Evžíček |
|
(22.4.2020 12:29:03) Ahoj, manžel má absťák, miluje kukuřičnou polévku z UGA......poradíte mi, jak mu ji uvařit, chudinkovi mlsnýmu 😜😜😜
|
Rozalie |
|
(22.4.2020 12:48:09) na palladium blog je recept. prekopiruju :)
VAŘÍME FAKT OSTROU POLÉVKU S UGO SALATERIÍ
Podaří se vám připravit kukuřičnou polévku s chilli stejně chutně jako v UGO Salaterii či Freshbaru? Vyzkoušejte! Zde pro vás máme zdravý recept.
Suroviny na litr polévky (4 porce)
3 lžíce oleje 1/2 bílé cibule sáček mražené kukuřice (zrn) 350–450g 1 větší brambora 1 dcl 10% smetany na vaření stroužek česneku 3 stonky bazalky s listy čajová lžička soli špetka mletého černého pepře sušené mleté chilli čerstvé chilli papričky (podle chuti) voda V hrnci nechte rozehřát olej, dozlatova osmahněte nahrubo nakrájenou cibuli, přihoďte nasekaný česnek, nakrájené chilli papričky a ještě krátce restujte. Přidejte kukuřici, sůl, pepř a vše zalijte vodou tak, aby byly suroviny 1 cm pod hladinou. Vařte do úplného změknutí. Po uvaření přidejte bazalku a smetanu a vše rozmixujte dohladka. Nakonec otestujte pálivost, polévka by měla být lehce pikantní. Pokud je potřeba (papričky někdy pálí více, jindy méně), dochuťte sušeným mletým chilli. Těsně před podáváním ještě zkontrolujte konzistenci – polévka by měla být hustá, jemná a krémová (je-li to nutné, lehce nařeďte vroucí vodou). Dobrou chuť!
|
Evžíček |
|
(22.4.2020 13:04:49) Jsi skvělá, moc děkuji
|
|
Vítr z hor |
|
(22.4.2020 14:10:31) Neunesla jsem pohled na tvuj recept, takze uz mam uvareno na zitra. Je vyborna
|
|
|
|