angrešt |
|
(2.2.2018 19:16:34) Větře, pokud bys chtěla své koblížkové manufaktuře zkrátit čas a zvýšit výkon, tak místo kynutých koblížků můžeš zkusit karibské beignets - jsou z odpalovaného těsta, takže odpadá kynutí (sice je lepší, když se těsto odleží, ale když ne, tak se tolik nestane), a navíc při smažení mnohem víc nabudou, tkaže více muziky za méně peněz. Akorát někomu můžou přijít nezvyklé, třeba můj muž je moc neocenil, že jako normální koblihy radši. Recept jsem psala do loňského článku: https://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/dorty-kolace-cukrovi/jak-chutna-masopust-ve-svete-zkuste-karibske-sicilske-ci-finske-dobroty/
|
K_at |
|
(2.2.2018 19:25:39) Angreste, zni to vyborne. Zvladne odpalovany testo i odpalovac zacatecnik? A kdyz to srovnas s nasimi koblihami....?
|
angrešt |
|
(2.2.2018 19:30:05) Kat, je to určitě snazší než kynuté. Nezaměstnáváš v tom žádné další organismy, které mohou vstoupit do stávky. Ale ta výsledná chuť je opravdu jiná, nemusí to každému sednout. A i konzistence je jiná - uvnitř je to prostě jako nenaplněný větrník:) Mně to moc chutná. Nejlepší jsou ještě horké.
|
K_at |
|
(2.2.2018 20:01:07) Angreste, ty brdo, asi je zkusim. Dik!
|
|
Vítr z hor |
|
(3.2.2018 9:59:12) Celou noc jsem přemýšlela o koblihách, na ty tvoje jsem dostala strašnou chuť, další jsem našla u Francouzů, pak mám jeden český recept... mám chuť provést experiment a udělat jich víc najednou
|
Senedra |
|
(3.2.2018 13:57:09) Větře, dej vědět, jak celý experiment dopadl.
|
|
|
|
|
Vítr z hor |
|
(2.2.2018 19:41:17) Angrešt, zvažovala jsem jakousi francouzskou verzi, která měla přes 300 nadšených ohlasů, jenže tam byl prdopeč místo droždí, tak jsem dostala strach, co by z toho bylo. Ovšem byla tam i voda z pomerančových květů, takže by to byl asi úplně jiný výsledek, než by člověk při pohledu na koblihy čekal.
Nejlepší koblihy, co jsem kdy jedla, byly malinké od našeho francouzského cukráře, ale samozřejmě netuším, jak je dělal :-(
|
Stáňa * |
|
(2.2.2018 20:05:05) Jeste muzes udelat male koblizky z rvarohoveho test a. To těsta se dává citronova kůra, je to docela dobře. A rozhodně nejméně práce (klasické koblihy, kynute koláče...)
|
angrešt |
|
(2.2.2018 20:21:02) Stáňo, jo, tvarohové jsou taky sázka na jistotu
|
|
Senedra |
|
(2.2.2018 21:30:11) Stáňo, byl by recept? Nějak jsem před dětmi prokecla ( tady na vsi se neslaví průvodem), že je masopust, chtějí koblihy nebo bavorské vdolečky...
|
Stáňa * |
|
(3.2.2018 17:42:45) Senedra, jsem na ceste z prahy domů, mrknu do kuchařky ráno, je to jednoduchý jak facka ☺
|
Stáňa * |
|
(4.2.2018 12:52:22) Senedra,
recept, podle kterého to dělám, je např. tady: https://www.recepty.cz/recept/tvarohove-koblizky-6031
Hodně nabydou
|
|
|
|
|
|
|