Půlka psa |
|
(15.1.2021 8:38:46) Mnoho krásných tvarů a nesmrtelnou kvalitu má Nordic ware, ale stojí teda většinou cca 1500.
https://www.mall.cz/znacka/nordic-ware?o=price
|
neznámá |
|
(15.1.2021 8:47:44) Nordic Ware je teflonový, ne? Já po nich pokukuji už dlouho, tvary krásný, ale ta nepřilnavá vrstva mě odrazuje, teflon vždycky nějak zničím.
Mám tady po bůhví kolikáté prapra... dvě staré kameninové formy. Puvodně jako dekorace, pořídila jsem silikon, ten se moc neujal a nakonec peču v té staré kamenině.
|
A. Andrs |
|
(15.1.2021 8:51:08) teflon uz nahrazuji jinymi povrchy kvuli zdravotni zavadnosti teflonu
|
Koníček mořský |
|
(15.1.2021 8:58:51) Teflon mi je mým geniálním selským rozumem podezřelej od začátku. K srdci mi nepřirostl, jak ten silikon.
|
|
Fern |
|
(15.1.2021 10:03:50) Přesně tak,teflon na vaření či pečení ani náhodou, vyhodila jsem tefl. Pánve a nahradila těmi s keramickym Povrchem
|
daba+holčička |
|
(15.1.2021 10:13:45) Když mě ty keramický začaly vždycky děsně brzo lepit
|
|
|
|
Půlka psa |
|
(15.1.2021 8:59:06) Je, ale zakladatelce to asi nevadí, když měla tu původní taky teflonovou. Mají ji teda už mnoho let naši. My máme silikon, což teda taky není nic moc, ale zase se nemusí vymazávat.
|
A. Andrs |
|
(15.1.2021 9:04:09) silikon asi zavadny neni kdyz ho davaji i do lidskeho tela, nevim zda muze byt nejaky "cinsky", ktery zavadny je...
|
Půlka psa |
|
(15.1.2021 9:06:06) S naším použitím 1x ročně to asi nějak dáme. Jinak jedeme výhradně v muffinech a ty jsou oddělené od formy papírem.
|
TaJ |
|
(15.1.2021 9:08:55) Půlko, tak to jo...my ji pečeme třeba každý měsíc až dva...
|
|
|
TaJ |
|
(15.1.2021 9:07:14) ToAr, mně jsou třeba ty silikonové věci na pečení podezřelé už jenom těmi barvami, které to často mívá, plus nemám ráda ten materiál na dotek...mám tu i silikonový vál na pečení, jako super, že se dá stočit, nezabere to místo, ale stejně je mi ten materiál nesympatický...dostali jsme ho od někoho jako dárek, navíc červený...nějak to ve mně nevzbuzuje důvěru a vytahuju radši klasický dřevěný, nebo větší prkénko
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(15.1.2021 9:19:36) tak mě okouzlily silikonové formičky na ořechy, po posledním předvánočním boji s polámanými kousky z ořechů i pracen, jsem koupila silikon a fakt super, všechno šlo výborně ven, ani to nesmrdělo, přece jen cukroví je v troubě jen chvilku na bábovku ale silikon ráda nemám, mám pocit, že je to jakoby málo upečené, chybí mi ta kůrčička takže za mne vede forma litinová od tchýně (po její babičce), je teda strašně těžká a je veliká, ale je nádherná a dokonale funkční... a pak mám nějakou plechovou teflonovou z ikea, takovou menší hvězdičku a ta je taky výborná, jak na pečení, tak pak vyklápění a tu teda mám otestovanou i na pečení sekané mám i maličkou keramickou, ale z té mi často nejde vyklopit, má spoustu drobných záhybů a já jsem líná pekařka, takže nevymazávám, ale stříkám sprejem a holt nejsem dost důkladná
|
TaJ |
|
(15.1.2021 9:25:51) Rose, na pracny máme hromadu těch klasických plechových formiček ještě od babiček, ale vyklápět jdou úplně samy...máme od jedné babičky dobrou radu, že když se do toho těsta místo části másla přidá trošku sádla, tak jsou krásně vláčné a vyklopí se úplně samy...a zatím to funguje... akorát, že moje babička do těch plechových formiček dělala i domácí čokoládu a vždycky se jí to krásně vyklopilo, mně se to zatím nepodařilo, tak jsem dělala čokoládu třeba do nějakých schovaných vnitřků od bonboniér, nebo adventních kalendářů apod...ale teď už ji nedělám, u nás to doma už nikdo nechce...ani mně už to nechutná tolik, jako v dětství...
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(15.1.2021 9:37:09) tinko, já normálně taky používám ty staré (i nové) plechové formičky, recepty, postupy i formičky léta neměním, vždycky to jde vyklopit dokonale, mám max jeden dva zlomené kousky, obvykle z obalování než z vyklápění, ale tentokrát fakt nejméně 2/3 jsem z formiček nedostala, musela jsem to dloubat jehlou - i jsem tu zakládala téma, nechápu doteď, v čem byl problém (mám teda novou troubu, ale ostatní cukroví bylo ok) a protože v lednici mi zbývalo ještě pořád těsto na pracny i ořechy, došla jsem si pro ten silikon... a popravdě asi dokoupím ještě další silikon, aby se dalo plnit péct rychleji -z jedné formy je 40 ořechů, takže klidně ještě 3, ať můžu péct a manžel zároveň plnit
|
Koníček mořský |
|
(15.1.2021 9:52:04) Já si strašně nerada komplikuju život, takže zásadně nepeču cukroví, který by mi ho komplikovat mohlo. Což jsou pracny, košíčky, ořechy, A místo vánočky peču vánoční bochánek neboli mazanec, protože si nechci komplikovat vánoční život nějakým komplikovaným zaplétáním. Když se to nakrájí, vypadá vše stejně. Snědený taky.
|
TaJ |
|
(15.1.2021 10:22:00) Koníčku a ty pracny třeba my máme všichni rádi, takže nám to za nějakou tu práci stojí...vánočku zaplétám, letos jsem poprvé zkusila zaplést z 5 pramenů, bylo to za chviličku hotové, nerozlezla se, nespadla...i když v minulých letech jsem taky udělala třeba pak už jen bochánek, ale to až když jsem během svátků pekla třeba druhou, nebo třetí vánočku a už se mi to nechtělo plést, ty tři patra...teď z těch 5 bych ji klidně i upletla...přece jen mazanec budeme péct za chvíli na Velikonoce
|
Koníček mořský |
|
(15.1.2021 10:41:45) Taj , já hodně vzpomínám na košíčky s ořechovou náplní, co pekla moje mamka. Ale taky si vzpomínám, že se u toho trošku "vztekala", když se jí nedařilo je vyklepnout a rozbíjely se. Takže je raději nedělám. A třeba pracny nebo ořechy si někdy dám u někoho na návštěvě. Ať se vzteká za mě.
My máme sladké rádi, ale považujeme ho za takový jídelní luxus a nadbytečnost a podle toho s ním zacházíme. Jíme ho rádi, ale občas. Tvrdým odříkacím výcvikem jsme docílili toho, že sladké často k životu nepotřebujeme. Ale když, tak si ho s rozkoší užíváme.
|
TaJ |
|
(15.1.2021 10:51:29) Koníčku, tak to jo...my máme na pracny recept od babičky, vyklápějí se téměř samy, prostě stačí malinko klepnout a vyklouznou ven hned...ale já třeba zase nedělám vosí hnízda, protože ty mi připadají moc pracná a sice si je rádi u někoho dáme, ale zase až tolik po nich neprahneme... A sladké teda milujeme všichni, naštěstí po něm netloustneme, tak si ho nemusíme ani odříkat...my jíme prostě od všeho něco, ale je fakt, že když tady kolikrát čtu, tak máme asi menší porce obecně všeho jídla, než bývá průměr...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|