Kaipa |
|
(16.6.2018 10:00:47) Slupko, pod tu krkovici se podepisuju, ta je z vepře na gril nejlepší, ale pokud kuřecí, tak vykoštěná stehna, nejlépe s kůží. Prsa jsou proti stehnům suchá. No a pak hovězí steaky, ale pokud jsi nikdy negrilovala, tak se do toho nepouštěj, to se musí umět. Luxusní jsou žampiony, o ty je vždycky rvačka.
Jak psala tuším šuplík, pořiď si tenderizér, ale na kuřecí (a rybí) maso se nepoužívá. A vida, na rybu jsem zapomněla, tu jsme měli minulý víkend.
|
Kaipa |
|
(16.6.2018 10:25:37) My na grilu děláme vykoštěná stehna s kůží, tam to není potřeba. Podle mě obecně na kuřecí to je zbytečné, ale třeba se pletu.
|
Kaipa |
|
(16.6.2018 10:59:08) Jasně, každý má rád něco jiného, já obecně kuřecí prsa nemusím (kuřecí jíme málo, máme zdroj na domácí vepřové, hovězí i zvěřinu, tak jsme kuřecímu odvykli a moc nám nejede, dělám ho opravdu jen občas - máme rádi kuře na paprice a občas přidávám do směsi, pak ty vykoštěný stehna nebo nevykoštěný křidýlka na grilu, ale to tak pětkrát za sezónu, a to grilujeme za příznivého počasí každý víkend dvakrát i třikrát). Máme lávový kámen, tak to snad ani není tak nezdravé, na kameni není potřeba ani moc oleje.
|
|
|
neznámá |
|
(16.6.2018 10:32:31) A nevíte někdo, jak naložit a ogrilovat kuřecí prsa. Když je dám do jogurtu, tak se připalují na grilu, když do oleje, jsou vysušená.
Dnes losos v páře a nové brambory, zelenina. A pro chlapa, nejí lososa, kuřecí čínu s rýží. Večer grilovačka a co se nesní, dogriluje se zítra. Jako dezert jsem měla touhu vyzkoušet medovník dle Maškrtnice, ale nějak mě ta touha přešla a udělala jsem třešňový koláč na plech. Medovník možná příští týden nebo až se ochladí.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(16.6.2018 10:39:49) Neochladí se, příští týden začíná léto, jo. Medovník jsem jednou dělala a je to vopruz.
|
Bouřka |
|
(16.6.2018 10:48:45) Já medovník dělala jednou a překvapilo mě, jak je to naopak jednoduchý Ale dobrý tip, jsem chtěla někdy vyzkoušet odlehčenou verzi se zakysankou.
|
|
Venice+3 |
|
(16.6.2018 10:50:00) Medovník dělám každý měsíc, vždycky je nějaká příležitost a není to nic těžkého. Kamarádka taky žehrala, že je to pracné, minule jsem si to schválně kvůli ní stopla. Od vytažení surovin na linku do konce přesně 73 minut. (Máslo do krému jsem si vytáhla večer předtím.) To není zas taková dřina. Placky neválím válečkem, mám recept, při kterém se těsto natírá na pečící papír jen stěrkou, je to hračka.
|
neznámá |
|
(16.6.2018 11:10:08) Běžný medovník jo, ale koukni na ten u Maškrtnice, to je vysoká škola medovníku. Ale láká mě hodně, navíc kombinace se slaným karamelem, který miluji.
Ale teď jsem zadělala na překládanou briošku (recept pod medovníkem), tak třeba se zítra hecnu na ní nebo z těsta udělám obyčejnou babku jako vždy.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(16.6.2018 11:16:19) Podívám se tam. Mně přišlo hrozný, že jsem měla po celém bytě rozložený placky a všude drobky, mám malou kuchyň.
|
|
|
|
|
Žžena |
|
(16.6.2018 10:41:48) neznámá, asi vychytat přípravu? Nám se prsa z jogurtové marinády nepřipalujou. Otřete jogurt? Ještě mamka to maso na grilu mašluje nějakou směskou oleje/koření. Jo a taky dělá marinádu s vínem.
|
|
neznámá |
|
(16.6.2018 11:03:29) To je nápad, já to stejné "vody" občas nakládám kuře, ale i kachnu nebo husu před pečením. Naložit do toho kousky na grilování mě nikdy nenapadlo.
|
|
|
|