TiNiWiNi |
|
(14.4.2016 15:27:11) Pokud budeš vařit, tak: olej másla sůl, pepř a dalši koření z domu polohrubá a hladká mouka hořčice kečup majonéza vejce trvanlivé salámy několik konzerv šunky tvrdý sýr, tavený sýr strouhanka zavařené okurky paštiky špek zmrazené maso oplatky, sušenky, čokolády vitacity, multivitamíny čaje citronku prášek do pečiva a jedlá soda, pudinky směsi na různé buchty
|
Slonisko |
|
(14.4.2016 15:33:41) Díky, to je dobrej seznam. Přidávám si ke kafi, cukru, sušenýmu mlíku a ovesnejm vločkám.
|
TiNiWiNi |
|
(14.4.2016 16:36:02) No, ale ještě tu rýži a těstoviny, možná ještě rajčatové protlaky.
|
|
|
Rodinová |
|
(14.4.2016 15:33:55) Smarja, to nepouzivam ani doma
|
Martina, 3 synové |
|
(14.4.2016 15:41:21) to nepouzivam ani doma
Taky si říkám.
Ale možná už jsem si uvědomila, proč jsem nechtěla jezdit s našima na dovolenou.
Nešlo o ně, ale o zavařené maso, vysušené salámy a šunku z konzervy.
|
Slonisko |
|
(14.4.2016 15:51:45) Martino, tak vysuseny salamy (resp. klobásy) bereme do hor, tam se počítá každý deko. A mrzí mě, že se tu nedá koupit za rozumnou cenu sušený maso, to by se do těch hor opravdu hodilo.
Tohle je teda jinej druh "výleu" ale jsem vděčná za každej tip, já už si to nějak přefiltruju. A třeba někoho napadne něco, na co bych si jinak nevzpoměla.
|
Kukurice29+3. |
|
(14.4.2016 16:19:11) Susene maso delam doma. Necham si masi nakrajet na tenke platky a pak to namarinuju a susim na spejlich v troube 24hodin.
|
|
Martina, 3 synové |
|
(14.4.2016 16:31:40) tam se počítá každý deko.
Zajímavé je, že i po letech si vybavím tu přesolenou pachuť.
Dávám přednost sušeným rajčatům a olivám.
|
|
|
Inaaa |
|
(14.4.2016 21:30:19) Já taky, někam táhnout okurky,proč? I další věci.
I ve Swe se narazí na levnější věci občas u něčeho.
V IKEA je párek v rohlíku za 5 sek,jinde takhle levny není.
|
Inaaa |
|
(14.4.2016 21:34:03) Velké balení zmrzliny je levnější než v CR často.
|
|
|
mrakova |
|
(14.4.2016 21:59:42) No jo, nevděčná dcera.
|
|
|
|
TiNiWiNi |
|
(14.4.2016 16:42:57) No, nic proti vašemu obsahu v kuchyni, ale je docela praktické mít všechny tyto základní potraviny připravené, když vím, že budu 2 měsíce mimo domov. Jsou to ingredience trvanlivé a kombinovatelné jak na hlavní jídla, tak pomazánky, moučníky a různé večeře. Zbytek všeho si snad dokoupí. Že vás to baví, honit si trika nad tím, jak jste dokonalé, fakt teda.
|
Rodinová |
|
(14.4.2016 17:21:29) Ale houby, nikdo není tak dalek honeni trika jako ja
Nemam doma vitacit, pastiky, citronku, majonézu, proste to nejak nepouzivam (majonézu občas vlastne jo)...
Nenapadlo by me vzit na dovolenou kysely okurky ve skle, smes na buchtu (tu doma mam), asi ani ty mouky ne.
|
Yuki 00,03,07 |
|
(14.4.2016 17:28:39) jj, domácí sirupy, kompoty a marmelády, kvalitní dobrý med to rozhodně jo, pokud máš jinak jesti to tady stejně kupuješ, asi to smysl nemá
|
|
TiNiWiNi |
|
(14.4.2016 18:22:47) Jenomže, otázka nezněla, co máte v kuchyni, ale co vzít. Tak uvažuji prakticky a pokusím se poradit, ...to s čím doma v kuchyni operuji je naprosto nepodstatné. Používáme snad všechny citrony, ty jsou tam drahé a ty dva měsíce to s citronkou člověk vydrží ne?
|
Martina, 3 synové |
|
(14.4.2016 18:24:28) dva měsíce to s citronkou člověk vydrží ne?
To už je praktičtější vzít kyselinu citronovou v prášku.
|
|
Marta. |
|
(14.4.2016 18:32:17) TiNi...Mám to podobně jako ty, vozím sebou na delší cesty jídlo ve 2 banánových krabicích, jsou skladné a dají se dát na sebe. Kromě toho vezu i tu škrabku apod., jak tu někdo psal, nebo malé struhadlo, ostrý nůž, papírové utěrky, látkové utěrky a sáčky na odpad.
Taky vozíme dvě lednice v autě. V jedné je pití, je nás hodně, tak proto, a ve druhé mám potraviny. Do Skandinávie bych určitě vzala nějaké trvanlivé salámy, tvrdé sýry a české máslo.
|
|
Yuki 00,03,07 |
|
(14.4.2016 18:34:12) vzhledem k naší spotřebě čaje bych musela těch citronek brát balík :)))
to nemá smysl, samozřejmě jednu, než nakoupíme zásoby, ale jinak ne
co se musí koupit se kupuje všude, třeba půjde koupit levnější těstoviny, vybrat levnější druh, třeba i rýži, tahat s sebou brambory je blbost, stejně tak maso - nejde to brát s sebou, vlastně máloco se dá brát, lepší by bylo hned po příjezdu, než se sní navařený zásoby, obejít supermarkety a nakoupit, co je kde v akci - otázka je, jak moc bude ve Skandinávii supermarketů, ale třeba jeden den obětovat výletu za nákupy by se dalo, jednou za čas
jinak je to cesta jen tak, neo za známýma? třeba by ti známí mohli aspoň poradit
já bych z domu brala třeba kakao - netuším cenu, ale teď mě to napadlo
kařždopádně bych brala to, co doma taky nekupuju, právě ty domácí zavařeniny všeho druhu, co si doma vypěstuju
|
Slonisko |
|
(14.4.2016 18:47:12) Je to pracovně, supermarkety ve městě kde budeme jsou, jen se mi nepodařilo najít žádnej norskej internetovej obchod s potravinama, že bych porovnala ceny. Známý, respektive kolegy tam máme, už jsem jim psala, čekám na odpověď.
|
Yuki 00,03,07 |
|
(14.4.2016 18:57:21) jedeš pracovně - upřímně ti to přeju a závidím :) s rodinou na takovou cestu - jela bych hned
brala bych to, co nekupuju doma, a vybavení, na který jsme zvyklá, a ty recepty.
To ostatní - budeš tam pracovně, budeš mít plat, ti místní tam za to taky žijou, tady byste taky jedl
potřebuješ s s enou pro 4 lidi spustu oblečení, bot, třeba osušky - zabírá to spoustu místa a chybí víc než kilo mouky, já bych radši brala mikinu, než tu mouku, mikina je dražší, kdyby chyběla
|
Slonisko |
|
(14.4.2016 19:47:16) Yuki, ono to za norský plat nebude. Ale jinak máš samozřejmě pravdu, z jídla budu brát až to, co se vejde.
|
|
|
Alena | •
|
(14.4.2016 19:45:51) https://www.rema.no/oppskrifter#?sort=ascending&page=1
rema nema primo ceny potravin, ale na tehle strance jsou recepty, kde ceny surovin jsou. (vetsinou jde o to, co je ten tyden ve sleve)
my jsme meli ve skandinavii sebou i ty brambory (auto to uvezlo, nevidim problem), ovesne ci jinak zrne kase v prasku, lusteniny, konzervu s dobrymi parky i tu konzervu sunky.Olivy, susena rajcata, testoviny, ryzi, tunak, pesto, kapari, parmazan, kvalitni slaninu. Tortily. Kuskus.Bujony.
|
Yuki 00,03,07 |
|
(14.4.2016 22:52:08) tortily je lepší udělat svoje, kupovaný nám přestaly chutnat - stačí hladká mouka, sádlo, sůl a voda - nenáročný, na chatě nebyl váleček, válela jsem je plechovkou piva :)))
|
|
Yuki 00,03,07 |
|
(14.4.2016 22:52:51) tortily je lepší udělat svoje, kupovaný nám přestaly chutnat - stačí hladká mouka, sádlo, sůl a voda - nenáročný, na chatě nebyl váleček, válela jsem je plechovkou piva :)))
|
|
|
|
|
|
Inaaa |
|
(14.4.2016 21:40:26) Jsem na tom podobně... I když teď jsem zrovna kupovala nakládanou červenou řepu ke švédské pyttipanne.Svedi hodně jedi falukorv,různé věci z toho, dráhy není bloddpuding, ji se s brusinkama.
Podívala bych se pro orientaci na www.Willys.se a pak je tam erbjudanden, nabídka.
Vlastně v öb nebo willysu, teď nevím, mívali českou mraženou pizzu za 10 sek.
|
|
|
|
|