kysnutá knedla |
|
(29.9.2018 22:55:41) Idem si znovu pre radu. Stále nemám úplne jasno v tom, aká bude moja kuchyňa, potrebujem sa odpichnúť od veľmi doležitej veci, a tou je pracovná doska.
V tejto "starej" kuchyni máme prírodný kámeň, som s ním 100% ne spokojná (ak teda nepočítam chlad, keď si na linku s bosými nohami vylezie batoľa...).
Do novej kuchyne som uvažovala o umelom/technickom "kameni", avšak po prečítaní niektorých recenzií sa v tom začínam strácať ešte viac. Mňa neuspokojí veta "..jednoduše opravitelný". Ja nechcem nič opravovať, nechcem si dávať pozor, chcem sa v kuchyni uvoľniť! Takže moja otázka je - máte niektorá iný povrch než je prírodný kameň a zároveň by ste boli ní úplne nadšené, a to aj po rokoch? Corian, technistone, polystone... a x ďalších a ja chcem vedieť, či je medzi nimi taký, ktorý nepotrebuje absolútne žiadnu údržbu?
U prírodného kameňa ma obmedzuje výber farieb, a to je vlastne dovod, prečo pokukujem po náhrade.
|
x x |
|
(30.9.2018 7:29:39) Ahoj, mám v kuchyni technistone skoro 3 roky, barva brilliant black a jsem moc spokojená. Oprava zatím žádná nutná nebyla. Co musím říct, že odstavit na něj přímo rozžhavenou pánvičku nemůžu, udělal se tam takový matnější duch, ale po pár měsících používání už skoro zmizel. To byl takový zkrat, jinak tak nějak automaticky stejně odkládám na prkýnko. Krájet se na tom taky dá přímo, ale zase, kdo by si tupil nože. Líbí se mi i barva s takovými maličkými třpytkami v kombinaci s bílým leskem, je to takové nadčasové a člověk se může vyřádit v doplňcích. Je fakt, že na černé ne víc vidět prach a nečistoty, ale mně to nevadí, vždycky ten vodní kámen atd. vezmu jednou týdně pulirapidem a je pořád jako nová. Zatím mi na něj nic nespadlo, asi jsem šikovná, takže o pevnosti nemůžu říct. Spíš jsem si zničila varnou desku, měla jsem bezrámečkovou a uštípla jsem si rožek, ale už mám Bosch indukci vlajkovou loď s displejem a jsem moc spokojená. Nakonec krom lednice jsme vybavili vše Boschem a je to naprosto bezporuchové.
|
x x |
|
(30.9.2018 7:31:43) Jinak abych pravdu řekla, mě ta možnost opravy docela uklidňuje, že kdybych byla fakt hodně šikovná a něco zásadního tomu udělala, tak to není konečná, přece jen to není zadarmo, nás stála 70 000 a to máme tloušťku 2 cm. Jo a určitě doporučuji zabudovaný dřez pod povrch, to si nemůžu vynachválit.
|
|
kysnutá knedla |
|
(30.9.2018 9:36:16) Žubka, neznie to zle, ale je fakt, že moj prírodný kameň mám 13 rokov a je vždy ako nový - a to tam dávam veci rovno zo sporáku/rúry. V podstate len ten vzhľad. Je síce pekný, ale nie je tam taký výber ako u technického, že.. Ešte uvidím. Zapustený drez pod dosku chcem určite, ale ešte si musím overiť, či nehrozí riziko odlepenia (MM mi tým hrozí).
|
amyklas |
|
(30.9.2018 10:33:37) Odlepení myslím nehrozí, máme dřez pod deskou (žula) a jakoby leží na příčkách, které zpevňují horní část skříňky, nemá kam spadnout.
|
|
x x |
|
(30.9.2018 11:39:15) No tak otázka je, jestli Ti jde o design nebo o praktičnost, mě nijak neomezuje že dávám věci z trouby na prkýnko. Jinak je pořád jako nový a navíc skvěle vypadá.
|
|
Kristiána. |
|
(30.9.2018 13:13:40) Loni jsem renovovala po 20 letech kuchyň, měla jsem žulovou desku (byla stále jako nová) a nerez dřez, maximální spokojenost. Desku jsme vybírali přímo u kameníka. No a já se blbec nechala přemluvit do umělého kamene, v kuchyňském studiu mě přesvědčili, že teď už je umělý kámen srovnatelný s pravým, ale on není. Sice mám teď ultra moderní kuchyň, ale uklízet jí po vaření je utrpení. Byli jsme zvyklí položit horké přímo na linku a teď to nejde. No a to nemluvím o černém dřezu a baterií.
|
kysnutá knedla |
|
(30.9.2018 20:19:24) "No a to nemluvím o černém dřezu a baterií."
Máš čierny granit? A? nedoporučuješ?
|
|
|
|
|
x x |
|
(30.9.2018 7:33:27) Jo a poslední věc, ten povrch je takový příjemný na omak, není to takové studené jako přírodní kámen, je to omakově takové plastické, nebo jak to říct, dělá to fyzicky dobře při dotyku, za což jsem ráda.
|
|
libik |
|
(30.9.2018 9:15:16) Svynka, vidím to tak, že utírat se musí každá
hezkou neděli
|
K_at |
|
(30.9.2018 9:30:58) Libiku, asi tak. Jinak Svynko, batole roste, takze jestli ho studi do nozicek, muze byt fuk, za chvilku tam nepoleze. Osobne bych uvitala neco, na cem nebudou videt treba dirky po spadlem nozi, skrabance, idealne - na co lze polozit horkej hrnec. Ale co to je, to nevim.
|
|
kysnutá knedla |
|
(30.9.2018 9:40:01) libik, ale tu vobec nejde o utieranie, ale o to, že sa nechcem dosky "báť", chcem tam čokoľvek položiť a neriešiť, či to nenechá stopu. Nechcem to opravovať, brúsiť, používať špec.prostriedky. Prosto chcem to moje slúženie tam aspoň trochu zredukovať
Aj Tebe peknú nedeľu prajem
|
luthienka |
|
(30.9.2018 10:06:26) Tak to podle me bohužel umí jen kamen. V těch litých deskách je pryskyřice ( různý poměr), která se teplem muže poškodit.
Ja mám zulu- barevný výběr byl bohatý, deska je vylestena a ničím speciálním ji neudrzuju. Krajim na ni, stavím na ni hrnce...
|
kysnutá knedla |
|
(30.9.2018 11:36:43) "Tak to podle me bohužel umí jen kamen. V těch litých deskách je pryskyřice ( různý poměr), která se teplem muže poškodit."
luthienka, áno, asi som chcela počuť niečo iné, ale je to presne takto. Na 99% pojdem zase do prírodného, to je jediná istota.
|
luthienka |
|
(1.10.2018 18:59:06) Tak zkus vybrat velkého dovozce kamene, at mas výběr... Ja vybírala z obrovských desek tu část, která měla nejhezčí kresbu.
|
|
|
|
|
|
77kraska |
|
(30.9.2018 9:57:41) hlavne at si nikdo nedava drevenou pracovni desku....my ji mame na chalupe a furt po sobe rveme, kdo udelal tenhle flek a kdo tenhle :-(
|
kysnutá knedla |
|
(30.9.2018 11:38:27) 77kraska, drevená masívna doska je jednoznačne najkrajšia, a ak by nebola tak málo odolná, tak určite si ju vyberiem. S ťažkým srdcom sa lúčim s predstavou s krásnou drevenou doskou. Musím si tú "drevenú potrebu" vynahradiť inak (jedál. stol).
|
Rozállie |
|
(30.9.2018 15:50:56) Nechci tě ukecávat, ale když se ti ta dřevěná líbí ... Nevím, o jakých flecích píše Sedmi, my na naší dřevěné nádheře nic takového nemáme Je fakt, že si člověk musí dávat trochu pozor, ale nijak dramaticky, že by nás to omezovalo, to opravdu ne. Pravda je, že jsme na ni přecházeli z nějaké děsivé dřevotřísky v paneláku, takže jsme byli zvyklí používat prkýnka. I když si děti na ní občas něco ukrojí, nebo postaví horký kastrol, vypadá i po těch letech pořád hodně dobře Ne jako nová, ale to u dřevěné desky není účelem, že - čím starší, tím hezčí Ale stárne tak pěkně rovnoměrně, Možná záleží, co je to za dřevo - rozžhavená pánev nám dělá kola jen na jednom z x prkýnek, takže předpokládám, že by vydržela i ta deska. Jediné, co mě napadá, je nějaké ovoce, ale i když se stalo, že zůstal flek, za pár dní zmizel. Si to rozmysli, je fakt krásná
|
kysnutá knedla |
|
(30.9.2018 20:21:39) tý jo, Rozálie! Neštvi ma! Prosím, nech sa čím skor ozve niekto, kto bude strašne nadávať na drevo!!!
|
|
77kraska |
|
(30.9.2018 20:50:42) Rozalie, ja taky pouzivam prkenka, ale staci tam neco ukapnout (treba stavu z ovoce, zeleniny) a uz je tam flek a drhnu a drhnu.....nastesti je to jen na chalupe, doma bych se zblaznila.....ale nevim presne, co to je za desku, delala ji firma, se kterou komunikoval partner....ja bych ji nechala patinu, fleky apod., po case bych to obrousila a navoskovala, ale partner ma predstavu, ze to musi byt stale jako nove, holt nikdy v zivote nic nevaril, jen kafe
urcite bych na ni nekrajela, jsem zvykla na prkenka, ale obcas neco odlozit musim....a vadi mi podkladat neco pod horke hrnce, doma na stare desce z umeleho kamene klidne polozim horky plech a nic....jo a na ostatni plotynky to pokladat nemuzu, pac je tam indukce a ta zacne blikat, coz mi vadi (indukci to asi nevadi, ale mne jo)
|
|
|
|
|
|