Gabulina,Eliska a Alenka |
|
(4.8.2016 15:52:33) Sterilované borůvky
Na nálev: 1 l vody 0,6 kg cukru
1. Nejprve borůvky důkladně zbavíme nečistot, vyplavíme je (ponoříme do studené vody, aby nám všechny nečistoty vyplavaly, ty sesbíráme), otrháme zbylé stonky a nakonec je pomocí sítka omyjeme 2. Okapané borůvky vkládáme do jednotlivých zavařovacích sklenic, a setřeseme je 3. Nakonec je zalijeme nálevem 4. Dobře uzavřené sklenice sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.
Příprava cukrového nálevu: 1 l vody svaříme s 0,6 kg cukru, získáme tak cca 1,35 l nálevu.
----------------------------------------------------------------------------------
Roky zavaruju podle tohoto receptu a nikdy se nic nezkazilo Letos uz mam hotovo
|
Ivča |
|
(4.8.2016 19:22:36) Děkuji moc, našla jsem také tento recept, ale bez zkušeností .... tak tedy budu důvěřovat a jdu na to!
|
|
|