Jyra |
|
(12.12.2014 19:30:41) Nechutnaji nam moc ty tezke maslove kremy, neznate nekdo recept na krem do cukrovi, kde toho masla neni tolik? Kdysi jsem mela od babicky krem z maizeny, ten byl fajn, ale recept iz nemam, bohuzel.A druha vec- nejake zdrave cukrovi? Vitam vse a deluju vs pekarkam.
|
TiNiWiNi |
|
(12.12.2014 20:51:05) http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/moucniky-a-dezerty/35319-super-kremy-do-cukrovi-jine-nez-znate
Tady něco málo najdeš...
|
|
Simeona+3 |
|
(12.12.2014 21:18:29) Zdravé cukroví ? Za mě sušení švestky v čokoládě, místo pecky se dává mandle, ale není nutné. Čokoláda musí mít alespoň 70% kakaa, nutně.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(12.12.2014 21:21:17) To samý dělám s datlema.
|
|
|
Monika |
|
(12.12.2014 22:37:28) Řekla bych, že všechny pekařky právě pečou a nemají čas odpovídat. Já peču jen "normální nezdravé", ale teda bez krémů (používám jen marmeládu a čokoládu)
|
|
ALL |
|
(13.12.2014 12:35:19) Část másla nahradit pudinkem - zastudena zašlehat, to je ale asi známé. Jednu dobu jsem místo másla všude používala tvaroh s trochou bílého jogurtu a ochutila podle momentální nálady. Zdobila jsem tím dorty, je ale fakt, že to vypadá dřív míň hezky, trochu to osychá a vůbec to bude mít asi kratší trvanlivost.
|
|
OUT | •
|
(13.12.2014 12:45:23) Já teda nepeču stylem "ňáký těsto" + "ňákej krém" Z toho pak vzniká cukroví, co na jedno brdo, těsto + krém, což mi celkem příjde o ničem a všichni to mají stejný. Zejména mňamka, když do toho narvou heru... Proto moc nechápu tyto dotazy. Co mám recepty, vždy je to včetně krému hodícího se k tomu. ořechy + speciální náplň išlský + speciální náplň (dokonce bez másla!) atd.
Jinak co se máslový náplně týče, dávám ji jedině do těch ořechů, jinak peču neplněný krémem ...
|
Pippi |
|
(13.12.2014 17:39:07) Není třeba ohrnovat nos nad tím, že někdo nedodrží přesně recept. Ostatně minimálně polovina receptů uvádí krém z másla s cukrem, případně do másla přimíchané ořechy. Já osobně budu dělat asi ten pudinkový (pudink s máslem). Do kokosek bude s kakaem, do pusinek pomerančový, do trubiček buď vanilkový, nebo ořechový. Nemám pocit, že pak bude chutnat všechno stejně, když každý druh cukroví je jiný a i ten krém bude do každého ochucený jinak.
|
|
Hanina | •
|
(14.12.2014 11:45:38) No, takový mám ráda. Všechno je to s máslem a hodí se k sobě prakticky úplně všechno, takže každý to dělá podle chuti. Abych měla jen těsto + jediný krém k tomu se hodící, tak takový fajnšmekr fakt nejsem. Ale snědlo se stejně vždycky všechno, i to, co se nepovedlo.
|
|
|
Horama |
|
(13.12.2014 13:32:33) Obyčejný čokoládový krém: 250g čokolády, 250g smetany ke šlehání, 4 lžíce másla. Množství si uprav podle své potřeby, já dávám čokoládu hořkou, což srovnává sladkost cukroví, ale samozřejmě se dá nakombinovat s mléčnou podle chuti.
|
Horama |
|
(13.12.2014 13:34:15) Nebo použít mascarpone a ochutit ho třeba nějakou marmeládou. (Záleží, k jakému cukroví to bude myšlené.)
|
|
|
romanaI |
|
(13.12.2014 13:35:18) část másla se dá v máslovém krému nahradit uvařenou škrobovou kaší nebo pudinkem v poměru 1:1
|
|
Hanina | •
|
(13.12.2014 21:53:56) Zdravé cukroví jsem jednou zkoušela a již nikdy více. Do cukroví prostě patří tuky a cukr, holt to musíme po Vánocích vyběhsat nebo toho jíst míń
|
|
Mrej |
|
(16.12.2014 21:43:24) krém z mascarpone: 250 g čokolády (bílé) rozpustit ve vodní lázni, zamíchat s mascarpone. Není-li dost tuhé, lze přidat ušlehané máslo. Totéž lze provést s hořkou čokoládou.
|
|
|