Bouřka |
|
(4.2.2015 16:29:03) Povedla se mi skvělá věc, včera jsem dolovala něco z mrazáku, kvůli tomu jsem musela vyndat pár dalších věcí a při vracení zpět mi ušlo, že venku zůstala jedna taška s masem. Byly v ní stehna a prsa ze 2 kuřat. Samozřejmě jsem na to přišla až dnes, když už je všechno rozmražený a těsně poté, co jsem hodila do trouby 2 krůtí stehna...Maso je v pořádku, mrazák mám v nevytápěné místnosti, kde je zima jak v márnici, je to jako by bylo v lednici. Stehna jsem teda přihodila k těm krůtím a zmrazím to upečený, stejně je nejvyšší čas začít dělat zásoby na šestinedělí. Takže prosím tipy na nesložitá neexotická jídla z kuřecích prsou, která by šla zamrazit. Já mám nějak zcela vymeteno.
|
HelenaPa |
|
(4.2.2015 16:44:03) Mívám standardně v mrazáku krabičky s kuřecíma prsama na kostičky, jen tak přírodně na cibulce. Po rozmražení do toho mrsknu: - rajskej protlak = "červená omáčka na těstoviny" - smetanu + papriku = kuře na paprice ke knedlíku - vejce na tvrdo + párek + okurky (vše na kostky) = něco jako otevřený ptáčky k rýži - trošku zmraženýho hrášku - super k bramborové kaši ...
Samozřejmě, že je potřeba to pak ještě trochu dodělat, nestačí to do sebe jen smíchat, ale je to super jako základ na prakticky cokoliv.
|
HelenaPa |
|
(4.2.2015 16:48:30) Ještě doplním, že samozřejmě mám zamraženo v dostatečném množství šťávy. Ale nezahuštěné. Zahušťuju až při závěrečné úpravě.
|
|
Bouřka |
|
(4.2.2015 16:52:23) Dobrý tip, akorát zrovna pro to šestinedělí bych asi upřednostnila spíš věci, které bude stačit jen rozmrazit a nebude je třeba dodělávat.
|
HelenaPa |
|
(4.2.2015 17:06:06) Přidat hrášek nebo vajíčko+okurek+párek zvládne i můj manžel. Takže už fakt kdokoliv.
|
|
Klarchen |
|
(4.2.2015 18:42:32) Já měla na šestinedělí zamražený 3 omáčky s kuřecími kousky uvnitř - na paprice, dýňová omáčka a pak taková a la svíčková....
|
|
Monika |
|
(4.2.2015 19:08:30) Řízky, jestli je teda nepovažuješ za toxické?
|
Žžena |
|
(4.2.2015 19:10:56) Mražený řízek? Jedovatej ne, ale hnusnej jo
|
Bouřka |
|
(4.2.2015 19:28:48) Tak nějak .
|
|
|
|
Bouřka |
|
(5.2.2015 0:36:55) Tak z toho ten polotovar nakonec přece jenom je.
|
Mělička |
|
(5.2.2015 8:26:17) Mě se tipy od HelenyPa moc líbí zkusím to taky. Bouřka si bude muset jídla uvařit dokonce a pak zamrazit,akorát nevím, jak by to dopadlo s tím vejcem.Šlo by taky připravit kuřecí na rizoto,pak jen uvařit rýži.Já dělám z kuřecích prsou všelijaké směsi to by šlo taky zamrazit hotové,pak už jen přílohu.Ale je to něco podobného jak psala Helena.
|
|
|
|
|
Suza007 |
|
(10.2.2015 15:31:42) Já občas dělávám jako polotovar do mrazaku tenhle recept: http://www.apetitonline.cz/recepty/4559-kremove-kure-na-vine.html. Pak se z toho dají připravit tri různá jídla - recepty pod základním receptem v odkazu.
|
|
|