Tante Bante |
|
(10.9.2018 16:47:26) Ahoj ženy, vzhledem k tomu že zde se ví všechno.. prosím, poradil by mi někdo dobrý aktuální zdroj s nejnovějšími poznatky o léčebném režimu při cukrovce II. typu? Jde mi hlavně o aktuální názory na dietu (pacient s nadváhou na hranici obezity) a souvislosti mezi inzulinem, kortizolem a adrenalinem. Může být i AJ, NJ zdroj. Nemám úplně čas na dlouhé vyhledávání a zatím jsem narazila jen na "nízkotučné jogurty-margarín-nejeztevejce". Díky za relevantní tipy mimo obor homeopatik a spol.
|
Evelyn1968,2děti |
|
(10.9.2018 18:19:47) Osobně se léčím 10 let, ale vůbec nechápu, na co se přesně ptáš
|
|
Slída |
|
(10.9.2018 18:42:01) V IKEMu v Praze, probíhaly týdenní terapeutické pobyty. Byla mamka i kamarádka, obě byly moc spokojené, je na to i návazný program třeba na víkend. Obsahovalo to různé přednášky, lékařské prohlídky, sestry radily i po telefonu. Obě ziskaly nejen cenné rady, upravili jim tam medikaci, ale hlavně nemoc pochopily a naučily se o sebe starat.
|
|
anemon |
|
(10.9.2018 19:07:12) Jukni na MUDr Hanu Krejčí a Dr Margit Slimákovou. Prapagují stravu na principu LCHF. Je mi to blízké, muž upravil nadváhu, hypertenzi a hlavně se přestal přejídat (kulantně řečeno) DM II ještě nemá, jen mu bylo pohroženo.
Pokud jde ale o staršího člověka, nejsem si jistá, přechod byl krutý.
|
|
Marta. |
|
(10.9.2018 22:30:08) https://www.rehabilitace.info/zdravotni-pripravky/inzulin-a-zdravi-vse-co-potrebujete-o-inzulinu-vedet/
V článku je vše docela dobře vysvětleno.
|
|
Marika Letní |
|
(11.9.2018 11:05:13) Diabetes nemám. Doufám Ale náhodou jsem narazila na toto. https://youtu.be/da1vvigy5tQ
Je to lékařka. Obezitoložka. Naopak tvrdí, že low fat diet je zásadně špatně. Protože tuk je ve výrobcích nahrazen sacharidy (a chemikáliemi), které ovlivňují krevní cukr na rozdíl od tuku. Ona má údajně skvělé výsledky s low carb diet.
|
Tante Bante |
|
(11.9.2018 12:13:04) Díky moc všem. Jde mi právě o tu nízkosacharidovou dietu. Také mi přišlo, že "light" jídlo je už dost dlouho překonané a najednou všude margarín. Díky moc i za tipy na lékaře. Kdybyste ještě někdo věděl o někom osvědčeném, řekněte.
|
Marta. |
|
(11.9.2018 14:10:35) Tante, tohle jsou taky dobré stránky:
https://www.cukrovka.cz/cukrovka-2
Momentálně máme v rodině cukrovku I. i II. typu.
|
Marta. |
|
(11.9.2018 14:20:30) Nebo stránky České diabetologické společnosti:
http://www.diab.cz/
|
|
|
anemon |
|
(12.9.2018 6:35:35) Tante, přiznám se, že jsem pochybovala. Manžel ale jen kvete, úbytek kil i cm viditelný, TK lepší. A fyzička se vrací.
|
|
Evelyn1968,2děti |
|
(12.9.2018 16:40:39) Vařím podle kuchařek Petra Havlíčka, je to výborné na chuť, vyvážené, zdravé, sedí mi to, hubnu a cukr je stabilní. Pohyb mám 3x týdně + denně chůze (doporučuji). Nějaký šílenosti se nedají držet dlouhodobě, vyzkoušeno na sobě, nakonec se z frustrace přežeru tím, na co mám půl roku chuť a skončím.
Ty odborný věci netuším.
|
anemon |
|
(12.9.2018 22:48:34) Evelin - někdo se umí vyhnout potravinám, které mu škodí, někdo ne.
Jsem celiak, lepek prostě nejím, škodí mi, tečka. Dělá to tak většina celiaků. Diabetikům II typu vadí hyperglykemie, proč si většina z nich přesto způsobuje, je mi záhadou.
|
anemon |
|
(12.9.2018 22:58:47) A to nemyslím, nijak zle, vídám to v rodině i u známých - to nesmím, ale stejně si dají. Ev. se pak vylepší větší dávkou Inzulínu.
Na mě koukají jak na mimozemšťana, že roky nejím, co “nesmím”
Ale třeba na tom budu za pár let stejně, mám vysokou rodinnou zátěž.
|
Evelyn1968,2děti |
|
(13.9.2018 7:11:07) Anemon, to nemyslím, když někdo léta jí bůček, tak ho během týdne nepředěláš na milovníka tofu. Ale najít si vlastní cestu, jak si neškodit a přitom si pochutnat, místo bůčku třeba 95% šunku apod. nahradit to podobným, sladký si dát jen před sportem. Ne se snažit překopat jídelníček na pro mě nechutný věci a pak trpět.
Určitě si i při svojí dietě najdeš oblíbené chutě.
|
Evelyn1968,2děti |
|
(13.9.2018 7:15:53) A ještě významný rozdíl, když má někdo třeba žlučník a něco sní, co nemá, tak mu je blbě, diabetik to většinou na sobě vůbec nepozná, pokud si zrovna neodebírá glykemii, většina lidí cukrovku ani nepozná, nemá žádné potíže, tím je to horší, člověk m pocit, že je zdravej, škodí to skrytě.
|
|
|
|
|
|
|
|
|