Sněhulka a sněhuláčci |
|
(19.9.2019 13:49:57) Na čem vaříte, aby to bylo OPRAVDU nepřilnavé, a přitom zdravotně nezávadné? Řešíte při nákupu nového nádobí, z jakého materiálu je vnitřní povrch?
Naznala jsem, že nastal čas obnovit trochu náš "nádobový park", a nějak vlastně vůbec nevím, jestli věřit internetu a méně známým značkám. A vlastně i těm známým. O nepřilnavosti všech možných povrchů a následně jejich škodlivosti při tepelné úpravě jídla je toho psáno spousta... kde je pravda? Nechci si koupit něco "z číny", z čeho pak bude celá rodina denně jíst karcinogeny či jiná toxická svinstva.
|
Monika |
|
(19.9.2019 16:24:46) Čemu říkáš "opravdu nepřilnavé"? Mám tak nějak pocit, že ke všemu za určitých podmínek něco přilne Používáme nerez hrnce, jednu pánev mám keramickou, ty ostatní ani nevím přesně, co je to za materiál.
|
|
Pole levandulové |
|
(19.9.2019 16:39:51) Tak to jsem taky zvědavá, jestli se něco kloudného dozvíš, já po tom pátrám už déle a zatím jsem na níc nepřišla, aby to opravdu fungovalo bez tuku, nepřilnavě, nebylo to toxické a vydrželo to déle než rok.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(19.9.2019 18:35:58) Myslím, že nic takovýho neexistuje. Používám nejvíc nerez s smalt a nepřilnavý to není.
|
Pole levandulové |
|
(19.9.2019 19:08:13) Obávám se, že máš pravdu. Mám sice momentálně něco nepřilnavýho, údajně bez PFOA a čehosi dalšího, ale po roce se tomu na indukci začlo vlnit dno, tak zas musím vymyslet, co koupit jinýho.
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(20.9.2019 13:11:15) Pole, tak na indukci zvlněný dno až tak nevadí, když se teplo indukuje až v nádobě.
Jinak žádnej nepřilnavej zázrak taky neznám, podle mého je jedna nepřilnavá pánev v kuchyni fajn (vejce, ryby, BL věci a choulostivé věci obecně), ale ať je z jakékoli kategorie, za dva roky je po ní.
|
|
|
|
|
borový.les |
|
(20.9.2019 9:39:10) Používáme keramické bílé pánve od Tefalu, nějakou dobu vydrží relativně nepřilnavé.
|
|
Len |
|
(20.9.2019 9:50:17) Pouzivam keramicke povrchy. Zbavili jsme se teflonu a jinych podobnych povrchu, kdyz jsme poridili papoucha. Papousci uhynou i malym mnozstvim tehle vyparu, keramika nic nevypousti. Na peceni mam keramiku a smalt.
|
|
Vítr z hor |
|
(20.9.2019 16:54:44) Mam keramiku, i po letech funguje. Ale fakt nevim, jestli to stoji za to. Krome toho mam litinu a nerez, vse vyrobeno ve Francii nebo v USA - s jedinou vyjimkou (nerezovy hrnec, ale Francouzi teto znacky prisahaji na holy pupek, ze si to v te Cine ohlidaji). Naucila jsem se varit tak, ze se to proste moc nelepi.
|
holkamodroočka |
|
(21.9.2019 18:48:27) Co máš za značky?
|
|
|
Tarka |
|
(22.9.2019 20:08:14) Já mám nejlepší pánev, kterou jsem kdy v životě měla, 28 cm, 10 cm výška + mají k ní i poklici, je trochu těžší, má silné dno a je naprosto skvělá včetně snadné údržby, nemusí se drhnout. Tím, že je pánev vysoká v ní děláme běžně i hlavní jídlo, třeba guláš, rizoto atd. Fakt úžasná. Kam se na ni hrabou tzv. nepřilnavé keramické povrchy. Mám keramickou desku, když se pánev nahřeje, tak pak stáhnu teplotu a materiál dlouho udrží teplo. https://www.tescoma.cz/panev-i-premium-stone-28-cm Stejný materiál v řadě Stone Legend má i Delimano.cz, mají celou celé sady tohoto nádobí.
|
A. Andrs |
|
(25.9.2019 9:23:14) Keramicky povrch je nepřilnavý a zdravotně nezávazný. Pánev vydrží tak rok nebo rok a pul, pak je potřeba koupit nová.
|
A. Andrs |
|
(25.9.2019 9:24:17) ve spojitosti s indukcí, to jsem zapomněla napsat
|
|
|
|
|