RoBa |
|
(16.5.2015 21:31:23) Ahoj, mrkvovy dort se pece, a ja se rozhodla ze to tentokrat ozdobim polevou (takovym tim dobrym kremem). Mate nekdo vyzkouseny recept? Mne akorat napada na to dat stejny krem jako na misa rezy - tj. vyslehat maslo s cukrem, a pak do toho postupne primichat tvaroh... ale jsem zvedava na vase tipy.. Hezky vecer
|
Ropucha + 2 |
|
(16.5.2015 21:52:17) Já jsem dělala podle kdesi nalezeného receptu mascarpone půl na půl se šlehačkou, a mělo to úspěch. Už si ale nepamatuji, jestli to bylo slazené. Myslím, že možná ani ne, nebo jen málo.
|
|
mrakova |
|
(16.5.2015 21:52:53) Dává se tam krém s mascarpone. Můžeš dát část mascarpone s tvarohem, půl na půl. ◦250g mascarpone ◦250g tučného tvarohu ◦1 hrnek cukru moučka ◦1 lžička vanilkového extraktu ◦šťáva z 1 citronu ◦2 lžíce másla (aby poleva nepopraskala)
|
nordica |
|
(16.5.2015 21:55:21) Já dávám dovnitř krém s mascarpone nebo lučinou, ale nahoru citronovou polevu - máme to rádi s pikantním povrchem. (utřít citronovou št´ávu s troškou horké vody a moučkovým cukrem).
|
|
|
adelaide k. |
|
(17.5.2015 0:25:50) Mascarppne ani tvaroh určitě ne. Krém z Lučiny nebo Philadelphie.
|
mrakova |
|
(17.5.2015 1:34:48) Proč mascarpone a tvaroh určitě ne? Naopak v originálním receptu je mascaropne a rozhodně ne Lučina nebo Philadelfia.
|
Lei |
|
(17.5.2015 7:15:39) V originálním receptu je cream cheese, což je pro Američana Philadelphie a pro nás Lučina (i když i Philadelphie se tu dá koupit). Plus cukr a máslo. Z první ruky (žila jsem v USA).
|
adelaide k. |
|
(17.5.2015 9:35:59) Presne tak.
|
|
Vanka |
|
(18.5.2015 11:17:09) Docela mě pobavilo přečíst si označení "originální recept".
Jak se může někomu podařit vyšátrat zrovna u mrkvového dortu originální recept?
Zaujalo mě to, protože jsem o víkendu četla článek o tom, jak se u nás vařilo za války z různých náhražek a že některé tyto recepty se později ujali. Jako příklad tam byl mimojiné zrovna mrkvový dort. Takže by mě skutečně zajímalo, jak jde zjistit kterýže recept je ten echt originál?
|
|
|
|
|
|