růžové autíčko |
|
(18.12.2014 11:31:54) Přeji krásný čtvrtek a prosím o osvědčený recept na linecké cukroví. Mám 3, z toho jeden po babičce, ale je v něm smetana a to nechci, ostatní dvě těsta jsou k vzteku, drolí se, nejdou rozválet. Můj osvědčený který jsem léta pekla se někam ztratil . Díky za tipy.
|
Hanina | •
|
(18.12.2014 11:59:36) Do lineckého bílek a sůl? To slyším poprvé. Těch receptů existuje spousta, tak jen některé: Základní je v poměru 7-14-21 (někdo zná jako 1-2-3): 210 g hladké mouky, 140 g másla, 70 g cukru, citrónová kůra, vanilkový cukr, 1-2 žloutky. Třeba křehké s citrónovou šťávou: 500 g hladké mouky, 250 g másla, 150 g moučkového cukru, 3 žloutky, 1 vanilkový cukr, trochu citrónové šťávy i kůry. Nebo se žloutky: 500 g hladké mouky, 250 g Hery, 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, citrónová kůra, 4-5 žloutků. Nebo rumové: 350 g hladké mouky, 240 g másla, 140 g moučkového cukru, 2 žloutky, 2 lžíce rumu, citrónová kůra. Výborné je i s jogurtem: 210 g hladké mouky, 100 g másla, 70 g moučkového cukru, ½ lžičky prášku do pečiva, 2-3 lžíce bílého jogurtu, 3 lžičky citrónové šťávy.
Záleží jen na tom, co můžeš udělat, protože některé recepty jsou pro lidi s aleggiemi, třeba bez vajec.
|
Yuki 00,03,07 |
|
(18.12.2014 15:08:20) bílek? s ním to většinou tvrdne, to mě taky překvapuje
|
|
|
|