Adelinkaa 1 dítě. |
|
(23.8.2016 10:36:53) Zdravím Rodinkářky,
přemýšlím o nákupu gril.pánve, líbí se mi recepty na grilovanou zeleninu i na maso, ale tápu zda hranatou nebo kulatou. Předpokládám, že to je princip jako jakékoliv jiné pánve, že zabere jednu plotýnku, mám plyn. Má některá z vás tuto pánev, využíváte ji a jaký máte typ? Díky za rady
|
Lída+2 |
|
(23.8.2016 10:41:01) Mám pánev...mám velikostně asi jako Wok v největším průměru- občas z něj použiju pokličku....kulatou....
Mám ji léta, dělám na ní kde co....když je maso z bylinama, jde na pánvičku automaticky....
Mám tuto: https://www.mall.cz/kuchynske-panve/thomas-nk-cook-pour-grilovaci-panev-28-cm?gclid=CPfa7tqi184CFRATGwodmukPSQ
|
|
Fren |
|
(23.8.2016 10:52:25) grilované potraviny nejsou ve své podstatě vůbec zdravé a ještě navíc když na to použiješ pěkně to glutamánové koření,to pak panečku mají vnitřnosti "hody"
mnohem lepší je úprava párou nebo vařením
|
kysnutá knedla |
|
(23.8.2016 10:57:33) Fren, a ono je nejaká súvislosť medzi grilovaním a používaním "glutamánového korenia"?
A čo sa zdravého aspoektu týka, tak siyslím, že grilované jedlo može byť dokonca zdravšie než varené - záleží čo a v akej úprave na ten gril položíš.
|
|
Lída+2 |
|
(23.8.2016 11:58:52) Fren ty vůbec co zakladatelka chce....ona nemluví o grilu.....
A zakladatelka tu ani jednou nanapsala, že potraviny nakládá do hnusů z prodejny.....
většina lidí má v dnešní době na okně 2-6 truhlíků, různého koření, letos bylinky obzvlášť jdou.....jsem už sklízela do mrazáku a pořád to je jako džungle......
|
|
|
ALL |
|
(23.8.2016 10:52:25) Máme hranatou (Ikea) a skoro vůbec ji nepoužíváme. Všechno se na ní divně pálí, smrdí to a nejde to umýt. Jinak na normálním grilu grilujeme rádi. Třeba mi tu někdo poradí, v čem může být chyba.
|
Vítr z hor |
|
(23.8.2016 15:44:36) Mela jsem taky z IKEA a taky nic moc. Byla hlinikova s teflonem. Taky se to divne chytalo a mizerne cistilo. Vyletela pri teflonove cistce, po niz zbylo jen jedno Ingenio, bo ho pouzivam na Tarte Tatin. Az si koupim formu od Emile Henry, Ingenio poleti taky.
|
|
|
kysnutá knedla |
|
(23.8.2016 10:55:31) Mám veľkú oválnu BAF, je super. Ako prvú som si kúpila malú hranatú STAUB a som z nej nešťastná od 1. pečenia. Všetko sa na nej prichytáva, pripaľuje, pritom som ju vyberala s vedomím, že kupujem "niečo top".
|
Adelinkaa 1 dítě. |
|
(23.8.2016 11:04:10) Jo díkyy, určitě mě pište i značku s kterou jste spokojení. Vůbec se v tom nevyznám, bylo by fajn, kdyby šla dát i do myčky.
|
|
Adelinkaa 1 dítě. |
|
(23.8.2016 11:04:52) A svynko, když je velká, tak to musí jít přes dva hořáky?
|
Fren |
|
(23.8.2016 11:17:33) nejlepší máš grilování pod grilem v trubě nebo mikrovlnce; pak taky občasvyužíváme plynový zahradní gril s lávovými kameny - a grilujem na něm na alu táku nebo na spec.alobalu na gril,takže odpadá i čištění mřížky potom
|
Adelinkaa 1 dítě. |
|
(23.8.2016 12:18:43) Jenže v troubě je jen široká mřížka, na které menší věci propadají a mě se líbí na ogrilovaném ten mřízkový efekt.
|
Fren |
|
(23.8.2016 12:52:47) aha,takže mřížkový efekt - grafici to umí pěkně vid,člověk by ten obrázek s papírem na místě schlamstnul
A proboha - v troubě je sice mřížka,ale ne proto,aby se přímo na ní grilovalo,vždy griluju v nějaké či na nějaké nádobě - třeba sklo od simaxu,či velký talíř a tak.
|
Gab1 |
|
(23.8.2016 13:51:34) ale prd grafici, na poctive litinove mrizce je vzorek vzdy jako ze zurnalu i bez fotosopu
|
|
|
|
Gab1 |
|
(23.8.2016 13:49:37) Grilovani v troube nebo na alu tacku to je teda docela improvizace.
|
Fren |
|
(23.8.2016 17:44:19) twe, kde žiješ,že neznáš a nepoužíváš gril v troubě, jsou z něho moc velký mnamky, grilkuřátkem počínaje třebanapř.,svatá prostoto
|
Gab1 |
|
(23.8.2016 18:28:51) Svata prostoto, zakladatelka shani panev, takze chce zprudka grilovat masove nebo zeleninove platky, to v troube opravdu neudelas.
Tak max to kure nebo brambory, mrizku fixem , twl.
|
|
|
|
|
|
Vítr z hor |
|
(23.8.2016 15:20:33) Svynko, pro Staub mam slabost, byt nemam grilovaci vlnkovanou a desne po ni touzim.
Na litine jo dulezity, aby se zajela. Nejdriv promastit (povarit tak 10 minut plnou panev oleje), ukladat opet natrene olejem. A pak jsou dulezite pevne nervy - maso se po chvili grilovani samo pusti (vyzkouseno na nekolika Staubech s hladkym povrchem). Casem se to chyta min a min. Verim a doufam, ze to tak je u te vlnkovane panve. No a kdybys to chtela vzdat a tva panev by byla volna, tak ji beru
|
Vítr z hor |
|
(23.8.2016 15:34:19) Jo a zajeta litina je esteticky neprilis dokonala a flekata.
|
|
Vítr z hor |
|
(23.8.2016 15:39:45) Jo a zajeta litina je esteticky neprilis dokonala a flekata.
|
|
|
|
Gab1 |
|
(23.8.2016 13:44:45) .
|
|
|