Silvie03 |
|
(12.4.2015 14:54:12) Dostali jsme medvědí česnek. Dosud jsem ho nikdy nepoužívala. Nemáte nějaké tipy? Může se i zamrazit? Četla jsem o něm, že je dobrý na snížení krevního tlaku - jenže já mám velmi nízký tlak. Nemůžu si jeho konzumací ublížit? A jak ho zamaskovat do jídla pro děti, které cokoliv zeleného v jídle nesnášejí?
|
lela, rosa, niki |
|
(12.4.2015 17:56:08) take delam pesto. Ja to vyborne. V lednici vydrzi tyden, musi se jen dolevat olivovy olej - ja osobne stranse nerada zamrazuji,...
|
|
|
magrata1 |
|
(12.4.2015 19:18:00) pesto, pomazánky (nejrychlejší je nakrájet na nudličky a umixovat s pomazánkovým máslem), česnečka, přidat do špenátu- dávám 1:1
|
|
Monika |
|
(12.4.2015 22:36:14) Měli jsme ho dneska udělaný jako špenát (bez česneku teda ) Jedno dítě to jedlo jako všechno zelené, druhému (co zelené nejí) jsme to nenutili (jí naštěstí třeba mrkev a kedlubnu, dokonce i salátovou okurku, i když ta zelená je). Zamaskovat tu barvu půjde asi těžko
|
|
verca | •
|
(13.4.2015 17:43:17) Já dělám pesto - dvě velké hrsti posekaného česneku, 100 ml oliv. olej, 10-15gr sůl, ořechy nebo piniová /slunečnicová/ semínka. Nejdřív v mixéru rozdrtim semínka, pak přidám ostatní a mixuji na pastu - pesto, ve vyvařených skleničkách v lednici vydrží několik týdnů. Přiznám se, že jedna sklenička mi z lonska zbyla cca 3/4 roku a uplně v pohodě. Jen se do pesta nesmí dát parmezán, ten až před přípravou jídla. Jinak mrazit, nesušit, pak se dělá víno a nakládám i tiknturu. Nízký tlak snižuje hodně, takže pokud by jsi dala velké množství najednou, účinek to mít bude, může se ti motat trochu hlava, ale nic hrozného. Tak medvědovi zdar
|
|
|