Sam01 |
|
(25.5.2018 15:14:54) Nevíte náhodou někdo, jak se dělá ten smažený banán co dávají jako přílohu v restauraci Brasileiro. Já bych se toho ujedla,jak moc mi to chutná,ale nevím,jak to udělat.
|
Sam01 |
|
(25.5.2018 18:21:06) Tak, než jsem dostala odpověď,tak se mi ten recept podařilo najít a vyzkoušet.
Vřele doporučuji jako přílohu ke steaku.
http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Banana-fritta
|
Marika Letní |
|
(25.5.2018 18:24:50) Sam díky, doufala jsem, že recept se objeví. Taky mi chutná. Ještě více pečený ananas.
|
Sam01 |
|
(25.5.2018 18:29:26) Marko, ten ananas je strašně jednoduchý. Svaříš si vodu s cukrem na sirup a ananas nakrájený na kolečka do toho na chvilku ponoříš. Pak to šoupneš na gril a je to.
To mi nedělalo problém vymyslet,jak,to v tom Brasileiru dělají,ale ty banány jsem nemohla vychytat. Teď jsem doma měla tři poslední banány,tak jsem to hned vyzkoušela a je to naprosto identické s tím,co podávají v tom Brasileiru. Mě chutná i to maso,ale nejvíc se vždycky těším na ten banán,tak teď už si ho můžu udělat doma kdykoliv. Je to velmi laciné jídlo,ale velmi chutné.
|
Marika Letní |
|
(25.5.2018 18:31:37) Sam tedy teď mám takovou chuť tam zajít...
|
Sam01 |
|
(25.5.2018 18:32:43) Já byla před týdnem. Synek nás všechny pozval a opět to stálo za to. Nejraději chodíme do Slovanského domu.
|
|
|
Z+2 |
|
(25.5.2018 18:33:20) Tak ten Ananas takhle dělám i bez inspirace v restauraci. Děti a hlavně hostující děti to milují. Ten banán je zajímavá inspirace. Potěšila jsi.
|
|
|
|
|
Vítr z hor |
|
(26.5.2018 15:04:58) Sice si nepamatuju, jak presne delaji banany v Ambiente (asi me to nijak neoslnilo), ale doma je delame casto. Predevsim nesmazime bezny banan, ale takzvany banan na vareni, neboli platano (bud platano verde ci maduro), nebo nekdo mu take rika plantain (buhviproc se u nas vzila tato verze). Ja mam radeji na sladko - tj ze zralych platanu, libovolne nakrajeno, nektere zeme kraji prevazne podel, jine nasikmo. Ma to krasnou jemnou a sladkou kurcicku i bez obalovani ve strouhance. To je mls na okraj talire. Druha verze je na slano - smazi se nasikmo ci napric krajene platky zeleneho platanu, ktere se jeste posoli. Nekdy se po usmazeni rozplacnou (patacones). To je celkem bezna priloha k masum a rybam. Dal se z toho celkem bezne pece chleba, ale jeho chut neni vzhledem k nasim cenam vstupni suroviny nikterak oslnujici. Parkrat jsem zkusila smazit bezne banany, ale je to jen divna nahrazka, ani deti to nechteji (asi ze znaji tu druhou verzi).
|
Bouřka |
|
(26.5.2018 15:49:10) Tyhle banany jsem zahledla nekolikrat v Globusu, prijdu tam malokdy, takze netusim, jestli je maji ve stale nabidce nebo jen obcas.
|
|
|
Persepolis |
|
(26.5.2018 15:15:09) A kde ty banány kupuješ?
|
Vítr z hor |
|
(27.5.2018 11:27:53) Tak ruzne. V Makru je maji skoro vzdycky, Tesco, v Sape, v ruznych samoskach - ale asi jen v Praze. Nevybavuji si, ze bych je videla mimo Prahu.
|
|
|
Sam01 |
|
(26.5.2018 15:43:59) Větře z hor, ty zelené smažené banány jsme jedli v dominikáně. To co podávají v Brasileiru určitě nejsou tyhle banány. Mají normální ty co se prodávají u nás. Já jsem to včera dělala z normálních a chutnalo to úplně stejně jako v tom Brasileiru. Teď jsem se vrátila z nákupu a vezu si dva trsy. Mňam. Už se na ně těším.
Jo a ty zelené banány pokud se nepletu jsem viděla kdysi v Makru. Nicméně opravdu se nebojte to zkusit z obyčejných banánů. Prostě ten banán jen zlehka obalte ve strouhance a trochu opečte. Na pánvičce to musí mít jen lehce zlatavou barvu.
|
Vítr z hor |
|
(27.5.2018 11:30:57) Asi musi byt jeste hodne pevny - ta nase uprava pro normalni banany fakt neni. Byly by moc mekke. V Ambiente mi naopak moc chutna chleb z yuky, akorat ho davaji strasne malo :-(
|
Sam01 |
|
(27.5.2018 12:19:59) Větře z hor, předevčírem jsem tu měla už poměrně hodně zralé banány. Ještě se na nich nedělala ta hnědá skvrna,ale už jsem je tu měla pár dní. Chutnalo to výborně
|
|
|
|
|