Tante Bante |
|
(11.8.2016 18:54:12) Rum. Nebo pro vyšší vrstvy koňak. Saturejka ve švestkách mi přijde jak z gastronomických kapitol Betty McDonaldové, ale zase proti gustu atd. Když koření, tak vanilku a nebo hořkou mandli nebo snad i skořici a nebo chilli, ale mně přijde, že švestky žádné takové dotahování nepotřebují, když jsou dobré, jsou dobré...chutnají jako švestky, čili skvěle. Když jsem byla malá, tak se švestkami u nás pohrdalo a dneska už nejdou ani koupit (opravdové švestky) a chybí mi.
|
Anni&Annika |
|
(11.8.2016 21:38:12) tante...my tu mame extra neco jako obri park, kde jsou vysazene ovocne stromy pro kohokoliv. Muzes tam jit na prochazku /je tam nadherne/ a natrhat si co chces. Jsou tam ruzne druhy jablek, hrusek, ryngle, quitten vsechny mozne krizeni vseho mozne a je tam pomerne dost stromu obalene svestkama...ale potrebuji jeste chvili, jeste jsu kysele. Ale ryngle uz byly zrale, a sladke. Tak jsme si pytlik odnesly domu.... ale kamoska se uz tesi na svestkovy kolac
|
Tante Bante |
|
(11.8.2016 23:16:54) Nojo, Vídeň je Vídeň... Ale mně zase krátce, co jsem sem napsala své vzdechy, přinesla hodná sousedka košíček nádherných letních jablek. Ty jsem taky neměla deset let a jsou senzační. Nevím, jestli to tu někdo nenapsal, ale vzpomněla jsem si, že jedna známá kdysi zavařovala celé švestky bez nálevu napěchované ve sklenici, bylo to velmi rychlé a byly překvapivě dobré, ideální do knedlíků. A při zavařování vytvořily takové želé, to jsme pak se ségrou jedly, bylo výborné. Z rynglí jsem teď udělala jam s limetkou. Přijde mi dobrý.
|
Tante Bante |
|
(11.8.2016 23:30:51) Krátce nebo bylo něco na víčkách nebo ve sklenicích. Myslím, že celé švestky unesou docela dlouhou sterilizaci. A asi to chce dělat z ne moc měkkých..
|
|
|
Epepe |
|
(12.8.2016 11:44:55) Tante, klidně bych ti taky košík věnovala. Ale má dojem, že žijeme na opačné straně Prahy.
|
|
Anni&Annika |
|
(12.8.2016 13:04:00) Tante...a tos tu limetku /nakrajenou asi/ povarila s tema rynglema?
|
|
|
|