neznámá |
|
(20.4.2015 20:24:47) Napadá vás něco. Někde jsem měla recept na bábovku, ale nemůžu ho najít. Chtěla bych něco, kde se jogurt dá přímo do těsta, abych to mohla dát dětem do k svačině do školy. A jogurt dnes prochází, tak bych byla radši, kdyby se "přepekl".
A než dostanu vynadáno proč ho tolik kupuju, byl plánovaný na sešlost jako koprový dip k lososu, ale nějak z toho sešlo.
|
Lady V. |
|
(20.4.2015 20:47:43) Udelala bych jogurtovou polevku, ale na to staci pulka.
|
neznámá |
|
(20.4.2015 21:29:48) Mám půlku, zrovna jsem dala do trouby dvě bábovky, bohužel ne podle toho mého receptu. Jogurtová polévka z ní dobře a nikdy jsem nedělala ani nejedla. Na internetu je mnoho receptu od skoro kulajdu až po studenou polévku s mátou. Jak ji děláš? Radši bych napoprvé něco ověřeného, děkuji.
|
Lady V. |
|
(21.4.2015 6:25:03) Na olej dam trochu rajcatoveho protlaku (tak dve lzice) a pridam propranou ryzi (ca. pul hrnku). Podleju a necham varit na malem ohni, az je ryze skoro uplne rozvarena a je z toho takova oranzova kase. Zatim si v misce ci odmerce nachystam jogurt, ktery smicham s vodou (1:1, vody muze byt i trochu min), do toho roztuknu vajicko, pridam lzici hladke mouky, promicham. Pak tu smes za staleho michani pridavam do ryze a micham az dokud nezacne polevka vrit. Osolim, hotovo. Na michani je dobre mit snehovou metlu a michat fakt poctive az do varu, jinak se to nespoji. Polivka se da jist i na druhy den, obvykle pres noc zhoustne kvuli mouce, staci pridat trochu vrele vody a je pak zase pekne kremova. Je to tchynin recept, mame ji hrozne radi.
|
|
|
|
. . |
|
(20.4.2015 20:50:25) Mamka peče toto:
http://ona.idnes.cz/ctenarsky-recept-acidofilni-kakaovy-kolac-fiw-/recepty.aspx?c=A131029_221539_recepty_jid
acidofilní mléko volně zaměňuje za bílý jogurt podle toho, co je po ruce...
|
lesley |
|
(20.4.2015 21:27:09) Mám odzkoušený a u nás velmi oblíbený recept na perník , je podobný tomu acidofilnímu koláči:
350gr polohrubé mouky, 250gr cukru, 2 polévkové lžíce kakaa, 2 polévkové lžíce perníkového koření, 1 kávová lžička jedlé sody, 150 gr oleje, 1 celé vejce, 500gr bílého jogurtu. Péct na klasickém plechu 30 min/180°C.
BTW: už jsem ho, samozřejmě bez toho perníkového koření, zkoušela i jako korpus na kakaový dort a nebylo to nejhorší .
|
neznámá |
|
(20.4.2015 21:30:48) Děkuji to zní dobře, ukládám si na příště.
|
|
ZuzkaK |
|
(21.4.2015 10:13:20) Trochu něco jiného může být tahle "zdravá" buchta. Místo Cara se dá použít káva, ale Caro je vhodné i pro děti.
Suroviny (24 kousků):
280 g bílého jogurtu 150 ml Cara 70 g ovesných vloček 200 g celozrnné hladké mouky, pšeničná 50 g hladké mouky 1 prášek do pečiva 150 g třtinového cukru 2 vejce 30 g oleje 1 lžička Cara Špetka nastrouhaného muškátového oříšku
Postup:
Troubu předehřejeme na 180 °C. Menší plech vyložíme pečícím papírem. Ovesné vločky necháme nasáknout v teplé kávě. V míse smícháme všechny ingredience vč. vloček s kávou. Důkladně promícháme a nalijeme na plech. Pečeme asi 45 minut dozlatova.
|
|
|
Adelinkaa 1 dítě. |
|
(21.4.2015 8:55:23) To zní dobře Slupko, kypřící prášek mi nedělá dobře, nemusí se do toho dávat celé máslo a postup je jednoduchý tak že to zvládnu snad i já..
|
. . |
|
(21.4.2015 10:21:11) Adelinko je to snadné, pekávala jsem to i já jako naprostý kuchyňský tragéd
|
|
|
|
Filip Tesař |
|
(21.4.2015 8:05:19) Já bych ho upek na studeno s rozinkama a medem...
|
. . |
|
(21.4.2015 10:19:31) Filipe, kilo? Takže pytlík rozinek a čtyři lžíce medu?
|
Filip Tesař |
|
(21.4.2015 10:58:20) Na čtyři porce potřebujeme:
- 1 kg řeckého jogurtu - půlkilovej pytlík rozinek - hrnek medu - sklenici tekutější nakyslé marmelády (rybíz, špendlík apod.)
Jogurt dáme péct na půl hodiny do lednice, mezitím smícháme rozinky s marmeládou a necháme odstát. Potom opatrně trochu rozehřejeme v teplé vodě, vlijeme do jogurtu a mírně mícháme tak, aby se v jogurtu vytvořily medové cestičky, ale med s jogurtem se nepromíchaly úplně. Marmeládu s rozinkami nalijeme na povrch. Misu s jogurtem postavíme na stůl, rozdáme lžíce, nabíráme a povídáme si o příjemných věcech.
|
|
|
|
|