Slonisko |
|
(24.11.2017 9:53:51) Dnes večer si pro něj pojedu.Místo v mrazáku snad mám, nějakou zkušenost s porcováním masa taky, umím rozebrat na součástky jehně. Ale i tak uvítám tipy, co a jak dělíte, co se vám osvědčilo a co ne. Počítám, že z kostí udělám vývar, velké kusy masa taky zvládnu. Co moc nevím jsou takové ty zbytky a třeba kůže, co s ní, vyvařit do toho vývaru? A nejspíš tam bude i nějaký tuk, někdo ho snad škvaří?
|
Fren |
|
(24.11.2017 10:05:28) Upřímnou soustrast! Ale není nad vl. zkušenost,to je fakt.
Jednou jsem si koupila půlku krůty, bylo s tím časově hodně práce, i fyzicky docela,nebylo to jak naporcovat kuře a vyhodnotila jsem to tak, že ta tzv. úspora,kdy koupíš najednou třeba celý nebo půl zvířete se nakonecc nevyplatí,protože ty kosti jsou velké,těžké a kupuje se to především hlavně kvůli masu. Takže já nyní z farmy kupuju nejradši jen horní krůtí křídla,masa je tam hodně a není suché a i tak to jedno křídlo vykostuju asi hodinu,pokud z toho chci nakrájet alespon pár plátků masa třeba na řízky. Jinak jsem to použila i na přírodní karbanátky,to porcování jde pak rychleji,dokoupila jsem trochu vepř. a hov. k tomu,semlela a mnamka,i na pečení je to perfekt a na všechny další možné úpravy.
Kůže - můžeš je vyškvařit spolu se sádlem a to vyškvařené sádlo se pak může používat normálně na smažení,atd. Anebo si ty kůže rozporcovat ke kostím a nechat na vývary.
|
Slonisko |
|
(24.11.2017 11:01:36) Fren díky, holt to letos vyzkouším a vyhodnotím klady a zápory.
|
|
|
Sio |
|
(24.11.2017 11:08:08) Krocana porcuju ráda, jde to rychle. Spodní stehna a křídla nechávám s kostí, horní stehna a prsa vykostím a nabalíčkuju. Hřbet peču i s kostí. Zbytky vařím psům. Ceká akce 2 hodiny max.
|
jů |
|
(24.11.2017 12:21:47) Dělám taky tak. Beru krocana každý rok začátkem prosince. Naporcuji, nabalíčkuji a obědů je z toho opravdu hodně
|
|
jů |
|
(24.11.2017 12:21:47) Dělám taky tak. Beru krocana každý rok začátkem prosince. Naporcuji, nabalíčkuji a obědů je z toho opravdu hodně
|
|
Slonisko |
|
(24.11.2017 13:53:32) já jsem celkově pomalejší, na dvě hodiny to nevidím. Ale na maso se těším. Psy nemáme, jen králíky-mazlíky a morčata. Proto bych toho ráda zužitkovala co nejvíc. Co pak děláš s těma křídlama, pečeš? A jak se vůbec škvaří krůtí tuk?
|
Fren |
|
(24.11.2017 14:27:50) škvaří se tuk i kůže úplně stejně jako sádlo vepřové. Křídla bud upéct s masem,já třebas ráda obírám anebo taky na polévku.
|
|
Sio |
|
(24.11.2017 14:53:36) Z křídel polívku, horní křídlo někdy i pečeme. Škvařit se to asi dá, ale to já dělám hodně nerada.
|
Slonisko |
|
(24.11.2017 15:00:38) Děkuju, tak já uvidím.
|
Kristiána. |
|
(24.11.2017 15:18:13) Včera jsem s mamkou dva krocany zpracovávala, práce zabrala 1,5 hodiny. Krocany porcuje mamka skalpelem, jako doktorka s ním umí skvěle, jiný nástroj na dělení nepotřebuje. Oddělí nejdříve stehna (peču v celku) a křídla (na polívku), poté stáhne kůži (vařím pro psa), nakonec skalpelem odřízne maso, zbyde jenom kostra, kterou manžel večer rozsekne (na polívku). V prosinci ještě dostaneme půlku prasete, mám příbuzné soukromé zemědělce, tak si někdy připadám, že se chystáme na válku. Zásoby potravin mám až do jara.
|
Rodinová |
|
(24.11.2017 15:21:10) Tybrdo, tady vidim konecne duvod, proc syna medika premlouvat na chirurgii
|
Kristiána. |
|
(24.11.2017 16:11:13) Krásná, čistá práce, když se ví kam říznout.
|
|
Slonisko |
|
(24.11.2017 17:40:42) JJ. vzdělání je užitečné, mě učila kamarádka bioložka kuchat ryby, vždycky si na její odborný výklad vzpomenu.
|
|
|
Slonisko |
|
(24.11.2017 17:46:01) My už máme v mrazáku deset kilo hovězího a jedno jehně, teď tam ubytuju ještě krocana a doufám že do jara vydržíme. Skalpel nemám, jdu brousit nože.
|
|
|
|
|
|
|
Slonisko |
|
(24.11.2017 19:28:00) Ještě jeden dotaz, prosím. Co děláte s biskupem? Děkuju.
|
|
|