| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Rozdíl mezi kefírem, acidofilním mlékem a podmáslím

 Celkem 12 názorů.
 Firenza 


Téma: Rozdíl mezi kefírem, acidofilním mlékem a podmáslím 

(10.6.2018 9:58:42)
Dámy zdravím vás,
a mam dotaz . Víte jaký přesně je rozdíl mezi: kefirem, acidofilnim mlékem a podmáslím? Já často dělám rodině koktejl z 1/3 ovoce (právě teď jahody, )1/3 mléko a 1/3 právě bud kefir, podmáslí nebo acidfilni mléko. Chuťově mi ty tři typy připadají úplně stejné, ale asi v tom nějaký rozdíl je?
Děkuji za pouceni
 Mája+kluci 07, 11 


Re: Kefir a spol..... 

(10.6.2018 10:55:25)
Jiné bakterie? Aspoň mám pocit, že v kefíru byly i jiné než v pouhém acidofilním mléku...
 Lída+2 


Re: Kefir a spol..... 

(10.6.2018 11:42:59)
Já tam klidně přidávám tvaroh. Přiznám se, že to nyní dělám denně....už pár týdnů.
 Bouřka 


Re: Kefir a spol..... 

(10.6.2018 14:43:54)
Já tam dám cokoliv zakysaného, co mám po ruce, akorát nepoužívám mléko, mám zhoršenou toleranci laktozy, takže doředím vodou.
 Lída+2 


Re: Kefir a spol..... 

(10.6.2018 11:43:09)
Co toto:
https://www.vitalia.cz/clanky/zakysane-mlecne-napoje/
 Bouřka 


Re: Kefir a spol..... 

(10.6.2018 14:41:40)
Vždyť je to chuťově úplně jiný :-) I stejně nazývaný produkt od různých firem chutná jinak, používají různé kmeny a asi i mírně odlišné technologie. A rozdíly mezi typy produktů jsou dány různými mikroorganismy, odlišnou technologií zpracování a případně jinou vstupní surovinou.
 Firenza 


Re: Kefir a spol..... 

(10.6.2018 15:01:26)
....a který z tech tři typu je zdravá i nejvíc prospěšný? Já tento koktejl dávám i dětem do školy k svačině. Nazývám to "domácí actimel" , jim to moc chutná. ...
 Bouřka 


Re: Kefir a spol..... 

(10.6.2018 15:04:37)
Těžko říct, já bych řekla domácí kefír, má asi největší spektrum těch mikroorganismů :-)
 Jahala. 


Re: Kefir a spol..... 

(10.6.2018 16:15:00)
Nejvyšší a počet MO má jogurt, hatch to pro pestrost střídala.
 High Five 


Re: Kefir a spol..... 

(10.6.2018 17:06:16)
Tak kysané podmáslí se nedělá z mléka, ale z podmáslí - tedy zbytku po výrobě másla. Z čehož vyplývá, že bude bez tuku. Acidofilní mléko by mělo obsahovat probiotické kultury. A kefír, ten spíš asi nějaké kvasinky - nemá dokonce nějaký minimální obsah alkoholu?

My si doma děláme domácí acidofilní mléko, je moc dobré.
 Bouřka 


Re: Kefir a spol..... 

(10.6.2018 17:46:01)
Tak všechny klasické fermentované výrobky jsou v podstatě probiotické. Kefír má mléčné bakterie i kvasinky.
 Jahala. 


Re: Kefir a spol..... 

(10.6.2018 19:04:17)
Jako probiotikum je ž mléčných výrobků nejlepší brynza, ale tam netuším jak by se hodila do zakladatelky receptu...

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.