minutka |
|
(12.12.2014 17:50:38) Předloni jsem částečně podle rodiny dělala o Vánocích Mozartovy koule, angrešt sem dávala recept na několik ingrediencí do nich. Ale dělala jsem je pak poněkud jednodušeji - z kupovaného mandlového marcipánu smíchaného s nesolenými pistáciemi, dál jsem koupila nugát na váhu a nahoře vrstva hořké čokolády.
Ale už si to nepamatuju, jak jsem to dělala přesně - zda je lepší nejdříve kulička z marcipánu, tu obalit v nugátu a následně obalit v čokoládě, nebo kousek nugátu dát do marcipánu a obalit v čokoládě pak?
Tohle cukroví každopádně sklidilo ohromný úspěch a chtěla bych ho zopakovat, ale nejsem si úplně jistá postupem. Ani tím, kolik čeho koupit - marcipán budu kupovat opět v Ikea, tam asi mají 100g. K tomu přidat 100g pistácií, to si pamatuju, že je to půl napůl. Ale kolik nugátu a kolik čokolády?
|
|