ALL |
|
(17.2.2015 18:05:00) Bude držet korpus ze sušenek pohromadě, i když se k nim nepřidá máslo? Slyšela jsem o něm, hledám na netu a ve všech receptech to máslo je, tak nevím.. Mně by se to bez másla líbilo, ale bojím se, že se to bude drolit... Máte s tím někdo zkušenost?
|
Ropucha + 2 |
|
(17.2.2015 18:24:22) No a čím bys chtěla tu sušenkovou drť spojit, aby vznikl korpus? Mě napadá jedině sníh z bílků, ale nezkoušela jsem to. A na to by asi nesměla přijít žádná těžká vrstva nebo by se t ten korpus musel předpéct ... nevím, jen odhaduji.
|
|
hgfjdmh |
|
(17.2.2015 18:27:05) Nebude se to drolit pokud tomu das cas, vlhkost z horni casti /tvarohove, smetanove a spol.) do susenek vsakne.
|
Ropucha + 2 |
|
(17.2.2015 18:35:10) Reio, a je pak ten korpus po upečení křupavý?
|
hgfjdmh |
|
(17.2.2015 18:39:20) Aha, tak to ja nikdy nepecu korpusy ze susenek. Delam takto nepecene cheesecakes.
|
Ropucha + 2 |
|
(17.2.2015 19:30:28) Aha, tak nepečený. Já dělám pečený cheesecake se sušenkovým korpusem a to si právě bez toho tuku neumím pořádně představit. I když odlehčenou verzí bez tuku bych také nepohrdla
|
|
|
|
ALL |
|
(17.2.2015 18:43:31) Ano, mělo to být s tvarohem a asi 12 hodin v lednici. Tak že by to přeci jen šlo? Ale při ochutnání mi to nepřipadalo nijak vlhké, spíš skoro křupavé, podobně jako křehké těsto.
|
hgfjdmh |
|
(17.2.2015 18:47:08) krupave nemam nikdy, ale rozcvachtane taky ne. pouzivam bud bebe nebo piskoty. Zvlhnou a daji se krajet lzickou nebo dezertni vidlickou.
Snad karamelove susenky (ty co se davaji ke kave) ktere ted jako korpusy docela frci, by mohly zustat rozsypane, ale ty jsem zatim nezkousela. U tech bych asi ocekavala ze budou nasavat hur.
|
ALL |
|
(17.2.2015 19:00:05) A ty bebe sušenky se rozdrtí? Asi se to musí hodně mačkat?
|
ALL |
|
(17.2.2015 19:01:12) Nebo se nechají v celku? A musí se dát víc vrstev? Díky moc za rady!
|
hgfjdmh |
|
(17.2.2015 19:04:36) davam jen jednu vrstvu a nedrtim.
|
|
|
Ropucha + 2 |
|
(17.2.2015 19:35:10) AL, ta pečená verze se dělá tak, že Bebe rozsekáš v mixéru na jemnou drť, smícháš s tukem a vzniklé těsto rozprostíráš do formy, asi jako linecké. Na to pak tvarohová náplň. Ale pokud chceš nepečený, tak ten bez tuku určitě půjde, sušenky použiješ klasicky jako piškoty, jen nasáknou, jak píše Reia.
|
ALL |
|
(17.2.2015 22:05:46) ok, díky.
|
|
|
|
|
|
|
holka anonymka |
|
(18.2.2015 12:18:27) kolegyně mi včera vyprávěla, jak dělala dort se spodní vrstvou ze sušenek. Že tam dala máslo, které mělo být a bylo to málo, tak ještě přidala máslo.. a stejně to pak bylo trochu sypké.. Takže nejspíš to bez másla nedrží...
|
|
|