koré |
|
(21.1.2015 15:05:26) Nemůžeme se doma shodnout. I když do hovězího vývaru dávám běžně maso, které jsem den předtím vytáhla z mrazáku, zeleninu používám čerstvou. Partner ale rád mrazí potraviny a říká - když je velká bulva celeru, použiju půlku teď a půlku si zamrazím na později, a s tím třeba i nějakou mrkev a petržel. Stejně když se pak zelenina bude tři čtyři hodiny vařit s hovězím (a pak se vyhodí), nesejde na tom, jestli předtím byla čerstvá, nebo zmražená.
Co myslíte vy? Sejde, nebo nesejde? Pozná se to na chuti?
|
radka | •
|
(21.1.2015 15:07:18) je to jedno
|
|
Evelyn1968,2děti |
|
(21.1.2015 15:07:46) Já to osobně nepoznám.
|
|
Martina, 3 synové |
|
(21.1.2015 15:07:52) Jak kdo. Mraženou zeleninu používám běžně, ale maso jedině chlazené.
|
|
Mamča + 4 ♥ |
|
(21.1.2015 15:10:50) Používám čerstvé, tp kupované mražené ne, to je znát :(
Ale !!
Když je sezona, tak veškerou kořenovou zeleninu nastrouhán na hrubo, osolím a smíchám a pak dávcám do tlačenkové folie a zamrazím. Pak jen dle potřeby ukrojím a vařím...a je to táák mňamózní
|
radka | •
|
(21.1.2015 15:11:32) takže používáš mražené
|
Mamča + 4 ♥ |
|
(21.1.2015 15:14:30) svým způsobem jo.., když se to tak vezme..,( a to musím mít zásobu, většinou nemám, tak dělám z čerstvé ).... ale to domácí..., kupované ani omylem, to je blivajs na entou...
|
|
|
|
Fren |
|
(21.1.2015 15:13:20) myslím si,že to vaříš zbytečně dlouho,takže je úplně jedno při tvém zppůsobu vaření,jestli zeleninu zamrazíš nebo ne.Však zelenina se normálně zmrazuje,tak co.
|
hgfjdmh |
|
(21.1.2015 15:25:10) Fren kvalitni vyvar se vari nekolik hodin. Polevka z kurete vareneho 15 minut, jak jsi tady nedavno nekde psala, to opravdu s vyvarem nema nic spolecneho.
|
Eva | •
|
(21.1.2015 20:34:20) Ale proč vařit tak dlouho zeleneninu? Proč se nemůže přidat na posledních 20 min?
|
koré |
|
(21.1.2015 21:15:20)
Evo, vařím zeleninu tak dlouho, aby vývar měl bohatší chuť. Vždy celer, někdy k tomu i petržel, nikdy mrkev (moc sladká). Někomu to ale nechutná, má radši čistou chuť hovězího.
|
Fren |
|
(21.1.2015 22:12:03) prostě mi to řijde vaření alá důchodci - když se nevaří celé dopoledne,není to ono; a taky vím,že tchýně vaří třeba kosti na polévku dočista dočista a má zábavu na 4 hodiny nejmín,fakt nechápu že takhle vaří i mladý ženský,škoda času.Věčná.
|
Natascha |
|
(21.1.2015 22:37:05) Fren, řeknu ti tajemství: ono se to vaří úplně samo.
|
Fren |
|
(22.1.2015 9:48:22) nepovídej,fakt? Ale nic to nemění na faktu,že se v a ř í c e l é d o p o l e d n e - prostě jak naše staré babičky a tchýně,od kterých se prostě tak nějak čekalo,že nevytáhnou paty z kuchyně - kam taky by jinam mohly jít že,když musí vařit
|
neznámá |
|
(22.1.2015 10:03:37) Proč nevytáhnou patu z kuchyně? Ráno dám vařit vývar, dělám co potřebuji jak v baráku tak u baráku, klidně i krátkou procházku dám, většinou na vývar zapomenu a že něco vařím mi dojde kolikrát během odpoledne. Stejně to mám s pečením masa, ráno ho vrznu do trouby, pak ho vypustím z hlavy a k obědu a dýl vyndavám dokonalé maso. A všichni mají pocit, jak užasná kuchařka, já jsem zatím jen líná něco hlídat, podlévat a já nevím co všechno.
|
|
Natascha |
|
(22.1.2015 10:07:45) Já vařím vývar klidně nadvakrát, třeba v pátek večer 2 hodiny a v sobotu další 2 hodiny..prostě dobrému silnému vývaru se nic nevyrovná.
|
|
|
|
ronniev |
|
(22.1.2015 18:24:36) Fren, nevaříš ty podle Ládíka Hrušky?
|
|
|
|
Lída+2 |
|
(23.1.2015 11:22:40) Evo, když do vývaru dáš krom masa 1 mrkev(házím ji tam celou, kousek celeru, petržel) plus nějaký to koření(to má každá rodina jiný)....pak tu zeleninu vyházím a naházím tam jinou....., která je maličko na zkus.....
ten vývar je jiný a moc dobrý.....zkus to.
A já mám smůlu, že si nenakrájím ani neoloupu mrkev, musím mít někoho po ruce a ten dotyčný to ještě nakrájí v jiný místnosti, než jsem já.
|
|
|
|
|
Rekka |
|
(21.1.2015 15:13:54) Tak pokud zeleninu vyhazujes tak to nepoznas podle me. Ale pokud bys delala polevku, tak to poznas mrazenou od cerstve urcite
|
|
koré |
|
(21.1.2015 15:33:27)
Podklad pod svíčkovou, to je dobrý nápad. A použiješ pak ještě i čerstvou zeleninu k tomu, nebo to není nutné? (Já teda většinou vyhazuju ten kus celeru, jakože na kompost, ale mrkev a petržel si radši "vhazuju" do pusy jako předkrm, jsou po tom dlouhém vaření krásně sladké.)
|
|
|