troposfera36 |
|
(31.7.2019 19:22:06) Mam touhu omezit nasi spotrebu masa. Ale co varite? Ja tocim zeleninove “rizoto “, ruzne zeleninove karbanatky, spagety s brokolicovou smetanovou omackou, es spenatem, macaroni cheese. Co ale dal ? Mate nejake skvele recepty co vsichni miluji?
|
luthienka |
|
(31.7.2019 19:36:45) U nás frčí: fazolky na smetaně a brambor, koprovka, houbovka ( dá se i Křenová a okurkova Smetanova omáčka). Na jaře chřest na spoustu způsobu. Jinak celoročně je oblíbená zelenina ( mrkev, květák, fazolky, hrasek, brokolice) v páře a Holandska omáčka, dušená mrkev a rozpek, vege pizza, tortily, kuskusove, bulgurove a těstovinove saláty, grilovaný sýr, dušená čočka ( nejraději červená) s kořenovou a rajčaty. Ryze jako italské rizoto ( rizi bizi nebo s chřestem nebo jen safranove) nebo paella. Daji se dělat i slané palačinky s naplní sýrů, zeleniny a bylinek nebo různé quiche. Za chvíli si možná vzpomenu více.
|
troposfera36 |
|
(31.7.2019 19:48:53) Dusenou mrkev mam ja moc rada, bohuzel jsem sama.
Huste polivky delam, ale ji je jen jedno dite.
|
|
|
margotka78 alias shit-roller |
|
(31.7.2019 19:38:26) Teď je třeba hodně cukety. Dělám cuketu s trochou cibulky, česneku, hub a marinovaným tofu, případně se dá třeba přidat mrazený listový špenát. Zaleju smetanou a nachutím ( mám speciální směs z 9 druhů koření). Uvařím těstoviny, promíchám. No a pak někdy kupuji speciální bezmase steaky, čočkové karbanátky, aj. Koukni do chlaďáku v nějaké zdravé výživě.
|
|
Žžena |
|
(31.7.2019 19:38:35) Vege lasagne, s červenou omáčkou nebo se špenátem. Luštěniny - červená čočka po bulharsku. Nebo husté polévky (čočková, fazolová). Zapečené těstoviny se zeleninou, smetanou a nivou. Smažený květák, celer, kedlubny, patizony, brokolice, žampiony (myšleno v trojobalu). Zelenina upečená v troubě (čtvrtky mrkví, žampionů, papriky, hranolky z celeru, dýně apod.) s grilovaným hermelínem, nebo třeba jen s dipem ze zakysanky, jogurtu a koření. Plněné žampiony.
|
luthienka |
|
(31.7.2019 19:51:44) Plnit se daji rajčata ( napr kuskusem s bylinkami) nebo papriky ( Balkánem). Taky se dá naplnit lilek ( směs rajčata a mozzarella).
|
Žžena |
|
(31.7.2019 19:53:49) I cuketa se dá plnit ("lodičky"). A brambory taky (vydlabaný).
|
|
troposfera36 |
|
(31.7.2019 19:57:08) A cim plnite? Tim kuskusem? A s cim ?
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(31.7.2019 19:58:38) Žampiony nakrájenýma nožkama a sýrem, třeba hermelínem.
|
troposfera36 |
|
(31.7.2019 20:05:30) Je to je dobry napad, to zkusim.
|
|
|
Žžena |
|
(31.7.2019 20:00:55) Záleží na preferencích. Jestli jíte sojovy maso, tak existuje granulát, kterej použiješ jako bys použila mletý maso. Jinak můžeš použít taky nějakou zeleninu, ten kus kus, sýr, bylinky... podle chuti. A nebo si třeba projdi jídelák nějaké vege restaurace, třeba tam najdeš taky inspiraci.
|
|
luthienka |
|
(31.7.2019 23:20:05) Plním tím, co je doma. Kuskus s balkánem a bylinkami a trochou oleje, nebo ricotou s mladou cibulkou nebo červenou čočkou s ančovičkou a parmezánem. Nebo jde vařený rozmačkaný brambor s vajíčkem, sýrem a bylinkami.Když budeš googlit recepty, najdeš spoustu nspirace.
|
|
|
|
|
sovice |
|
(31.7.2019 19:48:33) Milujeme pečené brambory s mlékem. Čočku. Volské oko. Halušky. Bramboráky. Zelňačku. A v horku studené saláty.
|
|
-Velšice- |
|
(31.7.2019 20:04:51) Palacinky plnene spenatem, spenatove lasagne, "gulasova" polevka z hlivy, leco bez klobasy, kvetakovy mozecek, knedliky s vajickem, br.knedlik se spenatem a volskym okem, ruzne grilovane syry, spagety se syrovou omackou, plnene zampionove hlavy syrem, hribkove rizoto, pak vsechny mozne polevky, salaty a lusteniny, i kdyz ty u nas nejedou.
|
|
margotka78 alias shit-roller |
|
(31.7.2019 20:22:55) Nebo noky se špenátovou smetanovou omáčkou s nivou. ( trochu cibulky rozpálím na oleji, přidám natrhanou nivu, míchám do rozpuštění, dále pak listový špenát, trochu taveného sýru, až se špenát rozpustí, tak zaliju smetanou). Noky kupuju, ale dají se udělat. Obměna se dá udělat místo špenátu brokolici.
|
|
Anadar |
|
(31.7.2019 21:48:19) Kukuřičná kaše naslano posypaná strouhaným balkánem a zakysanou smetanou. Zaprazena polévka kminova s kostickami smazeneho chleba. Cuketovo-mrkvove placičky Květákové placičky ...
|
|
Lefff |
|
(31.7.2019 21:51:59) Vařím pár jídel, která chutnají především mně a manželovi, děti jsou dost masožravé, ale většinou se chytí následující:
- Pečené pálivé papriky plněné bramborákovým těstem - pečená brambora s dresinkem ze zakysané smetany, česneku a bylinek - dušená brokolice zasněžená sýrem (je to paradox, ale tohle je jedno z mála jídel, které milují všechny moje děti) - cuketové bramboráčky - špagety s lilkem a cuketou - kuskus se zeleninou
Dneska jsem neměla náladu stát dlouho u plotny, tak jsem jen uvařila Barilla špagety, zamíchala do nich pesto alla Genovese, zasněžila parmezánem a přidala pár cherry rajčátek. Nezbylo
|
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(1.8.2019 8:24:34) u nás jsou oblíbené slané koláče (na způsob quiche) - křehké těsto, předpečené naslepo v koláčové formě, na to náplň a zalít smetanou s rozšlehaným vejcem (můj poměr je 2-3 vejce na jednu smetanu) - náplň je podle chuti, základ bývá cibulka do sklovata a na ni třeba listový špenát, mangold, kapusta nebo jen pórek... lze přidat slaninu, ale nemusí být... nebo na předpečené těsto rovnou sýry (niva nebo hermelín nebo gouda), případně chřest, baby zelenina... a kořením podle náplně, klasika bývá špetka muškátu a pepř...
|
|
Lenka Pražanda |
|
(1.8.2019 9:11:42) Teď v létě je sezóna na ovoce a zeleninu, takže ovocné knedlíky, lečo, ratatouille, zapečené brambory, grilovaná zelenina, zeleninové a bramborové placky, kukuřice s bramborem, těstoviny s pestem...těch jídel je plno. Není třeba vymýšlet něco extra. Já si hodím na pánvičku jakoukoliv zeleninu. Nebo do trouby. Třeba kořenovou zeleninu ochutit jako svíčkovou a k tomu opečené brambory
|
|
sally |
|
(1.8.2019 20:07:57) Moje masožravá rodina miluje květák zapečený s bramborem a smetanou... vrstva brambor, posolit, okmínovat, vrstva květáku, vrstva sýra, vrstva brambor, posolit, okmínovat, zapéct do měkka a nakonec zalít smetanou.
Bramboračku, nebo kulajdu si zasypáváme sýrem. Vůbec hodně používáme sýr do polévek a máme je pak jako hlavní jídlo.
Čočku - jen uvařím a pak do ní vmíchám smaženou cibulku.
Saláty - když jsou se sýrem (např. feta) a / nebo vejcem, tak taky hodně zasytí.
|
|
|