arantxa |
|
(13.9.2015 21:50:39) Dostali jsme dneska velkou dýni a nevím, co z ní připravit. Kompoty z dýně nám nechutnají.
|
Marika Letní |
|
(13.9.2015 22:01:49) Asi záleží jaký druh. Já miluji hokaido, polévku nejvíc, ale dobrá je i pečená.
|
|
Tante Bante |
|
(13.9.2015 22:02:30) Můžeš si udělat pyré, zavařit ho a z něj dělat mučníky od páje po buchty všeho druhu. Dýňová polévka, zeleninová polévka, omáčky na těstoviny, zavařenina do jogurtu (ale ta by vám možná nechutnala, když neradi kompot).
|
Pavla | •
|
(13.9.2015 22:31:27) Tante, muzes prosim te podorbneji popsat jak delas pyre a jak ho zavarujes. Dik
Miluji dynovou polivku. Kompoty mi nechutnaji mame dve obri dyne okolo 25 kg.
|
Tante Bante |
|
(13.9.2015 22:45:39) Vezmu dýni, pokud to není hokhaido, tak oloupu, očistím podusím s trochou vody do měkka, na hladko rozmixuju, naplním do sterilních skleniček se sterilními víčky a celé to ještě sterilizuju dvacet min. Zatím se mi to nikdy nezkazilo. Dávám menší skleničky, aby to byla dávka na jeden páj. Hokkaido se dá i se slupkou upéct v roubě místo dušení a dál stejný postup.
|
Pavla | •
|
(14.9.2015 8:50:17) Diky.. Takze tam nepridavas ani sul ani zadne jine koreni?
|
|
|
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(13.9.2015 22:08:06) Šafránové rizoto. Ingredience: 1/2 máslové dýně 1,5 hrnku rýže Arborio 1/2 lžičky šafránu hrst šalvěje vývar dle potřeby ( kuřecí či zeleninový) 150g parmazánu 2 stroužky česneku olivový olej Dýni nakrájenou na malé kostky orestujeme spolu s rýží na olivovém oleji, přidáme drcený a pokrájený česnek a nasekanou šalvěj. Zalijeme trochou vývaru a přiléváme dle potřeby, jak bude rýže nabývat ( nesmí ve vývaru plavat). Občas nesmíme zapomenout promíchat. Šafrán si rozmícháme v troše vody a přilijeme k rizotu. Osolíme a opepříme nejlépe barevným pepřem. Hned jak je rýže měkká přidáme oříšek másla a nastrouhaný parmazán. Vše pořádně promícháme a můžeme podávat.
http://babetinovareni.blogspot.cz/2015/03/safranove-rizoto-s-dyni-salveji.html
|
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(13.9.2015 22:09:23) podle druhu... já nejčastěji kupuju hokaido, nemusí se loupat když je jejich čas, nakoupím, upeču na kousky na másle a rozmixuju, pak zamrazím na menší porce a používám na zahuštění zeleninových směsí, do rizota nebo na polévku...
|
Hana | •
|
(13.9.2015 22:13:25) Právě jsem z 15kg dodělala džus.
|
|
|
|