Kudla2 |
|
(25.10.2019 8:08:53) Pomoc!
Jídlo uložený v mrazáku nám po čase chytá takovej divnej "čuch", možná víte, co myslím, prostě "smrádek mrazáku".
Při tepelné úpravě se to zčásti ztratí, jídlo se tím úplně neznehodnotí, ale nepříjemný to je.
Nemáte někdo nějakou vychytávku, jak se toho zbavit? Myslela jsem, že když budu skladovaný věci důsledně uzavírat do obalů, co se neroztrhnou, že se mi to podaří aspoň trochu eliminovat, ale dneska jsem otevřela mražený třešně, který jsem schválně dala do silnýho pytlíku a pevně zagumičkovala, a bylo to tam zas.
Díky předem.
|
Monika |
|
(25.10.2019 9:05:48) Neznám "smrádek z mrazáku", resp. dovedu si představit, že mrazák vydává nějaké "vůně" , ale ne, že by byly pak cítit ze zabaleného jídla. Některé jídlo po rozmražení jinak chutná (prostě "jako když to bylo zmražené"), ale čichem to nevnímám. Cítí ten "smrad" z třešní ještě někdo jiný než ty? Není to nějaká psychika a nebo tedy rozdíly v ostrosti čichu mezi jednotlivými osobami? Jinak do ledniček se dřív snaž už z výroby dávaly takové "absorbenty pachů" (plastová krabička s dírkami, ve které bylo "něco"), počítám, že něco takového stále existuje, ale jestli to funguje v - 18 stupňů Celsia, to netuším ... My máme v mrazáku celkem bordel, ale necítím z něj nic ...
|
Marika Letní |
|
(25.10.2019 9:22:45) Jako Monika, neznám zápach z mrazáku. Že to nevoní jako čerstvé, tak to holt je. Ale nic odpudivého necítím. Napadl mě také absorbent pachu do lednice.
|
|
|
Girili |
|
(25.10.2019 11:46:47) Taky to neznám. Zkusila bych mrazák odmrazit, vymýt octem a pak tam dát také něco na absorbování pachu.
|
|
Žžena |
|
(25.10.2019 12:30:47) Já smrad z mražaku znám. Nesmrdí ten mražák, ale sladký věci prostě načichnou od zeleniny a spol.
|
|
Červená malina |
|
(25.10.2019 15:42:46) Vím přesně,co myslíš. Kdysi jsme taky řešili. Poradil mi opravář ledničky. Prý tam kvasí to ovoce a zelenina, i když jsou zmražené. Nám takto byly cítit švestky a papriky. Načichnul nám o toho celý zásobník ledu a led měl pak takovou divnou pachuť. Bohužel prý pytlíky nestačí. Nikdy tak dokonale netěsní. Vyřešili jsme to nákupem vzduchotěsných dóz od Tescomy. Takže ovoce a papriky dávám poze do nich. Od té doby se to nestalo. Třeba hranolky, kukuřice ani jiná zelenina nesmrdí. Ty mám v kupovaných sáčcích s klipsem.
|
Kudla2 |
|
(26.10.2019 19:04:40) Díky všem, budeme tedy asi muset zkusit něco pevnějšího než ty pytlíky.
|
|
|
|