| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Úroda paprik

 Celkem 8 názorů.
 Saša 2/98 


Téma: Úroda paprik 

(25.7.2015 8:30:20)
Nějak se nám letos urodilo velike množství paprik... máte někdo nějaký osvědčený recept co s nimi? Rajčat je málo, takže lečo ne. Myslela jsem si na výrobu třeba nějaké čalamády, nebo jinak zavařit... nebo néjakým způsobem část zmrazit? Jak zpracováváte? Případné prosím i o recepty :-)
 Epepe 


Re: co s úrodou paprik 

(25.7.2015 9:03:16)
Záleží, jaké papriky.
Z červených bych udělala ajvar, bílé naložila.
A taky je docela rádi grilujeme. Odkrojíme vršek a dovnitř dáme grilovací sýr a bylinky a zase přiklopíme.
 Saša 2/98 


Re: co s úrodou paprik 

(25.7.2015 9:12:45)
Máme především zelené papriky... grilované je mam ráda, ale děti ne, takže tahle sootřeba neni velká...
 hgfjdmh 


Re: co s úrodou paprik 

(25.7.2015 9:25:05)
Udelala bych plnene papriky a zmrazila jako nepeceny polotovar. Jako kdyz najdes :-) Ja jsem momentalne pred invazi rajcat ve skleniku, letos fakt rostou.
 hgfjdmh 


Re: co s úrodou paprik 

(25.7.2015 9:26:12)
Kdybych je upekla, zmrazovala bych je uz i s rajskou. my tohle jidlo mame moc radi.
 Katka. 


Re: co s úrodou paprik 

(25.7.2015 11:22:40)
Papriky nakrájím na nudličky a zmrazim. Mrazim i cuketu na kostičky a celá rajčata,. V zimě na lečo super.
 dajmab 


Re: co s úrodou paprik 

(25.7.2015 11:36:44)
Kopíruji ti náš nejoblíbenější recept na nakládané papriky, jsou dobré k masu i jen tak k ujídání. Ingredience
• 60 ks kapií (nebo paprik) • 1,5 l vody• 0,125 l 8% oct• 100 ml oleje• 100 g cukru• Hrst soli• Celý pepř, nové koření
Postup
Z výše uvedených ingrediencí svaříme roztok, kterým pak přeléváme papriky, které jsme předtím zbavili jader a napůlill je nebo načtvrtili. Jak kdo má rád a dle velikosti. Uzavřeme sklenice a vaříme v páře po dobu 15 minut.
Poznámky: Ze tří kil papriky se udělá 8 velkých sklenic, na roztok jsem musela vzít dávku 1,5x větší a hrst soli dělám opravdu jako placatou hrst, spíš trošku míň. K tomu do každé sklenice přidám 1 velký stroužek česneku a 1 feferonku. Steriluju při teplotě 85 stupňů.
Je to recept z nějakého webu, který jsem si kdysi našla, ale už bohužel nevím, jaký to byl, tak nemohu uvést autora, kterému se tímto omlouvám.
 Saša 2/98 


Re: co s úrodou paprik 

(25.7.2015 12:19:37)
Moc děkuju za recept :-). Něco takového jsem právě měla na mysli. Do mrazáku je nakrájím taky, ale tam se toho moc nevejde...

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.