Vítr z hor |
|
(10.1.2015 11:20:29) Je to neurčitelný kus mraženého masa, podle dárce uříznutý myslivcem jaksi zřejmě napříč zvyklostem a názvosloví. Potřebuji z něj udělat zítřejší oběd. Kus je to velký, takže co se nesní, budu muset vrazit zpět do mrazáku. V životě jsem z něj nic nevařila, cílová skupina jsou moje děti, které divočáka v životě nejedly. Nezávazně zvažuji ragu. Namletí děti odmítly. Nějaké tipy a triky? Děkuji.
|
Kalamity YANKA |
|
(10.1.2015 11:29:04) já bych to taky peklka do měkka, klidně dlouho Jinak divočinu miluju, nedávno na firemní akci jsem měla "kančí na šípkové omáčce se špekovým knedlíkem" a jen co potkám nějakýho mrtvýho kance, jdu do šípkový
Jinak měnapadí klasika guláš, nebo jak říkáš ragú.
|
Vítr z hor |
|
(10.1.2015 11:30:29) Nemám šípky :-( ale jinak zní dobře!
|
|
Zuuuza |
|
(10.1.2015 11:42:16) Taky jsme měli na kančí na šípkové omáčce, výborné! A pak kančí řízečky, hodně načesnekované. Ty byly naprosto úžasné
|
|
|
Vítr z hor |
|
(10.1.2015 11:33:06) Ok, ale jak péct? Dlouze ci rychleji, v litináči pod poklicí či otevřené? Nějak ochutit či připravit? Husu/kachnu už umím, panenku taky peču do poživatelna, ale bojím se, abych z divočáka neupekla podrážku.
|
breburda71 |
|
(10.1.2015 11:44:18) Teď jsem dělala poprvé v životě svíčkovou z jelena, taky jsem měla strach..Pekla jsem zakryté a podlité 2 hodiny na 200, pak zakryté 2 hodiny na 100 a pak jsem to nechala do rána zakryté dojít v troubě, maso bylo měkoučké..
|
|
|
|
daba+holčička |
|
(10.1.2015 11:40:05) no já bych se zařídila podle toho jestli je to prorostlé, nebo libové. Kančí guláš je dobrý a taky je výborné kanco knedlo zelo :) to spíš z tučného. Pokud by to bylo libové, tak asi našpikovat a nějak upéct.
|
|
Dari79 |
|
(10.1.2015 12:11:51) POdle mě je divočáka do guláše škoda.
Jako základ upéct a pak podle možností (a lá Slavnosti sněženek) se šípkovou nebo se zelím... to není výmysl scénáristů, to je prostě to, jak se divočák jí...
Divočák se teda ale dýl nakládá, aby dobře změkl. Samo divoké koření k tomu...
Však receptů na netu najdeš hromadu.
|
|
caira (Vojta1/03,Mates11/04) |
|
(10.1.2015 12:45:24) 1/2 guláš a klidne kus vcelku a do papiňáku se zeleninou na hodinu a svíčkovou - nezapomeň na koření, buď divočina/zvěřina, a hlavně nové koření a bobkový list.
|
|
|