| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Rozdíl mezi kefírem, acidofilním mlékem a podmáslím

 Celkem 12 názorů.
 Firenza 


Téma: Rozdíl mezi kefírem, acidofilním mlékem a podmáslím 

(10.6.2018 9:58:42)
Dámy zdravím vás,
a mam dotaz . Víte jaký přesně je rozdíl mezi: kefirem, acidofilnim mlékem a podmáslím? Já často dělám rodině koktejl z 1/3 ovoce (právě teď jahody, )1/3 mléko a 1/3 právě bud kefir, podmáslí nebo acidfilni mléko. Chuťově mi ty tři typy připadají úplně stejné, ale asi v tom nějaký rozdíl je?
Děkuji za pouceni
 Mája+kluci 07, 11 


Re: Kefir a spol..... 

(10.6.2018 10:55:25)
Jiné bakterie? Aspoň mám pocit, že v kefíru byly i jiné než v pouhém acidofilním mléku...
 Lída+2 


Re: Kefir a spol..... 

(10.6.2018 11:42:59)
Já tam klidně přidávám tvaroh. Přiznám se, že to nyní dělám denně....už pár týdnů.
 Bouřka 


Re: Kefir a spol..... 

(10.6.2018 14:43:54)
Já tam dám cokoliv zakysaného, co mám po ruce, akorát nepoužívám mléko, mám zhoršenou toleranci laktozy, takže doředím vodou.
 Lída+2 


Re: Kefir a spol..... 

(10.6.2018 11:43:09)
Co toto:
https://www.vitalia.cz/clanky/zakysane-mlecne-napoje/
 Bouřka 


Re: Kefir a spol..... 

(10.6.2018 14:41:40)
Vždyť je to chuťově úplně jiný :-) I stejně nazývaný produkt od různých firem chutná jinak, používají různé kmeny a asi i mírně odlišné technologie. A rozdíly mezi typy produktů jsou dány různými mikroorganismy, odlišnou technologií zpracování a případně jinou vstupní surovinou.
 Firenza 


Re: Kefir a spol..... 

(10.6.2018 15:01:26)
....a který z tech tři typu je zdravá i nejvíc prospěšný? Já tento koktejl dávám i dětem do školy k svačině. Nazývám to "domácí actimel" , jim to moc chutná. ...
 Bouřka 


Re: Kefir a spol..... 

(10.6.2018 15:04:37)
Těžko říct, já bych řekla domácí kefír, má asi největší spektrum těch mikroorganismů :-)
 Jahala. 


Re: Kefir a spol..... 

(10.6.2018 16:15:00)
Nejvyšší a počet MO má jogurt, hatch to pro pestrost střídala.
 High Five 


Re: Kefir a spol..... 

(10.6.2018 17:06:16)
Tak kysané podmáslí se nedělá z mléka, ale z podmáslí - tedy zbytku po výrobě másla. Z čehož vyplývá, že bude bez tuku. Acidofilní mléko by mělo obsahovat probiotické kultury. A kefír, ten spíš asi nějaké kvasinky - nemá dokonce nějaký minimální obsah alkoholu?

My si doma děláme domácí acidofilní mléko, je moc dobré.
 Bouřka 


Re: Kefir a spol..... 

(10.6.2018 17:46:01)
Tak všechny klasické fermentované výrobky jsou v podstatě probiotické. Kefír má mléčné bakterie i kvasinky.
 Jahala. 


Re: Kefir a spol..... 

(10.6.2018 19:04:17)
Jako probiotikum je ž mléčných výrobků nejlepší brynza, ale tam netuším jak by se hodila do zakladatelky receptu...

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.