Saša 2/98 |
|
(25.7.2015 8:30:20) Nějak se nám letos urodilo velike množství paprik... máte někdo nějaký osvědčený recept co s nimi? Rajčat je málo, takže lečo ne. Myslela jsem si na výrobu třeba nějaké čalamády, nebo jinak zavařit... nebo néjakým způsobem část zmrazit? Jak zpracováváte? Případné prosím i o recepty
|
Katka. |
|
(25.7.2015 11:22:40) Papriky nakrájím na nudličky a zmrazim. Mrazim i cuketu na kostičky a celá rajčata,. V zimě na lečo super.
|
|
dajmab |
|
(25.7.2015 11:36:44) Kopíruji ti náš nejoblíbenější recept na nakládané papriky, jsou dobré k masu i jen tak k ujídání. Ingredience • 60 ks kapií (nebo paprik) • 1,5 l vody• 0,125 l 8% oct• 100 ml oleje• 100 g cukru• Hrst soli• Celý pepř, nové koření Postup Z výše uvedených ingrediencí svaříme roztok, kterým pak přeléváme papriky, které jsme předtím zbavili jader a napůlill je nebo načtvrtili. Jak kdo má rád a dle velikosti. Uzavřeme sklenice a vaříme v páře po dobu 15 minut. Poznámky: Ze tří kil papriky se udělá 8 velkých sklenic, na roztok jsem musela vzít dávku 1,5x větší a hrst soli dělám opravdu jako placatou hrst, spíš trošku míň. K tomu do každé sklenice přidám 1 velký stroužek česneku a 1 feferonku. Steriluju při teplotě 85 stupňů. Je to recept z nějakého webu, který jsem si kdysi našla, ale už bohužel nevím, jaký to byl, tak nemohu uvést autora, kterému se tímto omlouvám.
|
Saša 2/98 |
|
(25.7.2015 12:19:37) Moc děkuju za recept . Něco takového jsem právě měla na mysli. Do mrazáku je nakrájím taky, ale tam se toho moc nevejde...
|
|
|
|