídové máslo - velká sklenice), naplnit košíčky, udělat víčko zase z čokolády nebo nechat jen tak. Připomíná mi to bonbony, které mi vozila kamarádka - to spojení čokolády a arašídového másla mi zachutnalo.
|
|
angrešt |
|
(28.11.2014 19:18:24) Dělám jako cukroví na maličké čtverečky nakrájenou pečenou čokoládu s chilli (recept u DolceVity, přidávám do těsta chilli, pak vychladlé povrch pocákám bílou čokoládou aa popráším hrubě drceným chilli). http://www.gurmanka.cz/2008/12/pecena-cokolada
Pak různé čokoládové pralinky, obvykle plněné čokoládovou ganache.
A ledovou čokoládu (kvalitní čokoláda rozpuštěná s kokosovým olejem cca 3:1, nalitá do silikonových formiček, lze do ní přimíchat ještě trochu ořechového másla)
|
hgfjdmh |
|
(30.11.2014 17:43:44) Tak jsem to dnes vyzkousela, no nevim, chutove vyborne, ale konzistence je to spise buchta nez cukrovi. Jako cukrovi si predstavuju kompaktnejsi kousky s vetsi trvanlivosti.
Puvodne jsem si myslela, ze kosticky pouziju jako adventni kalendar, ale to neklapne.
|
hgfjdmh |
|
(1.12.2014 10:46:13) Odvolávám Po úplném vychladnutí na druhý den, je to luxusní záležitost!
|
|
|
|
|