| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Re: Pohoštění

 Celkem 28 názorů.
 Bberi 


Re: Pohoštění 

(1.2.2018 18:27:28)
U nás frčí nakládaný bůček na chleba, jako dort nepčený zakysaná smetana+šlehačka, ovoce, prokládané piškoty.
 darinaa 


Re: Pohoštění 

(1.2.2018 18:30:19)
Quiche - můžeš připravit den předem a v den D jen hodit do trouby. Dělám většinou více druhů, masové, vegetariánské, výhoda je že jsou dobré teplé i studené, dají se ohřát.
 jak 


Re: Pohoštění 

(1.2.2018 18:42:39)
Cheescake, cokoladovy dort bez mouky:).
 Peppa 


Re: Pohoštění 

(1.2.2018 19:11:51)
Myslím, že v těch sušenkách dole nějaká mouka bude :)

Ale cheescake je super, lehký na výrobu a je ho spousta druhů, já miluji s citronem nebo limetkou.

 darinaa 


Re: Pohoštění 

(1.2.2018 19:17:03)
Já taky dělám čokoládový bez mouky, žádné sušenky v něm nejsou.
 Peppa 


Re: Pohoštění 

(1.2.2018 19:26:12)
Aha, tak cheescake je pro mne něco se základem z rozdrcených sušenek a na tom náplň ze sýra Philadelphia a marcarpone nebo riccotty, teď nevím, dělala jsem ho naposledy v létě..
A je v tom čokoládovém i ten sýr?
 darinaa 


Re: Pohoštění 

(1.2.2018 19:35:23)
Nene, to jsou dva dorty..cheesecke a čokoládový.

čokoládový je jen lehký korpus, šlehačka a ovoce - moje nej varianta jsou lesní plody v sezoně. Dělám asi takto, ale ten můj bývá hezčí ~t~.

https://www.prozeny.cz/clanek/sladke-peceni-s-dianou-cokoladovy-kolac-s-malinami-a-slehackou-17641

 Senedra 


Re: Pohoštění 

(1.2.2018 18:48:58)
chilli con carne, boršč, minikarbanátky, sekaná, pečené kuřecí paličky....
Brownies, klasický závin, nějakou vymazlenou bábovku, muffiny...
 angrešt 


Re: Pohoštění 

(1.2.2018 19:09:52)
nevím, co myslíš tím "předem" - že si uděláš předem přípravy, ale těsně před pohoštěšním to budeš uvádět do konenčé podoby? Protože ty řízečky bys předpokládám sice mohla předem mít obalené a zmrazené, ale smažila bys je stejně těsně předem?

Já jsem momentálně sklidila značný úspěch občerstvením na naši pracovní besídku (taky bylo nutno udělat předem, když jsem jaksi byla před besídkou v práci:-) - roastbeef a lososový tatarák. Ale neni to teplý.
Skvěle se mi na větší party osvědřily tortilly - uvařila jsem předem chilli con carne, fazole v různých úpravách (měla jsme tam i vegetariány), připravila mísy jednodruhových nakrájených zelenin, nastrouhaného sýra, nakrájené jarní cibulky a koriandru, misky různých sals... a jen jsem průběžně ve středně teplé troubě nahřívala tortilly a každý si je sestavoval a plnil podle svého.

Jo, taky jsme nedávno na jednu větší akci dělala porchettu - sice jsem ji teda pekla samozřejmě až před oslavou, ale upravila a svázala jsem ji dobu předem, tak jsem to jen vrzla do trouby. A servírováno také "samoobslužně", tj. naříznuté žemle, teplá a studená zelenina, různé druhy hořčic... prostě aby si každý seystavil svůj "italský fastfood" podle svého.
 angrešt 


Re: Pohoštění 

(1.2.2018 19:17:43)
roastbeef je lepší studený:) Tenoulince nakrájený, k němu domácí tatarka (teda dělám z kupované majonézy, nehodlám způsobit salmonelosu vlastnímu šéfovi), anglická hořčice, cornichonky, akpary a fleur de sel :-)
 angrešt 


Re: Pohoštění 

(1.2.2018 19:18:45)
Wellington je super. Může být zabalený a dáš péct těsně před. Listové těsto si předem můžeš udělat domácí. No a mám pocit, že marks spencer prodává máslové listové.
 angrešt 


Re: Pohoštění 

(1.2.2018 19:20:49)
Maso na roastbeef nízký roštěnec. Já mám osvědčené řeznictví, kam pro něj chodím. Zkusila jsem kdysi i z vakuovaného a nebylo to povedený, to maso bylo hrozně vlhký a i po upečení nesoudržný. Ale mohla to být čirá smůla na konkrétní kus, amozřejmě.
 angrešt 


Re: Pohoštění 

(1.2.2018 19:30:54)
zapíchnu teploměr do masa a peču do 57 - 58 st., pak vyndám, dojde to ještě o 3 - 4 stupně.

Jinak záleží na velikosti masa, na tom, jak moc bylo vychladlé předtím.. to se těžko řekne od boku. Obvykle peču cca kilové kusy, před pečením opékám na pánvi a pak peču na 180 asi 45 min, ale fakt tam hrají roli rozdíly třeba 5 minut, kdy se přešvihne ta správná teplota. Bez teploměru to nepoznám podle času, ale podle pohmatu, což se ale těžko popisuje. Na pohmat je medium asi jako thenar v poloze palce spojeného špičkou s ukazováčkem.
 Puma 


Re: Pohoštění 

(1.2.2018 21:37:24)
Mě bys uctila.~R^
 petadurka 


Re: Pohoštění 

(2.2.2018 20:12:53)
spis nez chleba zkus ciabattu, s tou je pulled pork famozni
 Peppa 


Re: Pohoštění 

(1.2.2018 19:18:57)
Boloňské lasagne, můžeš udělat předem a pak je jen zapečeš. K tomu ledový salát, bagetku s bylinkovým máslem...
Teď jsem dělala pečenou zeleninu, ta je výborná, žádná věda, recept byl na seznamu v té dolní sekci, nevím jak se to jmenuje, originálně to mělo být s nějakým dipem, to jsem nedělala, měli jsme k tomu maso.. různou zeleninu (brambory, batáty, mrkev, petržel a ještě cosi, ale to jsem neměla doma) oloupeš, nakrájíš na přibližně stejné kousky, pokapeš oliv. olejem, osolíš a pečeš v troubě.
No a k tomu buď ted dip nebo třeba losos na grilu, ten je za chvilinku.
Zkusím najít ten recept..
 Peppa 


Re: Pohoštění 

(1.2.2018 19:21:18)
Našla:
https://www.prozeny.cz/clanek/podzimni-pecena-zelenina-s-dipem-je-do-hodiny-hotova-39818
 libik 


Re: Pohoštění 

(1.2.2018 19:38:46)
Co se týče sladké tečky, spáchala jsem tuhle Angreštin citronový krém (z pomerančů, méně cukru) a normálně jsem ho celej lžičkou sežrala, vyjímečné..hodilo by se to třeba do košíčků nebo na nějaký nepříliš sladký korpus
https://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/dorty-kolace-cukrovi/lemon-curd-lahodny-citronovy-krem/
 libik 


Re: Pohoštění 

(1.2.2018 19:44:24)
Buchli, já jsem trošku surovinový hulvát, málo času i peněz, takže jsem kůru nedala a stejně dopadl jak dopadl~:-D
 neznámá 


Re: Pohoštění 

(1.2.2018 20:00:29)
Lemon curd je nejlepší na vánočku nebo mazanec, vánočku bez lemon curdu si neumím představit.~;)
 Puma 


Re: Pohoštění 

(1.2.2018 20:30:00)
Já mám ráda panna cottu na všechny způsoby. Je to jednoduchý a málo práce. Dělám ji nejčastěji do skleniček.

Teplé jídlo mě napadá chilli con carne, které se už zmiňovalo, kuřecí paličky už taky někdo psal.

Nejspíš bych ale udělala salát caesar. My doma máme taky rádi salát s houbama a pancettou, nebo s proužkama dobrého hovězího, k tomu rozpečená bageta s bylinkovým máslem nebo toust.

Teď mě ještě napadl těstovinový salát.
 Puma 


Re: Pohoštění 

(1.2.2018 20:31:46)
A špízy, ty by mě taky potěšily.
 Rodinová 


Re: Pohoštění 

(1.2.2018 21:58:39)
Ted jsem dopekla ovesny muffiny, jogurt, banan, jablko, orechy, rozinky. Asi to neni originalni, ale dobry jsou desne:)
 anuna 


Re: Pohoštění 

(1.2.2018 22:42:58)
Pro takové příležitosti dělám upečenou dýni s nivou. Nakrájet dýni na proužky (hokaido, i se slupkou), posolit, pokapat olivovým olejem. V troubě upéct, zasypat nivou a dopéct.
Posypat upraženou slunečnici se slaninou nebo šunkou. Já jsem to doplnila opečenou cibulkou.
 Katka a 2 výrostci 


Re: Pohoštění 

(1.2.2018 23:16:39)
To vypadá náramně...
 anuna 


Re: Pohoštění 

(1.2.2018 23:20:48)
Je to skvělá chuťovka. Dnes jsem to dělala jako hlavní jídlo, jenom jsem pod dýni hodila brambory nakrájené na kolečka. ~R^~R^~R^
 Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 


Re: Pohoštění 

(2.2.2018 8:25:19)
efektní jsou různé košíčky, plněné pomazánkami, nebo krémy...
z teplého jsou fajn barbecue kuřecí paličky, vepřové špejle (libový bůček na tenko nakrájený na proužky, naložené v marinádě, každý proužek navléknout na špejli, upéct), kapsa plněná dušeným hovězím, taštičky, slané buchty nebo trhaná buchta...
 Maťa. 


Re: Pohoštění 

(4.2.2018 16:01:49)
Výborné aj za studena aj za tepla sú kuřecí placičky s lečom:

Nakrájané kuř. prsa na kostičky (ne mleté), vmíchat sklenici leča, vejce, solamyl, sůl, pepř.

Jednoduché, ale fakt žravé, velice žravé.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.