(5.10.2015 18:34:19) Dělávám ze zbylé bramborové kaše bramborové pusinky pečenê v troubě. Ale přes víkend jsme nebyli doma a já mám v lednici kaši od čtvrtka. Myslíte, že můžu použít nebo vyhodit?
(5.10.2015 18:36:50) A jak ta kaše vypadá, to by ti z toho ty pusinky šly? Mně přijde bramborová kaše hnusná už 2. den, po 4 dnech by rozhodně letěla (pokud by nám nehrozila smrt hladem), ale jestli je to nějak škodlivé, to netuším, teda.
(5.10.2015 21:00:48) K nejrychleji se kazícím vařeným potravinám patří rýže, těstoviny, brambory... pokud nejsou v kyselém prostředí (tj. sushi rýže se kvůli tomu okyseluje rýžovým octem, bramborový salát i těstovinový salát se okyseluje citronem a octem...). tj, kaše od čtvrka je už prakticky stoprocentně kolonizovaná "posernými" bakteriemi. Ty se ovšem ničí dostatečnou teplotou po dostatečnou dobu. Jejich činností už mohly vzniknout i nějaké produkty degradace škrobu a bílkovin (to se celkem slušně pozná čichem a chutí) - většina z nich není škodlivá po uvaření. Ale mohly tam kolonizovat už i plísně a jejich toxiny se tepelnou úpravou neničí. Takže kaši od čtvrtka bych já už vyhodila, to už je vážně tuze dlouho. Umím si představit tak ještě max. sobotní, dejme tomu, s pořádnou tepelnou úpravou.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.