rišulka |
|
(3.1.2015 13:03:39) Včera v noci jsem si dala housku z mražáku do mikrovlnky na rozmrazení. Vytáhla jsem ji voňavou, měkoučkou a horkou. Jen jsem se otočila po kuchyni pro máslo a sýr a houska už byla jak kámen. Jak se teda správně rozmražuje, aby to bylo jedlé?
|
*Owls* |
|
(3.1.2015 13:25:53) Pokud nutně potřebuješ rozrazit ihned, pak to chce jen pár (cca 10) vteřin na jedné straně, pak rozhlík/housku obrátím a dám tomu 10 vteřin "na zádech". Ono se to trošku nahřeje a proces rozmrazování se zrychlí. Ale nejlepší je položit pečivo na prkénko a nechat p20 minut rozmrznout. Chleba, když je nakrájený na plátky, tak po rozložení, roztaje rychleji. V té mikrovlnce je to opravdu pouze k okamžité konzumaci a není to ono. Já pečivo vyndám, když ráno vstanu a než vykonám ranní očistu, je rozmraženo a připraveno ke snídani. Chleba, před mražením nakrájím na kráječi a do mrazáku dávám po 2-3 krajících. Vyndám vždy pouze ten počet, který zrovna potřebuju.
|
|
Lady V. |
|
(3.1.2015 13:44:42) Vyndam z mrazaku, jsou rozmrzle behem pul hodiny.
|
|
zerat |
|
(3.1.2015 13:48:09) Nechám pečivo volně položené na lince v papírovém sáčku a igelitovém sáčku. Když potřebuji rychleji, tak položím pečivo v tom papírovém sáčku na chviličku na topení.
|
|
Paulis |
|
(3.1.2015 14:12:54) Dávám na 10 vteřin a pak nechám volně a vydrží krásně měkké.
|
|
|