Persepolis |
|
(29.12.2016 20:48:45) Zase jsem se do něčeho uvrtala, slíbila jsem našim hostům, že jim udělám silvestrovské občerstvení. Teplé jídlo jsem odmítla, to nedám, udělám jim řízečky, obložené talíře, asi nějaký zeleninové saláty, ale co dál. Napadá vás něco? Někde na obrázku jsem viděla takové košíčky nebo šnečky naplněné zřejmě nějakou pomazánkou nebo slanou pěnou, ale nevím z čeho se dělají, nikde jsem nenašla recept.
|
Kornelia |
|
(29.12.2016 21:02:08) šnečky by som vedela, ale to je strašne jednoduché, dúfam, že sa nestrápnim :) robím ich každý rok, sú mňam. Rozvaľkáš lístkové cesto, natrieš kečupom s cesnakom (alebo bez),pokladieš šunku a plátky syra (vedľa seba na striedačku - čiže len zopár), posypeš pizzakorením, zroluješ. nakrájaš slimáčiky, potrieš vajíčkom a dáš piecť. Kolegyňa robila niečo také ale z kysnutého, to je sofistikovanejšie a dlhšie to trvá, zmestilo sa jej tam toho viac - napr. šampiňóny, kukurica, niva....
|
Persepolis |
|
(29.12.2016 21:03:46) díky, to asi uděl
|
Persepolis |
|
(29.12.2016 21:04:37) udělám....odpálila jsem brzo
|
|
|
Lada2 |
|
(29.12.2016 21:04:12) já tu šunku a sýr strouhám, přihodím k tomu žampiony z plechovky.
|
|
Pruhovaná |
|
(30.12.2016 1:07:49) Slimáčiky, šampiňóny. Já tu slovenštinu tady strašně ráda čtu, je půvabná
|
|
|
breburda71 |
|
(29.12.2016 21:08:52) Persepolis,pro mě je mnohem těžší udělat studený bufet..Máme jednou do roka akci pro cca 40 lidí..Dělám těstovinový salát ( pečená zelenina s kuřecími kousky + sos) smíchané s těstovinami, gulášovou polévku ( z mletého masa) nebo vepřový guláš, asi 3 druhy pomazánek a k tomu nakrájené pečivo a zeleninu..Celkově dohromady to zabere mnohem míň času a práce než(a peněz) než studený bufet tohohle typu..
|
Persepolis |
|
(29.12.2016 21:14:18) O guláši taky přemýšlím, kolik masa kupuješ pro těch 40 lidí?
|
breburda71 |
|
(29.12.2016 21:22:32) Asi tak 4 - 5 kilo..Tím, jak dělám ještě i ten těstovinový salát, tak si někdo dá ten a někdo zas guláš s dobrým chlebem..Ten salát je taky brnkačka..Dáš si péct papriky nakrájené, cibuli, kuřecí stehenní řízky, posypeš něčím ( grilovací koření nebo provensálské bylinky), a až se upeče, jen uvaříš těstoviny..A je to efektní a za chvíli, a najedí se...ze začátku jsem takydělala různý štrůdly slaný a tak,ale je toza chvilku snědený, plno práce a peněz a chlapi hladově koukaj Jo a do guláše ani nekrájím cibuli, abych si to zjednodušila dávám na kilo masa jeden pytlík koření Guláš, a hotovo za chvilku, je to dochucený a i přiměřeně ostrý, pak už jen občas zamíchám a pak zahustím..
|
|
|
Katka a 2 výrostci |
|
(29.12.2016 21:16:02) Take jsem chtěla napsat,ze hrnec gulase,sekana ci pečena kolena udělají vetsi službu a prace je s tim o dost min nez studeny bufet pro 20 lidi.Ja mam osvědčenou kombinaci pro vetsi společnost:řízky,guláš s chlebem,těstovinový salat.
|
Persepolis |
|
(29.12.2016 21:32:41) Budou řízečky a guláš. Pak jsem chtěla něco na zobačku. Udělám nějaké studené mísy a asi ty šnečky z listového těsta. Těch lidí nude nakonec 30, ještě si pozvali nějaké známé, co už se k n nevešli a bydlí o kus dál.
|
Katka a 2 výrostci |
|
(29.12.2016 22:09:28) To bude ok,řízky a guláš uspokoji drtivou většinu lidi...mozna nějaký salat by byl fajn,pro nemasove návštěvníky.
|
|
kattynka a 2 čertici |
|
(29.12.2016 22:10:47) Pers, ono se to nezdá, ale sní se toho na Silvestra celkem hodně. Začíná se pít poměrně brzo a každý chce vydržet, tak to tím jídlem hojně prokládá. Držím palce, jsem ráda, že se vám daří a myslím (narozdíl od Fren ), že je to super a že to lidi ocení. Já teda bych to určitě ocenila.
|
|
|
|
|
Fren |
|
(29.12.2016 21:22:48) bych jim řekla,že každý přinese něco na občerstvení,tohle je teda úplně mimmozní,proč se dobrovolně a naprosto zbytečně štvát,stejně se nezavděčíš
|
Persepolis |
|
(29.12.2016 21:27:53) Fren, kšeft je kšeft, oni to dobře zaplatí.
|
breburda71 |
|
(29.12.2016 21:32:14) Jo a taky buřty na pivu jsou super, to je taky hned a moc dobrý...
|
|
Fren |
|
(29.12.2016 21:32:56) tak tohle zní nyní zcela jinak než pův.příspěvek
|
|
|
|
libik |
|
(29.12.2016 21:35:40) Persepolis, pokládám tě za hrdinku, to je středně velká svatba.
|
Persepolis |
|
(29.12.2016 21:37:24) Libiku, děkuji. Já se začínám považovat za šílence.
|
Alraune |
|
(29.12.2016 21:47:27) Máte na to dost velkou kuchyň?
|
|
Puma |
|
(29.12.2016 22:03:28) Já budu krom jiného dělat sulc.
|
|
|
Fren |
|
(29.12.2016 21:41:27) dle mě to nemá s hrdinstvím vůbec co dělat,není dobré ani taktické si obch.partnery pouštět k tělu více než je nutno a zdrávo pro funkční obch.vztah,obchod je totiž úplně o něčem jiném
|
Alraune |
|
(29.12.2016 21:46:40) Persepolis má prostě penzion, a ubytovaným hostům za peníze připraví bufet. Na tom není nic divného. Byla jsem ubytovaná v penzionu v Orličkách a tam nám zadarmo balili svačiny na lyže. Často se to vyplatí, hosté se vrátí.
|
Fren |
|
(29.12.2016 22:01:57) aha,tak to je její rozhodnutí tedy, když má potřebu se štvát za každou pětikačkou navíc...,než v tomto případě si objednat profi donášku a tuto si nechat od hostů zaplatit i s chlupama
Altraune, kolik za nocleh platíte v tom penzionu a co vše ta cena obnáší?
|
|
D.. |
|
(29.12.2016 22:27:27) Nekdo se vrati do hotelu kvuli zabalene svacine? Jezkovy voci
|
|
Alraune |
|
(29.12.2016 23:16:49) Jasně, že jo. Když je to obyčejnej penzion, jsou tyhle věci a osobnost majitelů důležitý. Objedu toho za rok víc a protivnej hoteliér, nebo blbí vlekaři pro mě dělaj půlku dojmu. Fakt raděj doporučím mlejn v Orlickejch horách, než Imperial, když vidím, jaká je tam úroveň servisu.
|
|
|
|
|
|