K_at |
|
(7.3.2021 13:01:12) Dala jsem dělat kroupy, zatím jen s kořením. A přemýšlím, co dál. Jestli v průběhu přidat další ingredience nebo dodělat potom zvlášť.... Nápady a zkušenosti?
|
Kaipa |
|
(7.3.2021 13:10:34) Pomalý hrnec nevlastním a kroupy nejím, ale tak asi záleží na tom, co chceš uvařit, ne?
|
K_at |
|
(7.3.2021 13:12:44) Kaipo, a proč mi to píšeš? Abys něco napsala?
|
Kaipa |
|
(7.3.2021 14:06:49) Kat, proč? Přišlo mi z tvého dotazu, že vlastně nevíš, co vaříš. Tak bych se od toho odpíchla. Ale zřejmě jsem se spletla, víš co, nevíš jak. Tak sorry.
A teď koukám, že Bouřka má stejný dojem.
|
|
|
|
Bouřka |
|
(7.3.2021 13:57:18) No a co chceš z těch krup dělat? To je asi nejpodstatnější. Jestli polívku, tak přidej další, jinak bych spíš slila a pokračovala vedle.
|
K_at |
|
(7.3.2021 14:28:59) Bouřko, děkuji. Spíš asi něco na způsob rizota. A kroupy jsem vařila naposledy asi před 20 lety. Ani nevím, jak se v tom pomalém hrnci budou dlouho dělat. Máš nějaký vyzkoušený recept z krup???
|
Bouřka |
|
(7.3.2021 14:41:02) Já kroupy dělám jako normální přílohu k masu většinou nebo do polívky. Nebo pak zapečené, klasika kuba nebo jsou dobré s luštěninama. Zapíkám je normálně v troubě, v pomaláči by to asi teoreticky šlo taky, ale zkušenost nemám. Jako rizoto mě to moc neoslovilo, ale to bych je asi teda slila a smíchala se zbytkem ingrediencí připravených na pánvi.
|
Bouřka |
|
(7.3.2021 14:48:01) Když o tom tak přemýšlím, kdysi jsem dělala šoulet v pomaláči, to se tam dělalo celý. Bych mohl někdy zopakovat.
|
|
K_at |
|
(7.3.2021 14:53:23) No vidíš, s těma luštěninama by mě to nenapadlo. Dík.
|
|
|
|
|
|