(30.11.2019 8:33:23) Přemýšlíme nad novým mlýnkem na kávu. Všude jsme samozřejmě našli, že mlecí kameny jsou lepší, ale nikde jsem nenašla, jestli ten rozdíl je patrný i v případě toho klasického českého turka?
(30.11.2019 10:47:41) Měla jsem mlýnek tříštivý i s mlecími kameny a tříštivý se hodí spíš do kávovarů nebo konvic se stlačováním, mele dost nahrubo a pokud se člověk snaží delším mletím o jemnou kávu, spálí se mu. Mlýnek s kameny je "prosypávací", tj. člověk nastaví požadovanou hrubost/jemnost a má požadovaný výsledek. - Na "turka" jedině ten s kameny.
(30.11.2019 14:08:11) Rozhodne je to rozdíl. U kovových nožů se káva zahřívá a ma přepálenou chuť. My máme mlýnek Catler - ale značka se nějak přejmenovala... ale byl dost drahy( 5000,-). Máme ho už 7 let a zatím ( ťuk tuk ) bez poruchy.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.