Tussi | •
|
(13.7.2015 12:36:31) Nalit do hrnce, pridat kousek kurky chleba, at rychleji dokysne, az se oddeli syrovatka (voda) od tuhe hmoty, zahrat na cca 60stupnu, nechat zchladit, pak zcedit pres platno a platno zavesit a nechat vykapat. A mas tvaroh + zbytek, to vytecene, je syrovatka. Tu muzes pit jen tak, nebo z ni udelat kyselou polevku s uzenym, nebo z ni upect dalamanky (mouka, sul, drozdi, kmin, syrovatka, nechat nakynout, udelat hrudky, nahazet do vrouci vody, dokud nevyplavou, pak na plech, jeste navic posolit a pokminovat, upect dozlatova)
|
Yuki 00,03,07 |
|
(13.7.2015 12:54:51) já dávám do buchet i tu syrovátku, jsou z ní lepší, jen pak dám malinko víc tuku do těsta (kynutý buchty)
|
|
|