. . |
|
(3.1.2015 15:14:15) Hokkaido neloupu a dělám z ní jednak polévku druhak ji peču, ale teď jsem omylem přinesla domů muškátovou. Mohu zpracovat stejně? Neloupat?
|
Litevská.krychle |
|
(3.1.2015 16:08:43) ta muškátová se loupe dobře, já jsem jí loupala škrabkou na mrkev
|
. . |
|
(3.1.2015 16:16:34) No, už jsem ji okrájela, normální škrabkou na brambory to nešlo. Na mrkev je jiná? Používám i na mrkev tu bramborovou, ale já jsem kuchyňské trdlo tedy
|
Litevská.krychle |
|
(3.1.2015 16:24:11) Tak škrabek jsou alespoň dva typy - jedna kdy z rukojeti vychází ta kovová část dlouhá anebo rukojeť co vypadá jak prak a mezi tím je pohyblivý nůž
|
. . |
|
(3.1.2015 16:24:53) Jo, tak "prak" nemám.
|
|
|
|
|
neznámá |
|
(3.1.2015 16:20:08) Já jí loupu. Co z ní plánuješ? Já dělám rychlý kompot na způsob jablečného, na polévku nebo pod maso mi přijde moc výrazná a nasládlá. Máme jí rádi, tak hledám inspiraci.
|
. . |
|
(3.1.2015 16:24:11) Teď vařím polévku, česnek a cibule, na to kusky dýně osmahnu, pak podusím, nakonec vařím zalité zeleninovým bujonem, rozmixuju. Jestli bude "výrazná" dám vědět, ale počítám že česnek přebije cokoli . Zítra ji upeču v troubě jen s oliváčem a solí asi.
|
|
Litevská.krychle |
|
(3.1.2015 16:26:11) my máme hrozně rádi dušenou mrkev, takže jsem tu dýni udělala jako tu mrkev a bylo to moc dobré
dýni a jednu mrkev nastrouhat, podusit, může se trochu zahustit, ale nemusí, ochutit solí, citronovou šťávou, máslem, petrželkou
|
. . |
|
(3.1.2015 16:28:58) Jo, to zní dobře (nezahušťuju nic), teď ochutnávám meziprodukt té polévky a mňam
|
|
|
. . |
|
(3.1.2015 16:41:18) dopadla výborně, negativně výrazná mi nepřijde, asi jako mrkvová...
|
|
|
|